pelin -> RE: nuvaring (15.11.2012 14:20:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Doll pelin niso nič slabo zaščitno sredstvo! To če pa ti pozabiš glej..... lahko potem povemo za vsa zdravila da so slabo zaščitno sredstvo kajne [sm=smiley1.gif] Sicer pa: Kontracepcijska zaščita je lahko zmanjšana, če je časovni razmik med dvema tabletama daljši od 36 ur. Če je ženska zamudila z jemanjem katerekoli tablete manj kot 12 ur, naj pozabljeno tableto zaužije takoj, ko se spomni, naslednjo pa ob običajnem času. Če pa je zamudila več kot 12 ur, naj v naslednjih 7 dneh uporablja dodatno metodo kontracepcije. večkrat pozabim tabletko vzet in jo vzamem naslednji dan še nikoli nisem dobila mesečne krvavitve. Kljub rednemu jemanju lahko zanosi ženska čeprav jemlje yasmine tabletke,yarino,cilest itn,ker pač nobena zaščita NI 100% . Tablete cerazette vsebujejo po 0,075 mg dezogestrela in so visoko učinkovito kontracepcijsko sredstvo do 99 % preprečijo sproščanje jajčeca oz.ovulacijo.Ob dosledni uporabi zanosi 0,14 odstotka žensk Kombinirane kt: zanosijo 3 na 1000 žensk na leto. Doll...kljub temu, da imam post napisan v šaljivem tonu, to še ne pomeni, da sem totalno retardirana v tem smislu...to kar si ti napisala piše na vsakem priloženem navodilu v tabletkah in lahko prebereš povsod po netu....nekaj je teoretično pisanje in statistični podatki, drugo pa je praksa, ki jo občutiš sam...jaz ti govorim iz lastnih izkušenj....In ne niso vse tabletke iste, tudi če si takšen škis, da jih rad pozabljaš...Cerazette niso bile moje prve kontr. tabletke, definitivno pa najmanj zanesljive...in res je tako kot pravim...ne da je bila ob pozabljeni večerni tabletki kontracepcija drugi dan že čisto na minimumu, temveč sem popoldne že veselo hodila okrog z vložkom....Pri drugih kontracepcijskih tabletkah sem morala na ta "rdečo" čakati ponavadi 2-3 dni...tule pa je prišla še prej kot v enem dnevu...
|
|
|
|