pelin -> RE: Kalbo! :) (14.11.2012 15:11:49)
|
Tudi jaz sem imela po drugem porodu kronične težave z želodcem...najprej sem mislila da je vse skupaj psihičnega izvora...v smislu živčkanje zaradi otrok, neprespane noči....začela sem se izogibat kavi, citrusom, ocvrtim zadevščinam...skratka vsemu, po čemer sem imela opazne težave....namesto da bi bilo bolje, je bilo vedno slabše...v bistvu čez čas ni bilo nobene zadevščine, po kateri me ne bi bolel trebuh, me pekla zgaga, me tako ali drugače tiščalo...rupuruti, ranitali, gastali...vse skupaj ni bilo nič vredno...ko je bilo res hudo, me je moj napokal in peljal k dežurnemu po enekcijo proti bolečinam...naslednji dan me je osebni zdravnik v roku enega tedna naročil na gastro ( ne samoplačniško, temveč na napotnico). Gastroskopija je nadležna, neprijetna...ni pa to nek bav bav...oh koliko preizkav je hujših, bolj bolečih in veliko bolj neprijetnih...treba je pač potrpet ...no, tam so mi ugotovili kronični gastritis, ter vnetje žolčnika...po testu za bakterijo, ki je bil pozitiven, so prišli do ugotovitve, da mi je celo štalo v telesu naredila prav ta bakterija. Tudi jaz sem dobila konjske antibiotike, po katerih sem imela v ustih ogaben okus po kovini...vendar se je splačalo, ker je bilo kmalu bolje....Od tega je sedaj kakšnih 7 let...med tem časom sem bila še enkrat na gastroskopiji, ker so se mi zadevščine z želodcem spet nekako poslabšale....gastro so mi naredili iz preventive, hkrati pa ponovili test za bakterijo....test je bil negativen, prav tako pa ni bilo nič grozljivega na gastro, kjer so mi pač ugotovili kronično vnetje želodčne sluznice. Vzrok...streeees....tega pa se ne da pozdraviti z antibiotiki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...žal....svetovali so mi naj pazim pri prehrani ( ne jesti ocvrto, mastno, sladko...prepozno, preobilno, prezačinjeno...bla, bla...). Če sem pridna ni panike...če pa imam stresne dneve in po vrhu mlatim vse kar mi pride pod roke...no, takrat pa se rado oglasi želodec....osebna zdravnica mi jerekla, da nas naše telo zelo dobro opozarja, kdaj smo čez pametno mejo...le mi smo velikokrat kronično gluhi....
|
|
|
|