RE: II pričakujemo decembra 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Penny -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 12:58:52)

witch [sm=smiley31.gif]
Sicer ne morem rečt, da točno vem, kako se počutiš, ker ne vem, ker šele dva meseca delava na bejbiju, vem pa, kako je, ko imaš slabe dneve, ko ti gre samo na jok. Takrat pomaga samo to, da daš to žalost ven, da se izjočeš, pa da se pocartaš pri dragemu [sm=smiley31.gif]. Pa na curly se spomni in na njen mali čudež [sm=smiley27.gif].

Jaz pa že ugotavljam, da ta mesec očitno spet ne bo nič, ker me že celo dopoldne odkar sem vstala dajejo tisti značilni predmenstrualni krči, pa sinoči sem že opazla mozoljčke po čelu. Se ujema s prejšnjimi ciklusi, tako da jo kar pričakujem v ponedeljek. [sm=smiley13.gif]
Se mi pa zdi, da se ta mesec dosti manj obremenjujem z nosečniškimi znaki in jih je tudi manj (samo blagi krči in joški spet ob strani že cel teden, ampak to zadnje že vem, da je pač progesteron in nima veze s + in -). Prejšnji mesec sem imela cel spisek znakov, naslednji mesec bom pa že čist flegma, boste vidle [sm=jezicek.gif].

GregUr -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:09:22)

mene pa neki krči dajejo... se prpravljam da grem into the blue in iz kluba belih gat [sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif]

Anonimen -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:18:03)

O super, sploh nisem vedela za tole temu. Ful vesela, da lahko z vami počvekam.

anonimna [sm=angel.gif]

Penny -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:19:11)

Pol sva zgleda na istem s temi krči [sm=smiley13.gif] [sm=smiley31.gif]. No jaz mislim, da moja pred koncem vikenda se nima kaj kazat in mi uničevat vikenda [sm=smiley15.gif].

tara.81 -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:19:30)

GregUr dokler se ne vlije je upanje, tako da bit pozitivna, ok?! A niso krči tudi en izmed znakov [sm=nosecka.gif]?

Witch,...danes je en čuden dan. Jaz sem tudi danes [sm=smiley19.gif]. Zjioči se, daj to ven iz sebe in bo boljše, boš vidla. Pa še vikend je in snegec bo padal. Se bomo lahko lepo crtali [sm=jezicek.gif].

telly ČESTITAM!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kake lepe praznike boste imeli...

Jaz sem pa čisto zmedena zaradi teh O lističev. Sem jih delala od ponedeljka naprej. prva dva dni mi je pokazalo rahlo črtico, v sredo tanko in komaj vidno, včeraj mi pa reče Reš, da smo še daleč od O. Danes sem delala spet test in nič, belina. Mogoče, če dobro pogledamo pod lučko se nek zametek črtice pokaže...Če je bil včeraj folikel velik 15mm, bi mogla bit O nekje v 3 - 4 dneh in a ne bi mogli testi pokazat, že kaj?

Penny -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:27:41)

O testi ... Jaz do 11. dne nisem imela nič (oz. tisto, ko z veliko veliko veliko domišljije vidiš črtico, pa veš, da ni nič), šele 11. dan se je začelo nekaj kazat, 13. dan najmočnejša, 14. in 15. dan samo še bleda, nato belina (računam, da je bila O 14. dan). Naredi popoldan še kakega, pa pazi, da ne bo urin preveč razredčen.

curly -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:29:01)

Penny in GregUr, malo za spodbudo, tudi jaz sem kakšnih 7-10 dni po O že imela krče, ki še danes trajajo. [sm=smiley2.gif] Navijam!!![sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Ah, witch, zelo čutim s teboj, tale post. Vem, kako ti je in res mi je hudo in ne morem si kaj, da ti ne napišem: VEM, DA BO TUDI TEBI USPELO! ČUTIM! Za sebe sem tudi vedno govorila, da enkrat bo in glej ga zlomka, zgodilo se je! Pa še to bi pokomentirala, jaz sem bila že oktobra in novembra polna upanja, ne vem zakaj, mogoče zato, ker mi je zdravnica na neplodnostni rekla, da se takim parom rado zgodi, da naravno zanosijo (PCO+včasih slabi, včasih dobri plavalčki), takrat mi je naredilo KLIK in sem rekla, pa že... No, potem sem se vrgla v to moje hujšanje in postopoma izgubila 9kg pa ne smem rečt, da sem popolnoma izklopila misli na [sm=duda.gif], ampak bi rekla bolj, da sem bila optimistična hkrati pa potolažena, ker sem vedela, da me itak čaka umetna oploditev v drugem letu, torej sem imela neko rezervo. Aja, včeraj sem dobila pošto -> vabilo na razgovor za IVF! [sm=jezicek.gif] In zdaj bo lahko namesto mene, druga prišla prej na vrsto! [sm=bravo.gif]
Torej, le optimistično naprej! Jaz stiskam pesti za uresničitev sanj!!![sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

GregUr -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:37:42)

ja jst bi če nebi jemala D morala že [sm=hudicek1.gif] dobit. no sej je nočem, ampak tko za info... zdej pa sploh ne vem kdaj je naj ne pričakujem, sploh po temu rjavmu izcedku v sredo... [sm=smiley29.gif] grem na off [sm=smiley36.gif]

Shana86 -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:42:28)

tara.81: dokler je črtica svetlejša od testne, je test negativen, tako da se ne ukvarjaj s tem. Pač je takrat prisoten nek hormon, ki odreagira (LH, FSH, TSH). Tisto, kar pa ti iščeš, je vrh LH, ki je približno en dan pred O. Tako da bi tvoj test moral biti pozitiven nekje čez dva dneva. Svetujem, da narediš dva testa dnevno, ampak ne s prvim urinom in, kot je rekla Penny, ne s preveč razredčenim. Sicer lahko LH vrh zgrešiš. Na primer drugi jutranji (dopoldanski) in enkrat popoldne.

Punce, ki ste (bile) na klomifenu: kako ste se kaj počutile okrog ovulacije? Mene od včeraj vedno bolj boli okrog jajčnikov, prav tečno je. Danes je 14. dan cikla, včeraj je bil ovul.test pozitiven. Mogoče veste, če to pomeni, da je klomifen prijel? Eh problemi s težavami... To je pa to, če nikoli ne vzameš nobenih zdravil spljoh, potem pa kompliciraš... [sm=smiley1.gif]

curly -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:52:26)

Jaz sem bila 2x na Klomifenu in sem imela špikanje v predelu jajčnikov par dni pred O. Pa tudi tečna sem bila, glava me je bolela, napihnjeno sem se počutila... Prvič sem odreagirala z 1 foliklom, drugič pa z dvema!

tara.81 -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:52:27)

Shana86 bom res poskusila 2 na dan, zdaj ko je vikend bom lažje, kot med tednom, ko sem v službi. Sem pa tudi jaz na klomifenu in sicer samo na polovički od 4. dneva do vključno 8.. Sem upala, da bo K pomagal in bo O bolj točna, sam je mogoče doza premajhna. Je pa danes 15. dan cikla in 7 dni od zadnje tabletke. Nič, ni druge kot čakat.

Aja, glede občutkov pa ta mesec nisem še nič takega opazila, prejšnji mesec me je pa močno špikalo in zelo sem bila tečna, moj se mi je prav smilil tisti dan, pa tudi mene je glava bolela.

anckica -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:56:03)

Zdravo punce!
Evo končno sva se tudi midva odločila, da bova spet začela delati na [sm=duda.gif]
Je bilo potrebno par stvari pošlihtat tako psihičnih kot na ostalih področjih. Zdej čakam na [sm=hudicek1.gif] že sto let, danes je že 43 dan ciklusa in meni se naravnost meša, že prejšnji mesec je bil dolg 41 dni. Ne vem kaj se to dogaja, ampak se mi zdi, da se mojemu ciklusu vsako leto novembra in decembra zmeša in kar nimam [sm=hudicek1.gif]
Pa kurim teste kot nora, čeprav vem da sva bila zaščitena in ni mogoče pa so vseeno tiste misli, kaj pa če.
No skratka, ko dobim [sm=hudicek1.gif] bova začela s prvim krogom po SS.

Gregur kot prvo bi ti rada napisala, da mi je iskreno žal za tvoj splav, sem bila naravnost šokirana ko sem zagledala tvoj nick na tej temi in si ne morem niti predstavljati te bolečine ob izgubi [sm=duda.gif] na polovici [sm=nosecka.gif], če je bilo meni hudo pri desetih tednih, uh...upam, da bova zopet skupaj na temi 'Čvekanje v pričakovanju', razen seveda če ne boš ti zdaj vsak čas nalula en lepi [sm=rozacrtici.gif][sm=smiley36.gif]
Lep dan še naprej [sm=rozica.gif]

Klimtovka -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 13:58:02)

witch, ne morem reči, da te popolnoma razumem... Razumem pa vsekakor to željo po otroku in po vseh radostih, ki jih prinese nosečnost...
Sama sem tudi takšne volje danes, sploh ko pomislim, da bi ta mesec imela rok... Mi pa vsaj neko upanje daje to, da imam naročen prvi obisk v ambulanti za neplodnost februarja, kljub temu, da če bi že prejšnji mesec zagledala [sm=rozacrtici.gif], bi bilo prepozno- tako sem neučakana.
In zato še toliko bolj spoštujem tvojo močno voljo, čeprav ti verjamem, da ni bilo vedno rožnato in vem, da boš kmalu zagledala [sm=rozacrtici.gif]!!! Dovoli si biti žalostna, zjoči se, ampak upaj še naprej, ker dan, ko boš zagledala [sm=rozacrtici.gif], je bližje in bližje [sm=bravo.gif]

telly,čestitke!!![sm=bravo.gif]

No, pa gremo lepo po vrsti po seznamu in se ta mesec vse obarvajmo v rozaaaaa [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif]

hedviga -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 14:05:52)

IZVIRNO SPOROČILO: witch

Da še povem kako sem jaz. Čisto tako [sm=smiley19.gif] [sm=smiley13.gif] Ne vem.. od takrat ko sem sanjala da sem nalulala en lep plusek, sem cela zmedena in nora in ne ve kakšna še vse. Sem že sanjala da sem noseča, da imam otroka, ampak prvič da sem plus nalulala. V tistih dneh me je močno špikalo v jajčnikih. In kar sumim na to, da sem po mojem prvič v življenju čutila O. Ker tega prej skoraj nikoli ni bilo.
Pa sem spet v tistem obdobju ko hočem, ko si želim. Se razeseliti pluska, jokati ob njem, sporočiti novičko dragemu, staršem, njegovi mami, ki si močno želi postati babica, želim si izbirati ime, pa voziček, pa nakupovati, pa pobožati trebuščka, pa iti na pregled vsak mesec in se jeziti da čakaš 100 let, hočem da mi je slabo, da me bolijo joške, da me boli križ, da sem kot nasedli kit. Vem, da ta mesec spet preveč upam. To pa pomeni, da bom spet jokala, da bom spet razočarana. Taki meseci, ki so polni upanja se vedno končajo s solzami in bolečinami.Prav ne zdi se mi mogoče, da bi lahko kdaj jaz nalula pluska. Da bi lahko jaz končno rekla to je to. Že tri leta nazaj sem rekla to so najini zadnji božični prazniki v dvoje [sm=smiley13.gif] so minila tri leta in še kar bodo v dvoje.
Zadnjič me je kar pri srcu stisnilo. Tukaj na rr sem gledala kdaj naj bi bila O. In ker imam daljše cikle so prvi trije bili datum poroda 2013, potem pa kar januar 2014 [sm=smiley13.gif] Kar tema se mi je naredila pred očmi, 2014 [sm=smiley3.gif] In če kakšen mesec, dva, tri spet ne bo uspelo... bo prej počasi 2015 [sm=smiley13.gif]
Tak, zjokala sem se, zamorila sem tudi vas verjetno... Zdaj pa nehajmo. Zunaj je čudovit dan, petek je [sm=bravo.gif] in takoj je življenje lepše.

Witch draga, vse to bo: plusek, slabosti, buši in brcike. Pa potem neprespane noči, ure joka, pa nasmeški pa tona plenic pa...skratkačisto drugačno življenje.
Vse bo, mogoče ne čisto takoj, ampak enkrat pa zagotovo!!
Vse tvoje občutke poznam . Meni se je zdelo že prav nemogoče da bi nalulala plusek. Pa je tudi ta dan prišel, kot bo tudi zate!

(še vedno mislim, da bi te že morali dati na IVF.. )

GregUr -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 14:22:00)

anckica hvala, tudi meni je žal za vajino izgubo, ni važno kdaj, hudo je vseeno. pa tako kot si rekla, mogoče pa se bomo spet kmalu veselile, po možnosti skupaj [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Nessika18 -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 14:39:02)

witch [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
meni se zdi da je danes prou tak zamorjen dan, tudi mene je danes zjturaj prijelo da sem samo [sm=smiley19.gif] in enostavno nisem mogla dojeti, da bo počasi eno leto da delava na [sm=duda.gif], no v mojem primeru - da sem brez službe in sem cel cajt doma in pol to razmišljanje [sm=smiley13.gif] čeprav vem da za vse nas obstajajo [sm=duda.gif] ki čakajo le na pravi čas da pridejo k nam v naročje, ampak po moje ko te prime žalost te enostavno prime in ne moreš si pomagat... upam da bomo ta mesec vse sledile curly in telly in da bo vse [sm=rozacrtici.gif]

LittleSun -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 14:40:15)

witch čisto te razumem. In me smo zato tukaj, da smo na razpolago, ko ima katera slab dan. Verjemi tudi zate pride tisti srečen trenutek, pa če se zdaj zdi še tako daleč, je z vsakim mesecem vedno bližje  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

oreh -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 14:44:03)

Shana, jaz sem bila po klomifenu čisto brez fizične moči in depresivna, tečna. Zdaj sem na umetni in mu ti hormoni ne sežejo niti do kolen. So pa punce na katere ni ne vem kako deloval, mnogim pa je prinesel plusek.

Witch, ne vem kaj naj rečem, kot to da mi bereš misli. Trenutno sva v fazi kaj pa, če ne bo + in iz tega verjetno močen prepir zaradi drugih nepomembnih stvari. In če ne bo + kako živeti naprej.
Veš pa sama pri sebi, da bodo vedno prišli dnevi kot je današnji in dnevi kot so tisti, kjer ti največ pomeni tvoja družina, potovanja.... Mojemu gre ravno to najbolj na živce, da se zapiram, da ne prenesem določenih mladih mamic (beri babure ki s čikom v gobcu dopoldneve preživljajo na kofetu in s tem peljejo voziček na svež zrak) in tega, da je vse podrejeno samo tej želji. No, a sva v mirni debati prišla do tega, da on čuti isto, le ne zna verbalizirati-moški pač.
Vem, da bolijo misli, ki jih imaš danes. Jaz sem se naučila, da si po vsakih negativnih mislih in samopomilovanju rečem, da je pa to vendarle življenjska izkušnja, ki je ne doživi vsak in meni oz. nama pomaga, da sva zrastla in še rasteva na osebni ter partnerski ravni.
Hočem reči, Helenčica, Katte, Curly... te še kako razumejo, so pač korak pred LS, tabo in mano. Tudi me bomo enkrat šle po njihovih stopinjah!!!

pišanec -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 15:02:18)

Shana,
jaz sem bila prejšnji mesec prvi krog na klomifenu (1 tableta, 3-7.dan). In sploh nisem imela ovulacije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], čeprav sicer (vsaj po testih) svoje ovulacije imam.
Narobe svet, na klomifenu pa brez... zdaj sem v drugem krogu in danes (12.dan) sem bila na UZ in je ginekologinja videla en lep 19mm folikel in enega manjšega.
Tako, da sem očitno ta mesec reagirala. O test mi včeraj in danes še nič ni pokazal, pričakujem pa ovulacijo v ponedeljek. Tako da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]naslednje 3 dni.
Jaz sicer kakšnih blaznih stranskih učinkov nimam, ali pa sem prezaposlena, da bi jih opazila.

p

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.12.2012 15:07:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Shana86 -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 15:12:29)

Hvala, punce! Saj ravno to mi gre na živce, da me G ne spremlja z uz. In nimam pojma, kaj se dogaja. O ginekologiji pa vem ravno toliko, da me je strah, da bo na povečanem jajčniku prišlo do torzije... Ah jao. Zdaj sem počivala in manj boli, upam, da kmalu mine. Glede na to, da ovul.testi pokažejo samo vrh LH, to najbrž še ne pomeni, da bo do ovulacije dejansko prišlo, a kako? Torej lahko da je dovolj LH, da folikli zrastejo, počijo pa ne?
Splošno počutje in tečnoba pa zaenkrat še ne odstopata od standardov [sm=jezicek.gif]

witch tebi pa en velik [sm=smiley31.gif] Midva se trudiva 11 ciklov in vidim, kako je vsakič težje, tako da si lahko mislim, kako se počutiš...

hedviga -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 15:13:01)

IZVIRNO SPOROČILO: oreh

Shana, jaz sem bila po klomifenu čisto brez fizične moči in depresivna, tečna. Zdaj sem na umetni in mu ti hormoni ne sežejo niti do kolen. So pa punce na katere ni ne vem kako deloval, mnogim pa je prinesel plusek.

Witch, ne vem kaj naj rečem, kot to da mi bereš misli. Trenutno sva v fazi kaj pa, če ne bo + in iz tega verjetno močen prepir zaradi drugih nepomembnih stvari. In če ne bo + kako živeti naprej.
Veš pa sama pri sebi, da bodo vedno prišli dnevi kot je današnji in dnevi kot so tisti, kjer ti največ pomeni tvoja družina, potovanja.... Mojemu gre ravno to najbolj na živce, da se zapiram, da ne prenesem določenih mladih mamic (beri babure ki s čikom v gobcu dopoldneve preživljajo na kofetu in s tem peljejo voziček na svež zrak) in tega, da je vse podrejeno samo tej želji. No, a sva v mirni debati prišla do tega, da on čuti isto, le ne zna verbalizirati-moški pač.
Vem, da bolijo misli, ki jih imaš danes. Jaz sem se naučila, da si po vsakih negativnih mislih in samopomilovanju rečem, da je pa to vendarle življenjska izkušnja, ki je ne doživi vsak in meni oz. nama pomaga, da sva zrastla in še rasteva na osebni ter partnerski ravni.
Hočem reči, Helenčica, Katte, Curly... te še kako razumejo, so pač korak pred LS, tabo in mano. Tudi me bomo enkrat šle po njihovih stopinjah!!!

Ja, tole je tudi znano, teli prepiri. Jaz sem bila občasno nemogoča  zdelo se mi je da on noče razumet, obtoževala sem ga da mu je vseeno. Pa da se premalo trudi, ko ves zmatran in bolan pride iz službe in se mu ni lih skakalo po meni, pa je bila lih O. pa... Skratka ta nora želja je v določenem času 100% obvladala moje misli. V bistvu se mi zdi, da se mi sploh ni nič drugega dogajalo, kot samo to: tone ovulacijskih testov, pa tone nosečnostnih testov brez druge črtice. Pa žalost, pa jok. Pa vse nosečniške revije, pa vse revije o dojenčkih in otrocih...
Lahko rečem, da sem si na nek način oddahnila, ko so naju po vseh preizkavah itd. končno poslali v postopek, da sem si rekla, da itak ni nobene možnosti da naredimo dete doma. Potem sem imela vsaj občutek da nekaj počnem, da bo uspelo. Z vsako špiko posebaj, čeprav je bilo potem čakanje tistih 12 dni prava muka. Se spomnim prav vsakega dneva posebaj: iz vrhunca optimizma, do obupa "ma sej ni šans da bi nam ratalo" ...
Pa vseeno je, se je zgodil ta čudež 27.6 2008 ob 6 zjutraj. In zgodil se je v dvojni meri, kot obliž za vse prejokano in vse boleče preteklih let.
Pogum punce, vse bo!

Katte -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 15:29:09)

IZVIRNO SPOROČILO: oreh

ITAK!!!

GregUr -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 21:38:56)

jst pa javljam, da bom najbrž jutri zjutraj delala test... in to samo zarad enga razloga, ker sem šla prej z mojo [sm=kuza.gif] na sprehod, nč zahtevnega, pač recimo 45min hoje minimalno v hribček, ampak bolj kot ne po ravnem, pa sem prišla nazaj in sem mela na papirju pikico rjavega... ampak res ful malo. in zdej če je tle zraven res nosečnost, pol da začnem čimprej D nazaj jemat... če pa se tkole nakazuje [sm=hudicek1.gif] pa naj me ne heca ampak res pride [sm=smiley7.gif]

Penny -> RE: II pričakujemo decembra 2012 (7.12.2012 22:44:53)

Tudi pri meni nekaj rdečega zdaj zvečer po tuširanju [sm=smiley13.gif]. Najprej samo kri, potem ko sem še malo obrisala, je bilo pa kot malo obarvana sluz. [sm=zmeden.gif] Prejšnji cikel je bilo tako 26. dan zvečer in potem dva dni obarvane sluzi, M pa 29. dan, ta cikel že 25. dan zvečer izcedek. Ah, naj gre vse skupaj v K, jezna sem! Pa še dragi me jezi, ker se mi cel dan ni javil, pa taka pozna ura in je šele zdaj na poti domov, jaz sem ga pa že vidla v kaki grapi itak. [sm=grrr.gif]

GregUr, upam, da pri tebi ta tvoj izcedek pomeni kaj pozitivnega (dobesedno [sm=jezicek.gif]), pri meni sem skoraj 100%, da pomeni [sm=hudicek1.gif].

Itak pa imam v torek ginekologa in mu bom malo pokazala moj menstrualni koledarček in tako naprej ...

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>