Novo oblačilo mi je razbarvalo ostale kose (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Tajmahal -> Novo oblačilo mi je razbarvalo ostale kose (6.11.2012 14:47:20)

Živjo, imam en problem, in sicer kupila sem eno oblačilo, ki je ob pranju perila razbarvalo polovico ostalih kosov oblačil. A kdo ve, kakšne so moje pravice? Škode je za ca. 150 €. Žalostna mamica.

NeJa88 -> RE: Novo oblačilo mi je razbarvalo ostale kose (6.11.2012 14:53:37)

Ohh sranje :/ Pismo, nevem če boš lahko kaj dosega, ker recimo da ne moreš dokazat, da si to oblačilo prala po navodilih-npr. na 40° z istimi barvami oblačil. No, upam da kdo pove kakšen pameten nasvet, tudi mene to firbca.

Paštetka -> RE: Novo oblačilo mi je razbarvalo ostale kose (6.11.2012 15:08:40)

Mislim, da nobene.
Ponavadi na takih oblačilih piše: prati ločeno oz. s podobnimi barvami. Pisati mora tudi, na koliko se pere.
Če ni etikete, bi teoretično lahko dosegla povrnitev stroškov, praktično skoraj nemogoče.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.11.2012 15:53:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

SMT3 -> RE: Novo oblačilo mi je razbarvalo ostale kose (6.11.2012 20:07:22)

Če ti je rdeča barva spustila,pol boš težko.Nameči not lovilce barv.
Sploh si ne upam predstavljati tega .Groza[sm=smiley13.gif]

Paštetka -> RE: Novo oblačilo mi je razbarvalo ostale kose (6.11.2012 20:54:39)

Jaz bi pa dala sol za razbarvanje. Jaz sem še vedno rešila z njo in sivino in kakšno pobarvano zadevico.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.11.2012 12:59:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pelin -> RE: Novo oblačilo mi je razbarvalo ostale kose (7.11.2012 15:52:51)

V bistvu se 150 evrov bere veliko , pa v resnici niti ni tako težko priti do takšne cehe...ena cela žehta pralnega stroja pisanih cunj ( 2-3 kavbojke, 2-3 svetri, jopica, majčke.....) meni če gledam skozi finance dostikrat nanese še več...da ne govorim , če perem kakšne jakne ali bunde...žal mislim, da se nimaš na kaj obrniti , ker sem tudi jaz mnenja, da se tile proizvajalci s svojimi listki in navodili o pranju znajo prav lepo zaščititi...Mogoče lahko vse skupaj vzameš kot drago šolo in poskusiš biti v bodoče bolj previdna....Sama nove stvari , ki so sumljivih živih barv prvič nikoli ne perem v stroju z ostalimi cunjami , temveč jih nemalokrat operem na roke ali pa samostojno v stroju...Se mi je pa že večkrat naredilo tole nezaželjeno zabarvanje in uničenje cunj, ker sama  v svoji naspidiranosti non stop pozabljam sprazniti žepe različnih oblačil...Včasih pomaga, če iz kupa obarvanih cunj odstranim krivca in ostalo perilo takoj , ko je še mokro še enkrat operem...vedno pa to ne pomaga...včasih potem poskusim še z detergentom za madeže in razbarvanje...žal to tudi ne pomaga vedno...se je že naredilo, da sem obarvala cel stroj belega perila  na intenzivno roza, zaradi škratičine pižame...seveda mož ni bil zaradi svojih "novih" spodnjic preveč navdušen, zato sem takrat kupila tekstilno barvo in vse skupaj prebarvala na modro...Lansko leto sem tudi ustrelila kozla in ko sem svojo novo belo in nežno sivo smučarsko icepeakovo   jakno oprala z vazelinom v žepu...ni treba poudarjati, da ji ni bilo rešitve, ker je ven prišla vsa v mastnih madežih, kot bi jedla pečenico v njej......uh...kako bi se takrat nekam pritožla...pa se žal ni dalo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1]