mika -> RE: Poplave november 2012 (5.11.2012 16:12:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: divna IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Včeraj je bila po napovedih ARSO vzhodna polovica Slovenije lepo rumena.... danes pa vse rdeče, voda iz Avstrije pa je vse bližje [sm=smiley13.gif] Ja, za MB in okolico ni bilo nič posebnega, zdaj pa je Drava kot je v zadnjih 15ih letih še nisem videla, Malečnik pod vodo, nevarnost za Dogoše pa šele prihaja. Naslednji dve uri baje pričakujejo še večji vodni val iz Avstrije. Bi tudi za ta del morali poskrbeti z vrečami ipd...... lp Dogoše že ''plavajo''[sm=smiley13.gif]. Tako strah kot danes(14:45), ko sem se peljala domov, pa me še ni bilo. Če ne bi bilo zraven gasilcev, bi se obrnila in šla k mojim staršem. Pol sem še pa stala na dupleškem mostu in ni bilo fajn gledat kako Drava dere. Ne pomnim, da bi bila kdaj tako visoko. Vreče s peskom so delili...samo kaj ko je opozorilo prišlo šele danes. Zjutraj so sodelavko opozorili iz mariborkase HE kaj nameravajo Avstrijci in da vsi, ki se peljemo čez dravske mostove naj gremo čimprej domov.
|
|
|
|