Tutan -> RE: Recept za izi & hitro torto... (7.11.2012 8:25:13)
|
Ok, upam, da nisem fejst pozna. Če pa se, se pa opravičujem, ker včeraj nisem več čekirala tukaj gor. Vzameš 6 jajc, ločiš rumenjake pa beljake. Rumenjake pa cca 60g sladkorja (jaz to delam od oka) zmešaš (zmiksaš, kakor češ, jaz dam v mešalnik, eni stepajo z metlico), dodaš cca 5žlic nutele (v tvojem primeru linolade, kakorkoli nič pa ne zamenjevat za kake cheap variante, nadomestke originala - ker potem to ni to). Beljake pa naslednjih 60g sladkorja stepeš v sneg (spet - jaz dajem tako, da beljake do polovice stepem, dam pol sladkorja, stepam skoraj do konca, dam preostali sladkor, da pride lepo kompaktno in tako svilnatno - rata najboljša torta [sm=smiley1.gif]). Potem daš v rumenjake+nutelo cca 1/3 snega, zmešaš, dodaš moko s pecilnim (jaz dam enega pa spet cca 180g moke), pa potem res rahlo vmešaš ostali sneg. Pečeš pri 180stopinjah, od 25 min do pol ure - preveriš z zobotrebcem [sm=smiley36.gif] Torto razrežeš, pa plasti navlažiš s sladko vodo (voda z nekaj sladkorja zavreješ in potem pokapaš po biskvitu) - lahko tudi s kakšnim cherryem, ampak ker so otroci [sm=smiley36.gif]... Krema pa čist simple - 0,5 l smetane miksaš, dodaš cca 4, 5 žlic nutele, premažeš in voila [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|