ponovitev skrajšanega MV (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

abc123 -> ponovitev skrajšanega MV (4.11.2012 11:58:59)

Živjo,
zanima me, če ste tiste, ki ste imele v prvi nosečnosti skrajšan maternični vrat, skrajšanega tudi v drugi nosečnosti? Jaz sem namreč v prvi imela močno skrajšanega (vendar se nisem odpirala) in zdaj me zanima kakšne so možnosti, da se mi tudi v drugo ponovi (no saj zvedela bom čez tri tedne, ko mi ga bodo merili, ampak vseeno sem firbčna).

Lepo deževno nedeljo[sm=zmeden.gif]

emaa -> RE: ponovitev skrajšanega MV (4.11.2012 15:50:20)

V drugo se mi ni ponovilo.

tix -> RE: ponovitev skrajšanega MV (5.11.2012 8:33:11)

tudi meni se v drugo ni ponovilo

fjonda -> RE: ponovitev skrajšanega MV (5.11.2012 9:15:33)

Sem v 29T in sem baje še čisto zaprta in MV je dolg cca. 45 mm. V prvi nosečnosti sem v enakem obdobju že ležala v porodnišnici odprta 2 cm. [sm=zmeden.gif] Očitno ni pravila, da bi se krajšanje moralo ponoviti. No, vsaj upam. [sm=smiley36.gif]

Jassika -> RE: ponovitev skrajšanega MV (6.11.2012 17:44:01)

Obakrat imela skrajšanega. Drugič celo bolj. Prvič sprožen porod v 37 tednu, drugič sprožen 4 dni pred rokom. Če si prvič uspešno pripeljala do konca [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/img] imaš tudi sedaj veliko več možnosti za to, kot prezgodnji porod. Jaz sem v drugo vse počela normalno edino SO smo se odpovedali, pa niso mi dovolili delati, tako da sem bila od 30 tedna naprej v bd. Važno, da se je srečno končalo. To želim tudi tebi.

Maxy -> RE: ponovitev skrajšanega MV (9.11.2012 8:39:03)

Tudi jst sem imela prvič skrajšan MV, v 22. tednu samo 2 cm. Sedaj sem pa že v 35.tednem nosečnosti, MV izmerjen v 32. tednu in je bil dolg 1 cm. Ker sem že tako daleč, bi načeloma lahko že rodila, tako da se s tem ne obremenjujem. Končno sem na porodniškem dopustu, tako da sedaj malenkost več počivam. Dvigovati pa ne smem od samega začetka. Očitno se je meni vse skupaj ponovilo!

Stran: [1]