ariela5 -> RE: kontracepcija po abraziji (30.10.2012 17:41:48)
|
Pri nama je bila ta nosečnost tudi nenačrtovana, vseeno pa sva se je razveselila. Tako da sva se po SS odločila, da bova načrtno delala na otročku (čez nekaj mesecev, ko si moja maternica opomore). V bistvu sva že prej uporabljala neke vrste naravno metodo - nisem si sicer merila bazalne temperature, sem pa opazovala sluz na hlačkah in celo gledala slino pod mikroskopom. Večinoma sva uporabljala prekinjen odnos, šele ko je bila ovulacija mimo pa sva spuščala not (ovulacijo sem določila na podlagi sluzi, sline, koledarja in splošnega počutja). Dve leti nama je to funkcioniralo, potem pa sem zanosila, pa se je nosečnost žal končala s SS. Ravno zato me zdaj skrbi, da ne bi zanosila prezgodaj po abraziji, ker očitno najina metoda ni bila čist zanesljiva. Mogoče jo bom skombinirala še z merjenjem bazalne temperature in se v plodnih dneh raje vzdržala spolnih odnosov, namesto da bi imela prekinjen odnos. Nisem prepričana, če sem si narobe določila ovulacijo in sva torej not spuščala ob "nevarnih" dneh, ali pa so bili mogoče že v predsemenski prisotni spermiji in sem zato zanosila. Če bodo moji cikli tudi po abraziji dokaj redni, bom probala še mal izpopolnit najino dosedanjo metodo. Anonimna (ali pa katera druga, če ve), a slučajno poznaš kakšno dobro knjigo o naravnem načrtovanju družine, ki na čim bolj preprost način vse razloži? Kar nekaj o tem seveda že vem, ampak ne poznam pa vseh podrobnosti, ki so morda pomembne. In ali lahko priporočiš kakšen dober termometer za merjenje bazalne temperature?
|
|
|
|