mleko in nadomestni obroki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

m@j@ -> mleko in nadomestni obroki (8.9.2005 19:58:04)

Pozdravljene

Rada bi vašo pomoč, ker sem tukaj pa res malo bosa. Namreč: imamo punčko staro 4 mesece in en teden. Uporabljamo mleko Beba 2 in zadnje čase imamo 3-4 obroke dnevno, ker jemo na 6 ur (popije 210 ml max). Ali je to normalno?
Potem me pa zanima še priprava mlečnih kašic npr. od kolinske z banano. Kako se to pripravlja- z vodo ali mlekom? Kako in kdaj začeti?
Vsakršne informacije mi bodo v pomoč!
Hvala!

Marogica -> mleko in nadomestni obroki (8.9.2005 20:22:46)

Mi smo uporabili pri 4 mesecih frutolino, ki se meša z vodo-navodilo je napisano na škatli. Njabrž je tudi z podobnimi produkti enako.
Mislim, pa da tvoja punćka preveč je. Naš 9 mesečnik poje 250 ml mlečne kašice. Ne vem. Mogoče bi bilo bolje jo hraniti na 4 ure.
Jaz naredim tako, da ko poje svoj obrok, imam pripravljen še čaj v steklenički. Kadar mu ni dovolj, mu pač dam čaj. V bistvu spije še par požirkov čaja, pa ima dosti. Dostikrat so dojenčki paš žejni, predvsem po adaptiranem mleku. Ker pač teće mleko, ga pije-delno tudi zaradi žeje.

anitaa -> mleko in nadomestni obroki (8.9.2005 21:20:58)

Živjo!Naša pikica tudi pije beba 2,stara je 4 mesce in pol.Na približno 4 ure 100 do 120 ml.Sem pa,ko je dopolnila 4 m.začela z riževo kašico(milupa)ki se dela z mlekom zvečer.Po 14 dneh sem poskusila z bananino kašico po zajtrku z žličko pa ji ni bila všeč.Danes pa sem ji stisnila 1 korenček in ji ga ponudila z žličko pa je šlo več ven kot not,ostalo sem dala v flaško(2 žlici)in je popila.Jutri kuhano korenje zmiksano in razredčeno,pojutrišnjem pa jabolčni sokec itn. Lp.

tris -> mleko in nadomestni obroki (9.9.2005 10:47:55)

Naš ima tudi 4 mesece in pol in sem najprej začela s piškotki plasmon v flaško za kosilo in zvečer sedaj pa do kosila samo mlekce za kosilo pa frutek: jabolko ali banano, ali pa jabolke z gozdnimi sadeži različne okuse no in pole še mlekce če je še lačen, zvečer pa mlečno kašico od hipp-a na flaško zmešano s prekuhano vodo kot piše na škatli.Včasih pa ni časa prvo je mleko in pole kašica, je trmast in hoče vse na silo pri našem uvajanju na gosto hrano je potrebno dosti potrpljenja, upam da bo vaša punčka lepo pridno papcala!
Srečno

Stran: [1]