astrid1 -> RE: Oktobrčki 2012 (21.3.2013 12:35:01)
|
Jaz vem samo to, da več kot berem, bolj sem zmedena. Vidim, da druge že ful uvajate zelenjavo in sadje, mi šele drugi dan. Od vsepovsod slišim čakati, ne prehtevati. Danes šele pride k nam patronažna, da bo naredila predavanje o gosti hrani, naša pa bo čez slab teden že 5 mesecev stara... Glede glutena me pa skrbi, ker ima starejša težave z njim. Ima tudi dva gena za celiakijo, katera pa se še ni razvila. Sicer celiakija ni neka alergija ampak kronična bolezen, ki se razvije zaradi intolerance na gluten. Sama sem na brezglutenski hrani že 6 let, me je kar hudo zvilo... Tukaj bom upoštevala strokovnjake, ki predpisujejo uvajanje glutena med 6. in 8. mesecem starosti. Meni so že kar zgodaj dali izdelke iz pšenice, pa mislim, da zame to ni bilo dobro. Glede cepljenja pa tudi vsak po svoji vesti. Moje mnenje je naklonjeno cepljenju, ker je svet čedalje manjši in se lahko določene bolezni razpasejo. Je pa velika razlika, če za oslovskim kašljem zboli otrok star leto ali dve ali pa dosti starejši, kateremu je vpliv cepiva že popustil. Pri nas je zadnje čase ogromno priseljencev s Kosova in Albanije. Je to precepljena populacija? Mogoče je, ali pa tudi ne. Nimam nič proti njim, lepše jim je tu pri nas, kot doma, vem pa tudi nič o njihovem zdravstvenem programu. Lahko rečem, da ste res korajžne in odločne. Jaz ful cincam. Pa pri starejši nisem, ker nisem imela časa toliko brati. Ni bilo še interneta na takšni stopnji, pa še porodniške nisem imela, ker je bilo treba faks delati, čimprej diplomirati in priti do kruha.
|
|
|
|