|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2013
30.11.2012 14:05:46   
Tajda29
Mia123 user posted image user posted image user posted image ...

Sonce32... sicer sem prej imela take znake, kot pred vsako M. Nekaj dni nazaj pa tista prava nosečniška slabost, za znoret, kožo imam kot kakšna najstnica, zvečer sem že prav konkretno napihnjena. V prvi user posted image je bilo zelo podobno in če se prav spomnim, se bo zdej zdej začelo še mašenje nosu pa krvavenje iz dlesni, joooj... Ampak OK, to ni nič v primerjavi s slabostjo. Meni je bilo res grozno, grozno slabo in sem skoraj taborila ob školjki...user posted image . Po drugi strani pa tako vsaj vem, da gre vse po planu...

BG74... preden se dobro počutiš sploh ne razmišljaj o tem... Jaz sem bila vseskozi v službi, kljub slabosti, sem pa celo dopoldne grickala prepečence ali grisine, na malico nisem hodila, ker se mi je ob vonju hrane vedno dvignilo, namesto jest sem šla na en sprehod... Meni je bilo najbolj hudo popoldne in zvečer, pa zjutraj, ko sem vstala. Tako, da sem brez problema hodila delat. Je pa res, da jaz ne delam preveč neposredno s strankami. Sicer pa, če bo hudo, povej G...

Mami 26, kar pojdi na pregled, samo tako boš mirna...

Martyna83, sigurno je vse OK, če nimaš nič več izcedka in nobenih bolečin!

user posted image user posted image user posted image za obe!

Kaj pa ostale? Ste že kaj decembrsko razpoložene? Mene je že vnaprej groza, kako bo s hrano, toliko dobrot pa vsega in jaz s svojim user posted image enormnim tekom...

(odgovor članu BG74)
Neposredna povezava do sporočila: 501
30.11.2012 14:11:02   
Tajda29
ohhh, še za Pikipoko35...
sem šele sedaj opazila, da imaš že dva kar velika fantiča! user posted image . Super!!!!
Joj koliko crkljanja čaka vašega user posted image ...
Dbest res!

Pa še to: jaz se prov nič ne mislim sekirat za to, kaj si ostali mislijo o moji user posted image . Mojim najbližjim sem že povedala in skačejo od navdušenja, prijateljicam še nisem, nekako imam plan po nuhalni.

(odgovor članu Tajda29)
Neposredna povezava do sporočila: 502
30.11.2012 15:44:35   
Martyna83
Dobrodosla BG74 tudi jaz delam v trgovini,..jaz sem bila primorana povedati prvi dan ko sem izvedela zato da nisem vec zlagala robe ampak so me dali na blagajno,..hja jaz sem srecnica ki zaenkrat danes sem 10t nimam nobenih tezav in ne bruham,...ni pa lahko,..bolnisko pa ne dobis tako enostavno oziroma tudi ce ti jo tcoj osebni zdravnik da ti jo po enem mesecu komisija ne bo podaljsala ce bo vse o.k. tako da hja,...zalostno nevem niti jaz kaj bom naredila(sedaj sem na dopustu) nevem tezko je delati sploh za blagajno ce ti je slabo,..nilahko niti sedeti toliko ur,... Kaj bos ti naredila?

(odgovor članu BG74)
Neposredna povezava do sporočila: 503
30.11.2012 15:47:44   
Martyna83
mami26 vsekakor se pejdi pokazat,..ma ti povem iz vseh izkusenj in prebranega v teh dneh in po mnenju ginekologa da kar je je,..veliko veliko jih krvavi in je vse o.k.,...nekatere nesrecnice pa nimajo srece in se ne konca dobro,..moj ginekolog mi je reku v teh prvih tednih medicina ne more pomagati ce se kaj ni pravilno delilo in bi bil otrok prevec prizadet narava sama naredi svoje,... Je pa seveda dobro se iti pokazat,.. Kaj si resla? imas se izcedek? si bila pri ginekologu? Drzim pesti da je vse o.k.

(odgovor članu BG74)
Neposredna povezava do sporočila: 504
30.11.2012 16:30:46   
Kati87
Mia123 user posted image

mami26 upam, da bo vse v redu

Jaz sem pa imela v sredo prvi pregled pa sem rabila nekaj časa, da pridem k sebi zato se vam šele zdaj oglašam. Videla sem svojo pikico, slišala sem srčka, vendar sem vseskozi imela občutek, da ginekologinja ni zadovoljna. Pikica naj bi bila za 1 teden manjša (velikost 4,99mm ne ustreza 7. ampak 6. tednom.), rekla je tudi da srček bije počasi (na UZ slikici sem nato doma prebrala da je utrip 108). Poleg tega meni, da je moja stena maternice tanjša, ker sem še pred kratkim jemala kontracepcijske tablete in zato več možnosti za spontani splav. Priporočala pa mi je tudi Folacin (vsebuje 5 mg folne kisline in ne 0,4mg kot večina drugih). Naročila me je spet čez 2 tedna na UZ in v laboratorij. Pa nekako tudi vmes rekla, da me naroča čez 2 tedna, če bo takrat še vse vredu. Kot da misli, da ne bo user posted image Tako mi je bilo hudo, da sem cel dan prejokala user posted image .
No potem sem se pa nekako zbrala in poiskala mnenja dr. Pušenjaka na podobna vprašanja in jih tudi prilagam, če se bodo še kateri porajala podobna vprašanja. Odgovori so sicer vzeti iz konteksta, ker je dr. odgovarjal drugim nosečkam na podobna vprašanja, ampak mislim, da se razume.

Glede srčnega utripa:

1. Utrip ploda v 7. tednu nosečnosti je vedno počasen, zato ne vem, zakaj nekateri ginekolog to sploh komentirajo!
2. Pred 8. tednom je povprečen utrip zarodka okrog 100, 90 pa ni dosti nižje in ga lahko razumemo še vedno kot normalnega
.

Glede tega, da je plod manjši:

Po meritvah zarodka sodeč ste očitno imeli ovulacijo nekje okrog 10 dni kasneje kot ste mislili. To nima z zastojem rasti nobene zveze. Plodek je nastal 10 dni kasneje in zato je manjši kot bi pri vaših podatkih pričakovali. To ni noben razlog za skrbi ampak zgolj razlog za prestavitev PDP na 9 dni kasneje.

Glede vpliva kontracepcije na tkivo maternice:

"Hormonov" se očistite že po nekaj dneh. Učinki KT na tkiva maternice sicer lahko vztrajajo še kak mesec dni več pa definitivno ne.

Tako, da sem sedaj nekako bolj pomirjena, me je pa vseeno zeeeeelo strah naslednjega UZ. Polega tega pa neprestano gledam na hlačke, če je kakšen izcedek in podobno user posted image

< Sporočilo je popravil Kati87 -- 30.11.2012 16:33:56 >

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 505
30.11.2012 16:55:45   
Martyna83
Kati87 bolj ko berem vse te nase poste bolj ugotavljam da so si mnenja nasih ginekologov zelo razlicna in da tudi oni niso cisto prepricani,..jaz mislim da ima tle najvecji in skoraj edini vpliv mati narava,... Mislim da kar je DR.Pusenjak odgovoril je vse bolj smiselno kot pa to kar je tebi rekla ginek. Nic ne mores narediti le probaj se pomirit mislit samo na dobro,...glede izcedkov in gledanja pa sem jaz tudi non sto v Wcju in preverjam,...verjetno nismo edine,...drzim pesti da bo vse o.k.

(odgovor članu Kati87)
Neposredna povezava do sporočila: 506
30.11.2012 17:20:01   
mami 26
oj punce hvala za spodbudo in tolažbo user posted image
sem se šla pokazat in hvala bogu z user posted image je vse uredu srček dela in velik je skoraj 2 cm (kar mi je malo čudno za 7 tednov)
no jaz sem pomirjena... razen razuser posted image il so me iz komisije..da morav 4.12. it v službo halooooo user posted image
no hvala bogu mi je ginekologinja napisala da ne...
imam neko vnetje in baje so zaradi tega izcedki- newem, dobila neke svečke..sam da je pikica ok user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 507
30.11.2012 17:23:38   
Martyna83
mami26 fulll vesela zateuser posted image samo da je vse o.k. Kako to pa da si bila ze na komisiji?? a si bila ze 3 tedne na bolniski ali kako to gre?

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 508
30.11.2012 17:24:44   
mami 26
ja jaz sem doma žeod 22.10 user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 509
30.11.2012 17:40:51   
Martyna83
uuuuu mami26 kako pa to gre,..si doma 3 tedne in pol komisija ali kako? Pa bolnisko lahko da osebni zdravnik in ali ginekolog ne? Tudi ce ginekolog nebi dal lahko da osebna zdravnica ce prav razumem ne?

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 510
30.11.2012 17:49:59   
pikapoka35
Kati86 pomiri se. Vse bo še OK. Sej vem da je težko, sam če se ful sekiraš samo škoduješ svoji pikici. Mislim da so odgovori Pušenjaka ki je meni res velik strokovnjak, pomirjujoči. Vse bo še dobr boš vidla. Ti božaj bušija in se razvajaj. Pa z nami čvekaj da ti ta dva tedna mineta čim hitreje user posted image

mami26 vesela sem zate da je vse OK super !!! user posted image user posted image
Kako pa to, da si že tako dolgo doma?

Martyna na komisijo gres po 30 dneh bolniške. Kolikor jaz vem ti jo da osebnii zdravnik, ginekolog pa jo recimo predlaga. POtem s komisijo in vse ureja tvoj zdravnik in ne ginekolog. Vsaj tko je men moja razlozila. Ker mi je tut rekla da bi me dala kmal na bolnisko pa ce je moj G kej za te stvari, da bi predlagal bolnisko, pa da bo pol ze ona naprej furala komisijo pa vse moj G je itak tut pristas tega da vse nardi zate in za user posted image Samo da je vse OK

Neposredna povezava do sporočila: 511
30.11.2012 18:01:53   
Martyna83
Hvala Pikapoka za lepo razlago,..jaz pa se bojim ker ko sem zadnjic na pregledu rekla mojemu ginekologu kako je z bolnisko da namrec delam v trgovini kjer dvigamo tezke stvari in je res tezko delo mi je reku da naj kar delam da lahko delam do konca user posted image user posted image user posted image Zgleda da bom mogla kar do moje zdravnice in njo prosit ce ne bo slo delat naprej,...

(odgovor članu pikapoka35)
Neposredna povezava do sporočila: 512
30.11.2012 18:14:32   
pikapoka35
Glej sej če bo vse OK s tabo in tko ni panike delat. Sam bi se pa mogla v službi zment da ne bi dvigovala težkih stvari. Nekje sem prebrala da nosečnice naj ne bi dvigale stvari težje od 5 kg. Sej mogoče bojo pa mel kej posluha v službi. Vsaj upam user posted image Ker če si tut čist zdrava je po moje težko it kr v bolniško, vsaj po moje, ker mora sploh za komisijo zdravnik napisati utemeljitev zakaj in kako. Ne vem sicer kako kej komisija je zdej. Ko sem bila jaz prve 2x noseča (uh že dolgo nazaj user posted image ) si bolniško dobil z lahkoto. Meni je G vsak mesec neki druzga napisu in je šlo skos pri komisiji z lahkoto. Pol čez leta sem pa slišala da ni več tko na easy ker so kao ene ful to izkoriščale. In tko so nasrkale druge ki so mele res hude težave pa jim komisija ni hotla podaljšat bolniške. Tko da ne vem kako je to kej zdej. Če mami26 niso podaljšal pa po moje je res kej narobe je očitno kr za***an. Jaz bi v bistvu šla tkoj na bolniško, da si spočijem od teh žleht bab v službi, sam te po drugi strani to pol tut po žepu useka. Ampak če ne druzga bo kriza zarad pritiska in mi kaj drugega ne bo preostalo.

Tko da vseeno bolš da bo vse ok in da si zdrava kot pa da maš kak sranje. Upam na najboljše

Neposredna povezava do sporočila: 513
30.11.2012 20:14:15   
mami 26
pikapoka35 toliko časa sem doma zato,ker sem bila v IVF postopku.
Martyna83 osebna zdravnica ti lahko da samo 30 dni bolniške potem greš na komisijo (tam te itak takoj dajo delat) potem ti pa ginekolog napiše za vsak pregled,ki ga imaš da si nezmožen za delo.... zdaj bomo pa videli kaj mi bojo odobril...user posted image

Ali je možno roza izcedek od unetja nožnice-ginekologinja pravi da ja hmmmmm user posted image

(odgovor članu pikapoka35)
Neposredna povezava do sporočila: 514
30.11.2012 20:36:00   
lunca29

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lunca29

Ginekologinja mi je rekla da je vrečka velika 18 mm pred 14 dnevi pa je bila 8 mm. sedaj me je dala na pregled krvi danes sem dala in v ponedeljek še imam enkrat če mi hormon raste oz se mora podvojiti če ne je rekla da se bova pogovarjali naprej. resnično sem zmedena in prestrašena kaj se dogajauser posted image in v ponedeljek imam potem še kontrolo. sploh ne vem kako bom preživela vikend user posted image

Gestacijska vrečka v tem času raste povprečno 1mm na dan. http://www.noseca.com/7teden.html Tvoja je mogoče malo počasneje rastla v teh 14 dnevih, ampak imaš še čas, da se vidi utrip. Če se namreč pri GV>22mm utripa ne vidi, potem je velika verjetnost, da se ga tudi nikoli ne bo ... user posted image Upam, da dobiš v ponedeljek dobro novico user posted image .

(Me pa bega, da si šele v 7. tednu, ker glede na ZM si že konec 9. tedna. Edino če imaš toliko daljše cikle oz. si imela ovulacijo kasneje, ampak potem ne vem, kako ti je G dala PDP 7.7.)

ANONIMEN ginekologinja mi je včeri rekla da ji datumi ne gredo skupaj; je res kar sem ji tudi povedala da M nisem imela vedno na 28 dni ampak na 30-33 dni; ne vem sploh ne morem več razmišljat edino kar je da komaj čakam ponedeljek da vidim kaj bo ker me bo to psihično uničilouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 515
30.11.2012 20:46:38   
pomežik
čau čau! :)

mami26, po IVF bi ti komisija skoraj morala podaljšati, tako da kar pogumno v boj :)

Sicer pa - nosečnost NI bolezen. Zaradi same nosečnosti res ni treba na bolniško. Ma jaz osebno bi raje delala do dneva poroda, kot pa da bi mogla spet pol nosečnosti preležati. Žal trenutno kaže, da spet ne bo drugače. ta komisija ga pa tut tko kiksne kdaj. Poznam punce, ki so celo nosečnost bile na bolniški brez problema, kafetkale in pohajale okrog in niso imele nobene kontrole. Poznam pa tudi primere, ki so dejansko morale preležati nosečnost, pa so imele težave s podaljšanjem bolniške in še komisijo so imele skoz na vratih.

No, malo sem sitna, ker sem čist crknjena, pa še sama doma in mi tamal še neki filozofira v sobi, da ne bo spal... tko da brez zamere, ampak na to temo sem mogla svoj pisker pristavit :)

Lahko noč!

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 516
30.11.2012 22:28:51   
Martyna83
Hvala punce,.. kaj pa situacija da ti osebna zdravnida da 30 dni,..pa gres teden ali dva delat pa ti da spet 30 dni?

(odgovor članu pomežik)
Neposredna povezava do sporočila: 517
1.12.2012 8:23:11   
hapy
Lep pozdrav še od mene.
Se vam pridružujem v pričakovanju v Juliju. :) To je moja 1. nosečnost, PDP 27.7., torej sem sedaj noseča 6T.
Nosečniških težav razen utrujenosti, špikanja po jajčnikih in bolečih (.)(.) nimam.

Sem pa imela ta teden neprijetno izkušnjo. Par dni nazaj zagledam krvav izcedek. Me zarabi panika in letim h G. Ta me pregleda in prestraši do kosti. MI naredi UZ in se vidi samo GV pa reče da ne ve kaj bo s to nosečnostjo. Napisala mi je dabroston in rekla naj pridem na pregled čez 3 T. Pol me pa je sestra malo pomirila, da je še prezgodaj, da bi se karkoli videlo (redko kdaj naj bi se). Tako da...malo prestrašena če bo mali zrastel, krvavih izcedkov ni več (hvala bogu), jaz se pa tolažim da tiste 2-4mm koliko naj bi bil dolg rez težko vidiš.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 518
1.12.2012 13:46:37   
Anonimen
Živjo souser posted image

že kar nekaj časa se nisem oglesila, ma preberem vas vsak dan, potem pa zmanka energije za pisat. Jaz sem še kar ok, sicer so itak prisotne jutranje slabosti, ampak ne v tolikšni meri kot pri prvi user posted image , ko se ves dan bruhala. Tokrat mi le malček obrne želodec, in to je to. Sicer imam v ustih grozen okus, tako da ves šas zvečim žvečilne, pa pijem, in kolkr sem happy za to nosečnost in se je veselim, komej čakam da ti trijemeseci minijo, potem pa se začne lušno. user posted image  Je pa ta nosečnost zaenkrat čisto drugačna od prve, ko sem res veliko razmišljala o tem, mogoče se celo več pazila, sedaj pa ne morem več tako. Pa šiht, pa naša user posted image , pa zidava hiše, pa...... oh, ni za govorit. Včasih se šele zvečer, ko se uležem v posteljo zavem, da sem user posted image . Upam da pikica v buškotu ne zameri, ker jo imam pa itak neskooooončno rada. Pa bo boljše, sploh ko bova vsem povedala (še nihče ne ve, pa do nuhalne tudi ne bodo), potem bo ok. user posted image  Vsaj skrivat se ne bo treba.

Kar se bolniške tiče: jaz sem bila za prvo user posted image  tudi ves čas na bolniški. Zanosila sem pa IVF, tako kot mami26. Sicer sem imela super nosečnot, počutila sem se odlično, vendar se je moja G odločila da me da na bolovanje zato, ker 1. itak IVF, in 2. sem imela na šihtu tako "psiho sranje" (od mobingov do vsega), da me je predlagala in sem bila doma. Za komisijo pa je vedno napisala le IVF. Takoda mami26, poskusiti ni greh. Sploh če imata s partnerjem kako posebno diagnozo (mi2 sva bila kao "nepojasnena neplodnost"). In nikoli me niso prverjali, poleti sem celo prekinila "komisijsko" bolovanje, pokoristila dopust, šla sva na morje, in potem se do porodniške bila še točno en mesec doma, katerega pa ti lahko zopet odobri tvoj osebni zdravnik. In to je bilo lani, 2011, ne še tako daleč nazaj. user posted image  Tokrat pa računam da bom kar delala, sploh če bo vse ok, iatk mam še ves letošnji dopust (2012), drugo leto bo novi (2013) plus porodniška, tako da grem v začetko maja, konec aprila že na lepše. Wiiiii, hvala bogu sem v taki službi, ko se to da tako dogovoriti.

Uf, sedaj sem se pa razpisala za vse nazaj. Vsem ki imate grde smotane izcedke, želim vse dobro, tistim ki nam je slabo, da bi čim prej minilo, tisti, ki vam pa nič ni-pa zamujate radosti nosečnic! user posted image

Lep dan vam žalim, jaz šibam med lonce.

Aninimnauser posted image

(odgovor članu hapy)
  Neposredna povezava do sporočila: 519
2.12.2012 12:35:31   
kaatkaa
živjo!
dobrodošle nove user posted image . imam pa eno vprašanje a imate ve tudi take hude obilne krče, kot da ste imele ko je prišlauser posted image . danes še počakam, jutri pa imam tak pregled!! danes kar počivate, ker je tako zaspano vreme? lepo božajte svoje bušije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 520
2.12.2012 15:28:07   
Martyna83
ojla kaatkaa jaz nisem nikoli imela krcev,..sem pa slisala od drugih da je to na zacetku normalno,.samo ne smejo trajat ful dolgo ,..tudi jaz imam jutri drugi pregled,..komaj cakam da mi rece da je o.k. in da cujem srcka,... porocaj kako je bilo na pregledu

(odgovor članu kaatkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 521
2.12.2012 15:50:54   
Tinna*
Še ena ki pričakuje julija :) PDP: 26.7.2013.
Doma pa že imamo eno 5 letno julijko, ki se ful veseli da bo starejša sestra :)
Zaenkrat je vse okej, slabosti je malo ampak hvala bogu brez bruhanja. Imam pa krče kar v prvi nosečnosti nisem imela. Upam da bo vse v redu,prvi pregled imam 20 dec.
Se tipkamo ..
Pa čestitke vsem nosečkam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 522
2.12.2012 20:12:32   
Kati87
kaatkaa jaz sem imela točno takšne krče. Na pregledu so mi rekli, da je to lahko zaradi utrjene trebušne stene, ki se mora zmehčati. In zdaj je že boljše, se mi pa res zdi da tudi trebuh več ni utrjen, se je malo izbočil user posted image Bolelo me je pa kakšen teden res fejst, mene še hujše kot pred menstuacijo, ponoči me je prav zbudilo in nisem mogla nazaj zaspat. Tudi zdaj me še tu pa tam malo prime, ampak hitro popusti. So me pa opozorili, kot je že napisala Martyna83, da če ne bi popustilo ali pa če bi bil zraven še izcedek, naj se takoj pridem pokazat.

(odgovor članu Tinna*)
Neposredna povezava do sporočila: 523
2.12.2012 21:11:47   
saramiska
kaatkaa - jaz imam krče že od samega začetka in so, kot je napisala Kati87, močnejši, kot pri menstruaciji, bolj me boli, če čepim ali se sklanjam in pa v avtu. Sem omenila ginekologinji in ni bila videti zaskrbljena, vprašala me je, če hočem Buscopan. Pa moja trebušna stena je vse prej kot utrjenauser posted image , tako da je po moje bolj od raztezanja maternice. Se pa tudi jaz sprašujem, ali bo teh krčev že počasi konec. user posted image

(odgovor članu Kati87)
Neposredna povezava do sporočila: 524
3.12.2012 8:19:18   
NSanja
Pod to temo se pa tudi jaz lahko podpišem. PDP imam 15.7.2013. user posted image
Končno ste odprle razpravo, da bom lahko kaj prebrala in malo pojamrla, če bo potrebno.
Krče, ki jih opisujete sem imela tudi jaz vse do prejšnega ponedeljka, ko mi je postalo obupno slabo čez cel dan in mislim samo še na to. Me tudi kdaj pa kdaj malo špikne spodaj, ampak proti slabosti se skrije. Živim od bebi čaja in 1 dan starega kruha. Vse ostalo mi smrdi.

Zanima me, kdaj ste povedale domačim?

Pa lepo in mirno user posted image vsem user posted image

(odgovor članu saramiska)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......