Tutan -> RE: dekupaža pohištva (26.10.2012 10:32:24)
|
Wuhu odprlo mi je okence odgovori [sm=smiley36.gif] Jaz sem za stole (v stari kuhinji, ni bilo denarja, pa sem jih potem preuredila in so bili luštni, tako da dekupaž je super zadevščna)kupila original lepilo - nakar sem šla brat sestavine in je bilo do ponatankosti enako kot Mekol (samo mekola bi dobila nepredstavljivo več [sm=smiley29.gif]), lahko ti pa slikam lepilo, ga še imam, s sestavinami, pa potem čekiraš, če lahko to kje pri vas dobiš. Finta dekupaža je tudi, da je fino, da lepiš čimmanjše lističe - če vzameš original dekupaž papir (skoraj dva € en list [sm=smiley13.gif] [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]) pa dejkupaž navodila, piše da je fino, da ga trgaš na čimmanjše delce in potem lepiš - namažeš lepilo na površino objekta - miza, stol, daš gor papir in potem premažeš še listek - jaz sem delala to z čopičem, se pa vidijo brazde od lepila - so pa nemoteče, moraš res z povečevalnim gledat, da jih vidiš. Lakirala sem z lakom od dekupaža, pa zopet - kamot vzameš kakšen lak za lakiranje pohištva in naneseš en mini sloj. Akvarel boš fiksirala z lakom za lase, ampak dvomim da bo preživel dekupažo - razen če daš tamali risat na rižev papir - ta papir boš občutno manj močkala z lepilom, ko se pa 1x posuši, si pa rešena [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|