MissTerious -> RE: strežnica v domu ostarelih (26.10.2012 15:57:01)
|
Jaz nisem tako zakompleksana....ko sem delala kot strežnica, smo zjutraj vse (strežnice, bolničarke in zdr.tehniki) naredili nege (cca. 30 varovancev je na vsakem oddelku), nato razdelili zajtrk, pomagali hranit, nato pa sem običajno pospravila posodo, počistila jedilnico in servirne vozičke, nato sem šla pripravljat perilo za naslednji dan (komplet:sp.perilo, trenirka, pulover/majica, plenica) za vsakega posameznika glede na njegovo/njeno konstitucijo. Če sem bila slučajno prehitro fertik, sem šla pripravljat še perilo za čez vikend (enaka procedura), nato pa je bilo že itak kosilo in smo spet razdeljevale hrano in hranile nepokretne. Po kosilu smo šle ekspresno previjat in spremljat ljudi na wc (sem bila na oddelku z dementnimi), nato je bilo par minutk za kavo in predajo informacij popoldanski izmeni... Vmes je bilo še britje, tuširanje, previjanje (sploh v obdobju črevesnih viroz in bolnišničnih okužb), skupinsko petje, ustvarjanje in kuhanje z varovanci,....dela ni nikoli zmanjkalo... Čez teden se je delalo po 8 ur, v soboto ali nedeljo pa 12,5...plača je bila max. 670 e z vsemi dodatki in 3 celodnevnimi nedeljami oz. prazniki... P.S. Velja pa tole za Štajersko, malo za info...sem slišala, da so v drugih domovih imele nekatere strežnice celo nižjo plačo...koliko je res, ne vem. Lahko povem samo za moj primer.
|
|
|
|