šok! rabim nujno nasvet1 (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

aljuška -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 16:51:08)

Spet se obračam na vas punce, tokrat je stvar bistveno resnejša...
Ravnokar sem govorila s šefom,ki me je prijazno opozoril,da imam vonj..oz.da oddajam vonj..bolj direktno povedano da zaudarjam ali po domače smrdim!! ( no on tega ni rekel tako neposredno ) in me je vprašal če so mi sodelavke že kaj povedale ( ??? ne!! nobena mi ni niti omenila??).In,glede na to,da delam z ljudmi,moram nujno nekaj ukrepat!! Al pa naj grem na bolniško? ( besede šefa ).Jaz sem čisto paf ostala
Ker se vsakič preden grem v službo skopam, uporabim milo in oblečem čiste obleke pa še vedno smrdim, al kaj???
Kaj naj naredim?? vetoval mi je zdravnico..in bom tja tudi šla.. Ampak zdej me je čist vrglo!! Kaj pa moja služba?? Vem, da imam probleme s hormoni ( hormonsko neravnovesje ),ker sem v preteklosti že delala preiskave..Ampak mi niso nič konkretnega diagnosticirali, pa tudi nobenih zdravil niso dale...Kaj naj?? To je tako zoprno..

PIKA -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 17:16:26)

Če ta tvoj neprijetni vonj traja že dlje časa, je normalno, da ga ti ne zaznaš več, drugi pa ja, kot parfum, ki ga dlje časa uporabljaš. Če se samo skopaš in preoblečeš, to še ne pomeni, da pod pazduhami ne zaudarjaš. Nekdo je verjetno zaznal tvoj vonj in omenil šefu. Poskušaj uporabljati kvaliteten antiperspirant, saj je v tej poletni vročini nepogrešljiv. Če pa ti zaudarja cela koža, pa ti ne znam svetovati nič pametnega.

cleopatra -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 17:37:05)

Vem, da je to zate bila žalitev na n- to potenco, toda po moje ti je šef hotel dobro, obenem pa tudi sebi in okolici. Tudi sama sem imela neprijetno izkušnjo z **** osebo na delovnem mestu, ki je oddajala neprijeten vonj. Ampak pri njej je šlo za pomanjkanje higienskih navad, zato se je po opozorilu šefa stanje izboljšalo za 100%. Če veš iz kje izhajajo tvoje ''težave'', je najbolje, da zopet obiščeš zdravnika in vztrajaš, da stvari prideš do dna.

CatJa -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 17:45:48)

Veliko je odvisno tudi od prehrane! Mogoce poskusi v tej smeri.
Srecno!

aljuška -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 17:45:55)

hvala!

zdaj se sicer počutim kot povoženo klado ampak vem da mi je šef hotel samo dobro in ni bilo mišljeno kot žalitev ali kaj takega..Bolj me morijo te moje sodelovke,ki ne vem kaj vse so šle govorit direktorju o meni in mojih higienskih navadah.Vem,da je ena zlobna kot in bi iz take stvari naredila sel haloo,čeprav to zame je že halooo..Po porodu sem namreč imela hormonske težave in zna bit da je ta moj izrazit vonj kljub rednemu umivanju in 'parfumiranju' posledica tega! Mi pa je zdaj zeloooo neprijetno v službi in bo najbrž od slej tako, da bom hodila v službo in čakal da mi bodo rekli, da smrdim! To ni prijetno,čeprav se zavedam, da bi morala že prej ukrepat.

PIKA -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 18:03:27)

Ne sekiraj se zaradi tega, kjer je več žensk na kupu, je vedno prisoten. Žalostno, da ti niso bile sposobne same povedati in je moral ukrepati šef. Poskušaj odpraviti te težave in sama sebi dokaži, da si fajn baba.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.9.2005 18:26:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

aljuška -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 19:08:08)

Ja,ja..najbolje da ga imam vedno in povsod s sabo!

Problem je res v tem, da se full hitro spotim.Zadnjič sem recimo dvigovala in nosila neke škatle s prospekti gor pa dol ( pospravljala ) in sem v roku 5 min ful se spotila. Sej je logično, da se spotiš,ampak sem se res precej.In kako naj se kje umijem? Potem grem še 3 X po škatle, pa tečem tja in tja, in sem že med delom prepotena. Pa grem na wc in se za silo uredim, kaj pa naj drugega? Tuša nimajo. Primerov je še dosti in to samo v službi. Vedno se vedno za silo uredim ( ker nobena druga 'kolegica' takih 'groznih ' naporov ne more, ker se bodo spotile, pa umazale...) in hop na del.mesto..Pol pa rečejo da smrdim! Pa pop**** ker sem morala kot fizični delavec prelagat material, tuš kabine pa nimajo... Porka madona! Si bom začela nositi rezervna oblačila, pa milo.. A ko grem od doma se fajn stuširam,potem pa...

PIKA -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 19:20:18)

Oprosti, sedaj pa že pretiravaš! Ali bi rada v službi še savno? Ne delamo vsi v idealnih razmerah, verjameš, da mi hodimo v javni WC, vendar ne zganjamo takega hudiča.

aljuška -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 19:35:04)

ne,nisem rekla ,da bi rada v službi savno..
Še manj pa tuša...
Mogoče ne bi smela tega niti napisat..Ven da nikjer niso idealne razmere in vem tudi da sem sama kriva za to kar je,zaradi tega pa ni treba obsojat človeka.Sem samo žalostna in pika.
In ne bom več zganjala hudiča, Pika, upam,da boš ti tudi kdaj prišla v situacijo ko ti bo nerodno v službi. Meni pač je in sem prosila samo za nasvet kako se tega znebit, da ne bom ostala brez službe..ki ni idealna, daleč od tega, me pa vsaj zadovoljuje.Hvalabogu. In da bi se tako nadeljevalo, nočem nobenega tuša, nobene savne, tudi Wc lahko ukinejo...bom pač si prinesla druga oblačila, deodorant..

razočarana

Marogica -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 20:33:15)

ALjuška, vem, da si bila najbrž prizadeta, ko te je žef na to temo ogovoril. Na sodelavke ne smeš biti jezna, mogoče se ti niso hotele zameriti, pa so mislile, da če ti pove šef, da bo bolje.
To kar si povedala, da se stuširaš, uporabiš milo... NI DOVOLJ, predvsem ne v tvojem primeru, če se tako hitro spotiš. Tudi jaz sem imela pred 15 leti take probleme-sicer me noben ni opozoril, vendar sem sama sebi šla na živce s tem vonjem. Torej moraš začeti uporabljati ali kristal, ali deodorant, stik... Teh variant je mnogo. Sprobaj, kar je zate najbolje. Meni npr. kristal ni pomagal nič-smredela sem isto. Vendar sem sedaj našla to, kar meni ustreza in ti povem, da se tudi jaz počutim bolje.
Ne bi te rada užalila, vendar tudi mene motijo ljudje, ki neprijetno zaudarjajo-sploh pa, ker se proti temu da kaj narediti. lp

urška -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 20:39:38)

probaj VICHY deodorant (antiperspirant). kupiš ga v lekarnah. obstaja več vrst. dobro se pozanimaj da boš tapravga kupla. kej druzga ti pa ne znam svetovat...

eva1 -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 22:10:53)

Jat si brez deodoranta oz. stika za pod pazduho ne predstavljam življenja...meni je najboljši lady speed stick v gelu in po njem res nikoli, nikoli ne smrdim, pa če se še tako potim...vedno se namažem po tuširanju(zvečer) in zjutraj...tako da pomoje bi bilo dobro razmislit o njem...

smrka -> šok! rabim nujno nasvet1 (8.9.2005 22:54:50)

aljuska, predpostavljam da si malo mocnejse postave.. ce nisi potem bo tolje nadaljne kar bom povedala odvec... ce si skusaj shujsat, meni se zdi da se debelejsi ljudje potijo ful vec kot malo manj debeli. Kupi si vlazilne robcke (take kot so za otroke brisat) pa se obrisi tam kjer se potis, pa deo imej vedno s sabo... Vem da ti je hudo.
smrka

rija -> šok! rabim nujno nasvet1 (9.9.2005 0:36:42)

Aljuska, pa še komentar z druge strani: jaz pa sem bila v tisti situaciji, ko sem isto morala povedati svoji delavki! Verjemi, da je bilo obema neprijetno! Ampak kot ti, smo tudi me v tesnem stiku s strankami, pa so me že le te opozarjale na neprijetne vonjave naše delavke.

Od tistega časa je naša delavka postala zelo pedantna kar se higiene tiče in ne zaudarja več.

Predvsem pa nekaj nasvetov:
nosi samo naravne materiale (najbolj primeren je dober bombaž, z večjo gramažo), sintetike zelo hitro zasmrdijo
večkrat menjaj deo, ker se telo navadi na enega, pa ta ne učinkuje več,
vedno imej v torbici mokre robčke in se po potrebi obriši pod pazduho,
obišči dermatologa,
daj si pregledati hormone in se zdravi če je potrebno
tuširaj se pred službo

in opozorilo šefa vzemi kot dobronamerno, saj verjamem, da je bilo kot tako tudi mišljeno.

Anonimen -> šok! rabim nujno nasvet1 (9.9.2005 5:52:47)

Pa dobro je, če se pobriješ podpajsko, se manj potiš. Drugače pa res, sprobaj, kaj ti najbolj odgovarja - nekaterim recimo kristal ( moj mož ga uporablja in nikoli ne smrdi), vedno imej pri sebi vlažilne robčke pa tudi rezervno majico si lahko prineseš v službo, za vsak slučaj.

snorlax -> šok! rabim nujno nasvet1 (9.9.2005 7:03:00)

Aljuska, ne bodi žalostna. Saj so že punce pred mano vse povedale. Deodorantov, ki ti "držijo" 24 ur imaš v trgovini malo morje. Sprobaj, kateri ti najbolj odgovarja. Pa kljub temu, da drži tako dolgo, se večkrat na dan namaži. Hudič so tudi sintetične cote, v njih se hitreje spotiš in začnejo oddajati neprijeten vonj. Britje je obvezno, ker se med dlačicami hitro zadržijo glivice, ki oddajajo neprijeten vonj.

Pa še en primer. Svakinja od moje kolegice je en čas nenormalno smrdela, pa se je redno tuširala, menjavala oblačila, mazala... Nič ji ni pomagalo. Mislim, da je res imela nekaj narobe s hormoni. Poskusi pri osebnem zdravniku še kaj v tej smeri.

Pa še ena izkušnja, ki ne leti na tebe, ampak da ti pokažem zadevo z drugega zornega kota. V službi delam z eno, ki na žalost še ni slišala za vodo in milo, kakor tudi verjetno ne, da se je treba vsaj 1x dnevno preoblečt. Poleg tega kadi kot turek, nohte in obraz ima namazan, od vsega potenja že razmazan, lak na nohtih se lušči in razkriva črnobo za nohti. Zaudarja po urinu, v času menstruacije je itak nevzdržno, ta njen vonj se meša z vonjem cenenih parfumov in cigaret. Povem samo to, da smo večkrat tako naokrog namignile, pa ni skapirala, direkt si ji nobena ne upa rečt. Povedale smo tudi šefu, pa ne vem, če ji je upal kaj rečt, to so osebne stvari in je res nerodna situacija. Rezultat vsega pa je, da nobena noče z njo delat in je sama v pisarni. Njej itak paše. Samo to je res ekstremen primer, ker ne moreš kontaktirat z njo bližje kot na 1 m. Zdaj pa poslušajte še to. Dedca ima pa (kljub temu, da ima stalnega partnerja in otroka) vsak dan drugega. Pa ne vem, kako dedci lahko prenesejo ta vonj. Ali jo najprej vržejo v bano, al kako?

Skratka, zdaj sem zabluzila v druge vode. Verjamem, da ti nisi tak primer in da boš našla dobro rešitev.

L.p.

aljuška -> šok! rabim nujno nasvet1 (9.9.2005 11:07:04)

lepa hvala za prijazne odgovore!

Sem že ukrepala in si nabavila nekaj stvari.Vem da so vsi mislili dobronamerno zame in ...saj nisem več žalostna, tako pač je. Sem se dogovorila z zdravnico, pa tudi shujšat bom res morala ( v kakšni skupini ali pod vodstvom, ker sama nikamor ne pridem )
Bilo mi je pa skrajno nerodno,saj veste, resnica vedno boli..Ampak je pa dobro,da so me opozorili, pa čeprav je bil to šef ,da mi je bilo še toliko bolj nerodno.
Hvala vsem, zdaj pa dršte pesti, da tudi shujšam

Lp
alja

urbancek -> šok! rabim nujno nasvet1 (9.9.2005 12:32:34)

Aljuška
Ne bodi žalostna, to se da urediti
Ko sem še hodila v službo je nekaj časa tako zaudarjala, da je bilo kar hudo. Vse sodelavke so se za njenim hrbtom pačile in si mašile nos. Mene je to bolelo, zato sem se pogovorila s to sodelavko in ji povedala. Bila je čisto paf, saj se svojega vonja ni zavedala. Postopoma so se zadeve uredile.
Veliko je odvisno od počutja oz. psihične obremenitve, kot naslednje je pomembna prehrana (izloči začinjene jedi), kot tretje, pa je pričela uporabljati kremo (mislim, da se imenuje Lidero - nisem pa sigurna, ker je že kar nekaj let od tega.
Po mesecu ali dveh je bil njen vonj čisto normalen.

Srečno

snežinka * -> šok! rabim nujno nasvet1 (9.9.2005 13:23:52)

Vichy-jeva krema proti potenju izsuši kožo pod pazduho.Moraš biti seveda obrita, da bolj deluje, pa še bolj higiensko je.
Najprej se mažež večkrat , potem pa enkrat na 5 ali 7 dni. Vmes uporabljaj kakšen kvaliteten stik.

Sem osebno probala in mi je pomagalo.

Čimprej pozabi neprijetno izkušnjo.
pa pa.........Snežinka

Stran: [1]