Anonimen -> RE: Posledice neuspešnih postopkov (30.10.2012 15:52:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Živjo, pri meni se je po prvem IVF, ki se ni končal uspešno, pojavil miom in so ga nato histeroskopsko odstranili. Med drugem IVF so rekli, da spet vidijo en miom. Jutri grem na pregled in se naročit za tretji IVF in počekirat kaj je zdej z miomom. Sem bila na pregledu in so ugotovili, da se je res pojavil en večji miom in še trije majčkeni. Zdravnica pravi, da naj bi miom deloval kot maternični vložek, ki preprečuje vgnezditev oplojenega jajčeca oz. zarodka, zato predlaga, da pred naslednjim IVF-om odstranijo miom(e). Limonca* se strinjam, da se ciste in miomi lahko pojavijo tako ali tako. Zanimivo pa, da so se pri meni pa ravno po prvem IVF-u. Pa verjemi, da so me predno so mi odobrili postopek IVF, natančno in velikokrat pogledali tudi z UZ-jem s katerim se miomi precej lepo vidijo. Tako da ja, mislim, da je pri meni razlog za nastanek mioma(ov) dodatna količina hormonov v postopku IVF. Sem pa realna in mislim, da bi se pri meni verjetno pojavili tako ali tako, vendar v kasnejših letih.
|
|
|
|