Ali je že pravi čas? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Sash -> Ali je že pravi čas? (8.9.2005 15:41:25)

Pozdrvljene!
Imam eno vprašanje.Moj fantekje star sedaj 7 tednov in me zanima, če že lahko gremo z njim na dopust in če se lahko že kopa v toplicah? Mislim tako, da ga držiš na rokah in on malo po vodi čofota. Sam v dilemi ali naj gremo ali raje ne.
Lepo pozdravljene!
Sash




Jessy -> Ali je že pravi čas? (8.9.2005 16:07:45)

Točno to vprašanje sem danes postavila pediatrinji. Rekla je, da ljudje glede tega delajo zelo različno, da eni gredo takoj v vodo (morje ali bazen), drugi pa počakajo. Ona osebno ne bi hitela, ker po kloru pride rada kakšna reakcija. Če se pa že odločimo, pa naj jo po kopanju dobro stuširamo s sladko vodo. Je rekla, da moramo presoditi sami, ampak da naj raje še malo počakamo.
V bistvu ne vem nič več, kot prej!




Naja31 -> Ali je že pravi čas? (8.9.2005 17:36:31)

7 tedenskega dojenčka jaz sigurno ne bi dajala v bazen. Moj je star 5 mesecev in do zdaj tudi ni kazal kaksnega vecjega navdusenja nad kopanjem. Pa tudi ce bi, ga ne bi dajala v bazen, zaradi klora in umazanije.




babylove -> Ali je že pravi čas? (8.9.2005 18:07:42)

Če nimaš pomislekov ob vedenju, da v javne bazene hodijo vsemogoči ljudje, ki prinesejo zraven vsak svoje glivice, nekateri se pa pridejo enostavno polulat noter, potem kar pogumno z novorojenčkom v svinjarijo.




mayci -> Ali je že pravi čas? (8.9.2005 18:38:42)

Jaz sem tudi pri prvem pregledu vprašala pediatra, kdaj se lahko kopa v bazenu, pa mi je tudi odsvetoval. Saj je res, da so javni bazeni res rizični glede raznih glivic, bakterij, virusov in ostale svinjarije...
Mi gremo ravno zdaj v Banovce, pa bo eden od naju čičal na ležalniku, drugi se bo kopal, potem bova pa menjala. Pa saj bodo kmalu naši pikci dovolj veliki, da jih bomo lahko brez skrbi namakali...

Lep pozdravček!
Mayci




SaaS -> Ali je že pravi čas? (9.9.2005 7:39:02)

V bazenu ga tudi jaz ne bi kopala (klor, umazanija..). Na počitnice pa pojdite, saj ni treba, da se mali kopa. Se pač menjata - eden gre v vodo, drugi je z bebico. Z dopustom je pa pač tako, da kolikor sama kompliciraš, toliko bolj naporno je bit z doma.. Če pa ne kompliciraš, se da pa vsepovsod it, sploh če dojiš.




Sash -> Ali je že pravi čas? (9.9.2005 14:11:41)

O punce najlepša vam hvala!Saj tako ali tako ga nebi dajala v vodo, samo me je zanimalo.Moj malček je moj prvi otrok in kar veliko reči še ne vem, zato se pa zanimam.Na dopust bomo šli, samo on bo gledal.
Hvala vam in uživajte z malčki!
Sash




Stran: [1]