pelin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Če sem pa čisto poštena, pa tudi jaz mislim , da za tvoje težave ni krivo kajenje....malenkost lahko povem iz lastnih izkušenj, ker že dvajset let živim z izrazito strastnim kadilcem, ki je pričel pri nekako istih letih kot ti...pa ne morem reči, da bi to imelo kaj veze z drugo strastjo.... Pelin, poznam ljudi, ki so kadili v nosečnosti, pa so otroci ok. Moja mami je pa samo delala zraven kadilca, pa mam sranje s pljuči. Moj dedek je kadil cigare še pri 95. pa vseeno več kadilcev umre mladih. Ni vse digitalno, vsekakor pa prispeva. Če je vse ok, se prispevek ne pozna, če ni ok, pa se. In tobak oža žile (laično rečeno), to je dokazano in to ima lahko za posledico probleme z ekrekcijo, ker je tam pač to ključnega pomena, ker vse skup deluje na principu hidravlike... To, da kadilci nočejo slišat, da je to lahko vzrok, razumem, da pa nekadilci trdijo, da to ni mogoče, čeprav je celo sam preizkusil in ve, da je to to... to mi pa ni čisto jasno... Joj Ronja a ga nehaš palit no ...ti imaš astmo, zato ker je sodelavec v prisotnosti tvoje noseče mame kadil...lepo te prosim no....včas pa res presenetiš .... Da, vsak tepec ve da tobak oži žile...vendar žile niso le v tako imenovanem "hidravličnem"organu....temveč povsod in bi se gotovo takšne in drugačne težave zaradi zabasanih žil tudi drugje poznale....In to, da ne kadim, še ne pomeni, da sem totalno bedasta in neizobražena....in nisem rekla, da nikotin ne škodi ožilju in posredno tudi erekciji...vendar ne v taki veliki meri in pri teh letih.... in če smo že pri tem.....mimogrede....za hude napade astme, je mnogokrat bolj škodljiv stres in psihična obremenitev, kot pa nikotin...tudi to je znanstveno dokazano....in enako je z motnjami erekcije....
|