liliana -> RE: Veljavnost odločbe za otroški dodatek - drugi otrok (16.10.2012 8:30:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: trinn Živjo, Drugi otrok se mi je rodil 13.02. in čez slabe 3 mesece (11.05.) sem ponovno vložila vlogo za otroški dodatek. Prejela sem odločbo, v kateri je določena višja vrednost otroškega dodatka, kar je ok, saj sta zdaj 2 otroka. Vendar je odločba veljavna od 1.6. naprej, stara odločba pa se s tistim dnem razveljavi. Bila sem prepričana, da lahko vlogo za otroški dodatek vložim v roku 3 mesecev (dejansko je 90 dni) od rojstva drugega otroka (vložila sem jo čez 88 dni), kot je zapisano na državni spletni strani: "Pravica do otroškega dodatka se uveljavlja v 90 dneh po rojstvu otroka in se prizna z mesecem otrokovega rojstva. Če se uveljavlja po tem roku, se prizna s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi zahtevka." Potemtakem bi mi morali otroški dodatek priznati že s februarjem in ne šele z junijem. Sem kaj zgrešila? Mogoče to ne velja več za drugega otroka in je treba sporočiti takoj? Priporočam se, če ima kdo izkušnje, kako je to vlagal za drugega otroka. Hvala in lp Otroški dodatek ti morajo priznati s februarjem.....če si seveda vložila vlogo fizično na CSD ali če si vlogo oddala priporočeno.....če si jo poslala pa po navadni pošti pa je spet druga pesem, ker se pri navadni pošti spet drugače upošteva datum prejema..... vlogo si ti namreč oddala 88. dan....ker pa je bil vmes vikend, so vlogo na csd prejeli 91. dan......razen, če si jo oddala fizično na CSD, so jo prejeli 88. dan..... Bom pa napisala še nekaj, kar vedno pravim.....ne razumem vas, kako vlagate zadnji možni dan.....pa saj se gre za vas, za "vaš" denar.....brez veze se potem jezite in pišete pripombe.....časa imate namreč 90 dni....vloge pa ne morete vložiti 70, ali 85 dan, ampak zadnji dan......
|
|
|
|