Tutan -> RE: Meso: pljučna (17.10.2012 8:50:42)
|
Pljučno pečenko lahko mariniraš na 100 različnih načinov - net ti najde ogromno marinad, poprovo, zelenjava+vinček, včasih Rudolf navrže kakšno dobro idejo. Vendar mariniranje pljučne zahteva svoj čas - 1dan, večinoma receptov 2 dni, nekateri pa tudi po 3, 4 dni marinirajo zadevščno. Potem to standardno popečeš. Lahko narediš tudi stejke, mi imamo radi pač dobro pečene, imaš pa (na netu) zopet en kup idej, kako prepričati stejk, da je znotraj krvav [sm=smiley36.gif] - nam ne sede okus, res [sm=smiley1.gif] Pljučno lahko pripraviš tudi na žaru (zdejle so še lepi dnevi pred nami) - pa prej mariniraš, sploh kak rožmarin bo znal fino pasat - ali pa če jo narežeš na kocke in natikaš na vejice rožmarina. Potem je tukaj biftek - če imaš dober kos pljučne pečenke, je skoraj greh, da ne vzameš del za biftek (pa tudi če je samo tak za večerjo cca 20, 30 dek). V bistvu je pljučne za fondi še najbolj škoda [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|