zelda35 -> RE: utesnitev izvržbe/preživnina (11.10.2012 13:46:23)
|
Glede preživninskega sklada že imam urejeno. Je pa od takrat ko sem nazadnje vlagala izvržbo minilo že cca. 3 leta, tako, da vem, da jo bom morala spet vložit, mi je pa že do takrat bil dolžan okrog 6000 eur (odšteta preživnina iz JPS in delnih nakazil)...nove računice sploh ne delam več, ker nimam upanja, da bom kdaj vidla celoten znesek preživnine...Ma sem se že takrat, ko sva se dogovarjala o višini preživnine zahtevala, neko normalno preživnino, ampak je on vstrajal, da je tisto premalo in da bo dajal več...tako, da so potem na CSD sprejeli njegov predlog. In do predkratkim, ko je zvedel, nisem imela z njim prav nobenega kontakta. Sporočila sem mu le, da imam dolgotrajno bolnega otroka in da imam zaradi tega tudi več izdatkov, se je ponudil, da mi nekaj nakazuje. Vseeno boljše kot nič. Vrača pa tudi preživninskemu skladu. IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Ne razumem kaj te zanima? čist splošno kaj pomeni utesnitev izvršbe? če se vodi izvršilni postopek na preživino za nazaj (je torej določen znesek!) in če ti je v tem času že kaj plačal, potem moraš vložiti (pooblaščenec?) na sodišče vlogo (podatek o tem, koliko ti je že plačal in da v tem znesku utesnjuješ izvršbo). In se za ta znesek zmanjša oziroma utesni izvršba. ter da vztrajaš še pri izplačilu preostalega zneska. če je pa kaj drugega, potem pa bolj konkretno vprašaj. mrbit znam razložit. [sm=smiley1.gif] Jap, okrog tega me zanima. In kako zgleda vloga...Jo lahko sama napišem?
|
|
|
|