mateyka
|
men je najbolj noro da je podrl rekord iz leta 1960. in Kittinger, ki je takrat izvajal te skoke, je bil zdaj njegov kontakt na zemlji (ste ga lahko vidli). no, ta model je mel prekleto srečo, da je zdej živ, jaz pravim, ker skakat tole s takratno opremo, je NORO. citiram: Kittinger''s first high-altitude jump, from about 76,400 feet (23,300 m) on November 16, 1959, was a near-disaster when an equipment malfunction caused him to lose consciousness. The automatic parachute opener in his equipment saved his life. He went into a flat spin at a rotational velocity of about 120 rpm. The g-forces at his extremities have been calculated to be over 22 times the force of gravity, set_ting another record. On August 16, 1960, he made the final jump, from the Excelsior III, at 102,800 feet (31,300 m). Towing a small drogue parachute for initial stabilization, he fell for 4 minutes and 36 seconds, reaching a maximum speed of 614 miles per hour (988 km/h) before opening his parachute at 18,000 feet (5,500 m). Pressurization for his right glove malfunctioned during the ascent, and his right hand swelled to twice its normal size. Ignoring the pain, he rode the balloon up to 102,800 feet and said a short prayer — “Lord, take care of me now” — before stepping off. msilm, da te srat prime. in tole zdaj je ful fensi v bistvu; tukaj si je napihnil obleko v kapsuli, ki je bila pod pritiskom in naredil dekompresuro na višini skoka, Kittingerja so pa moral napihnit v obleki na zemlji in dat v en navaden šotorski balon da ne govorim o mrazu.. šiiit, sam res, tole je piknik napram skoku 1960. jaz se ne čudim, da je podrl rekord. ne vem pa če bi ga z istimi pogoji kot Kittinger Slava mu! (Kittingerju) da je ostal živ Baumgartner - pohvaljen in priden (dober glider, svetovni rekorder v base jumpingu) p.s. aja, mislim, da so trije do sedaj (Baumgartner četri?) preživeli high altitude jump (na podobnih višinah seveda).
< Sporočilo je popravil mateyka -- 15.10.2012 10:27:07 >
|