Hope2 -> RE: Kolo (13.1.2013 9:33:36)
|
Če otrok nima veselja, pospravi kolo. Če ima veselje, pa daj pomožna kolesa dol (nikoli ni prezgodaj). To je najhujše zlo, ker otrok ne dobi nobenga občutka za ravnotežje, še manj za zavijanje. s pomožnimi kolesi je širši, zavijanje in izogibanje oviram je zato čisto drugačno, kot brez pomožnih. Ti ga ne držiš, ti držiš sedež zadaj za rito in sicer tako, da on ne čuti. In ko te ne bo čutil, si ne bo upal gledat naokoli in razlagat in govorit, ker si ne bo upal. Sicer sem jaz mojega najprej držala za sedež tako, da se je moja roka dotikala malo riti, ampak vmes sem odmaknila, tak da ni imel več tega občutka. Naš je sicer imel veselje se spravit na bicikel- veliiika želja, ampak je tudi trmast in strah in nepoznavanje novih stvari pri njemu takoj ubije to veliko željo in hitro odneha. Začela sva tako, da sva se prvič peljala le 10m, drug dan isto, pol sva imela srečo in našla mrtvega kuščarja in sem napletla zgodbico in se je vozakal 5m gor in dol mimo kuščarja. Nato pa sva šla večji krog, vmes voljo zgubil, ampak nekako je bilo treba domov priti[sm=smiley36.gif]. Me je pa veeno presenetil, v parih dneh po samo 1-5 minut na dan je zvozil sam. Tak da ti ne priporočam neke dolge ture, dolgo učenje, ker zgubijo ves interes in voljo. Najhuje so ritnice, moja rita je trpela tako, da sem cel teden komaj hodila, ampak ej tudi to je za nekaj fajn[sm=jezicek.gif]. Razen boleč križ[sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|