Frodo Bisagin -> RE: Bizgec na cesti! (7.10.2012 12:01:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Ja, več je takih. Žal. Al pa tistih, ki mislijo, da se po prehitevalnem vozi 180 in blendajo, se obesijo na rit, prehitevajo po desni ali celo odstavnem pasu itd. Se mi zdi včasih, da imamo kot narod in posamezniki več sreče kot pameti. Taksne brez tezav spustim. Ne zdi se mi smiselno vztrajati na levem pasu, ker vozim po predpisani maksimalni hitrosti, ce je nekdo hitrejsi. Ne vem in zanima me zakaj tako vozi. Po svoje razumem tudi tiste, ki zacnejo prehitevati po desni. Se mi je nedavno zgodilo, da sem vozila na desnem pasu, tip na levem pa pocasneje od mene in potem si nisem bila na jasnem kaj naj naredim - ali naj bremzam, da bo on po levem vseeno hitrejsi, naj ga prehitim, kar bi ga, ce bi vozila normalno kot sem vozila na desnem... in na koncu sem ga prehitela po desni... za mano pa se nekaj tistih, ki so za njim nkaj casa blendali na levem pasu. Tip pa kot prilepljen za levi pas.... Problem osebno vidim v tem, da vecinoma "razmisljamo" samo o sebi in kaj bi jaz rad med voznjo in ne o tem, da si v voznji eden izmed mnogih, ki so na cesti. Bolj smiselno se mi zdi, voziti 2 km/h pocasneje na desnem pasu, kot ustavljati kar krepko stevilo vozil, ker bos naslednjih 10 minut zelo zelo pocasi prehiteval tistega, ki vozi 1,5 km/h pocasneje od tebe. Spomnim se pa mlade zenske, ki je s celo pametjo, ki jo ocitno premore, s Smartom na AC izsiljevala 2. tonski Crasler 300..... in se niti v enem trnutku ni zavedala, da njena konzerva ni narejena za voznjo 150 km/h po avtocesti, da je nesmiselno, da se sminka, kadi in telefonira (vse istocasno) dokler vozi... in da ce se kaj zgodi, bo ona tista, ki bo nastradala, ne pa tisti v tanku od cryslerja.
|
|
|
|