ronja -> RE: Drugi otrok................. (3.10.2012 15:21:11)
|
Moje izkušnje so tudi take, da mi dostikrat ne znese[sm=smiley36.gif]. Sploh vse, kar bi rada - toliko mi ni še nikoli v življenju zneslo[sm=jezicek.gif]. Imam 3, prvi dve sta 17 mesecev narazen, med zadnjima dvema je 3 leta razlike (in je ful lažje, ja:). Ampak da te potolažim: drugi (in tretji in četrti itd...) otrok dobi vseeno veliko pozornosti - ker ne dobi samo tvoje, ampak še od starejše sestre/brata. In to ni zanemarljivo. Vidim pri malem zdaj, ko sta punci včasih v vrtcu - prvi dan prvi 2 uri mu je še fajn, da se mam čas samo z njim bavit, potem ju pa že kar pogreša. Je ves navdušen, ko greva ponju:). Pa drugi otroci smo itak od rojstva tega navajeni in si ne znamo niti predstavljat, kako bi bilo, če bi imela starša čas samo za nas... PO moje dolgčas - brez moje sestre - ne, hvala[sm=smiley1.gif]. Fino je, če ti rata, da si vsak dan vzameš malo časa, recimo pol ure, za vsakega otroka posebej, ni pa to vedno izvedljivo. Če ne gre, je pa včasih tudi 10 minut popolne predanosti dovolj. Včasih pač ne znese. Kadar hočeš vse, si navadno zmatran ko pes na koncu in če to predolgo delaš, zboliš, tako da ne met slabe vesti, kadar ti ne znese. Nobeni ne. Mislim od resničnih oseb, virtualno obstajajo super mame[sm=smiley36.gif], v reali pa vse lovimo ovinke.
|
|
|
|