liliana -> RE: Rubež avta (3.10.2012 14:31:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Hvala, meni se tudi zdi, da ja. Ampak ima potem, če je na otroka avto napisan, kaj CSD zraven. Nekje sem zasledila, da pa potem CSD odloča o tem premoženju. Sem pred časom nekaj za sebe rabila, neke podobne informacije, ampak za otroški račun in mi je pravnik na CSD rekel, da oni nimajo nič s temi sredstvi, kako se nalagajo ali se porabijo ali ne. Včeraj, ko pa gledam za ta avto, pa sem prebrala na netu, da pa CSD odloča. Malo sem zmedena. Bi pa prosila odgovore, ki so 100% na današnji dan (po zakonih, pravilnikih,...) ... ronja, hvala, ampak včasih logika zataji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne vem sicer kaj bi zdaj imel CSD pri tem za odločat....vseeno še nismo tako institucializirana država, da bi se pa zdaj moral CSD v vsako stvar vmešavat......kolikor je meni znano, brani CSD interese otroka, vendar ko ga "ogrožajo" starši, recimo ločitev, dedovanje ipd..... Kar se pa tiče rubeža....precej važno je, kdo stvar uporablja.....zato recimo, če 70 letna mama, s sivo mreno, kupi I-pad za svojega 40 letnega sina ji tudi račun, da je I-pad kupila ona ne bo pomagal in bo rubežnik I-pad 40 letnega sina, ki je dolžnik lepo zarubil......ker je bil I-pad pač sinovo premoženje, ne glede na to, kdo ga je kupil.... Prav tako je z avtom.....5 letni otrok ne more voziti avta, lahko je njegov lastnik, uporablja ga pa njegov starš in drugače ne more biti, je v bistvu premoženje starša.....in avtomobil (po možnosti še kaka huda znamka) tudi ni osnovno potreben za preživetje (kot recimo hladilnik in štedilnik, ki se ga ne sme zarubiti), če bi se slučajno po nekem čudežu CSD vmešal......zato bo lepo avto, ki je napisan na otroka, predmet rubeža.....
|
|
|
|