Miklo
|
Punce, se opravičujem za pozen odgovor. Vendar sedaj, ko nimam večjih težav nisem več tako pogosto na forumih. Pri nas je stanje še vedno v redu, smo res uspeli in ni šanse, da je naklučje. To ne pomeni, da se mali prav nikdar več ne zbudi. Se še včasih zbudi ponoči tudi dvakrat in kaj pojoka, ne pa več 10x kot prej s hudim jokom. Popoldne spi po dve ure. Prej ga je vsak šum zmotil, smo spali največ pol ure. Je bolj umirjen in moram priznati, da zvoki pomirjajo tudi mene. Mogoče je to tudi posledica. Jaz umirjena, otrok bolj umirjen, ne vem. Torej vinila – mene zelo pomirja. Sem se pa res dala na to in se ob zvokih brez izjeme vsak dan sproščam. Zaprem oči in odmislim vse, se res prepustim. Tudi drugače se trudim, da se ne razburjam, kot prej. Še mož, ki je dvomil in je bil proti (smo na tesnem z denarjem), je rekel, da se opazi razlika tudi pri meni. Malo se moraš po mojem tudi sam potruditi za uspeh in če je tako hudo, kot je bilo pri nas, boš naredil vse… Povedala sem tudi sestri, ki je noseča, pa se mi je smejala, da kaj se grem, da mi neki zvoki ne bodo odpravili težav. Se je prav norčevala, tudi ko je slišala zvoke. Potem sem ji pa povedala, po kakšni tehniki se sproščam jaz in je meni za uslugo poskusila tudi ona. Potem sva še eno raziskavo prebrali, kako beli šum upliva na uspavanje dojenčkov, na razvoj in imunski sistem, pa je spremenila mnenje. Sedaj pa vedno, ko pride do mene posluša in si napravo prisloni na trebušček. Glede zvokov. Mi največ poslušamo Womb in pa Lulaby1. Mislim,da mu ta zvoka najbolj pašeta. Smo na začetku tudi mi samo Lulaby1, pa me je potem mene malo motil vedno isti zvok. Meni je sicer najbolj pri srcu dež, vendar ga mali ne mara ravno. Gonimo pa vedno – čez dan in ponoči, smo se tako navadili. Ponoči vklopim tisto sleep enhancment, da se zvok upočasni in svetlobo izklopim. Ko mali spi je bolj naglas, ko greva midva spat dam na tiho. Boste uspele tudi ve punce, ne skrbet. Če je pomagalo nam, ki je bilo res hudo, ne vem kaj bi moralo bit, da ne pomaga. Mogoče, če se starši ne potrudijo, ne sproščajo, ne vem. Ali pa če otroka kaj boli ali bolezen, da umirjanje ne pomaga. V našem primeru, je bila to rešitev. Sem se pa razpisala in prav diplomirala iz tega Se še kaj javim.
|