RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

krisv -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (6.11.2012 21:24:14)

Vsak dan tak čvekate in vsak dan se nam pridruži nova sotrpinka, da moram biti 150% skoncentrirana, ko popravljam seznam, Pa še te kero spustim. [sm=jezicek.gif] [sm=zardeva.gif] Nenamerno!
Punce, fajne ste! Meni je veliko lažje, ko lahko delim to z vami. Saj imam zaupne prijateljice, ampak, če kdo ne da to skozi, nas ne more čisto razumeti. Pa naj se še tako trudi. [sm=smiley31.gif] za vse!

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (6.11.2012 21:45:11)

krisv, škoda da se nisve srečale :) Jaz sem bila kr pozna, in sem mela srečo k je blo prazno, mal nenavadn za Reša [sm=smiley36.gif]

Punce, lahko noč, se beremo jutri... meni je danes slabo, bolijo me jajčniki fuuuuul.... pa cela sm mozoljasta, kot v puberteti [sm=smiley29.gif]

tanjita. -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (6.11.2012 22:42:08)

Anem, Andreja_p in vse ostale, ki ste tudi dočakale pluske, čestitam in vam želim čim lepšo nosečnost. Meni je bilo to resnično lepo obdobje in ko sem šla rodit, mi je bilo kar malo hudo, da ne bom več nosečka... Sedaj, ko je pa mali star 16 mesecev, si pa ponovno želim postati nosečka [sm=smiley1.gif]. Jutri grem na posvet in upam, da bom že ta mesec lahko pričela s (četrtim) postopkom, tako da me krisv lahko (ponovno) dodaš na seznam.

pupa82 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 9:32:47)

Živjo!

Eno vprašanje: ali grem lahko na kratke sprehode? Vsi mi pravijo, da moram počivat, meni se pa rola doma. V prvem poskusu sem bila samo doma in se redila[sm=zmeden.gif] Po mojem, da lahko grem, danes je 5.dan po ET.
Hvala!!

mami 26 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 9:48:00)

pupa82 seveda greš lahko... sicer ne na maraton [sm=smiley36.gif] tko kakšne pol ure v izi..
jaz sem tudi hodila po ET na sprehode [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 10:01:08)

Oj, me zanima če vs je večina prakticirala , da ste šle s polhnim mehurjem na ET?
Je ena napisala da to piporoča Reš, v ljublani pa vedno rečejo da je treba prej na stranišče
Pa vidla sm da pripocate lezanje potem na desnem boku.
Je še kakšen trik?
Lep sončn dan vam źelim.

Anonimen -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 10:03:19)

Živjo,

danes sem 7. dan po ET ( transfer 5. dan ),
mislite... da lahko jutri zjutraj delam test doma ...a je prezgodaj...
živčki delajo... 200 na uro...

lučka 25 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 11:33:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Oj, me zanima če vs je večina prakticirala , da ste šle s polhnim mehurjem na ET?
Je ena napisala da to piporoča Reš, v ljublani pa vedno rečejo da je treba prej na stranišče
Pa vidla sm da pripocate lezanje potem na desnem boku.
Je še kakšen trik?
Lep sončn dan vam źelim.

Jaz sem napisala, da Reš to priporoča. V Ameriki pa še posebej! Tam jim celo vstavijo kateter in zaprejo cevko, da se mehur polni. In ko je dovolj poln (morajo piti) naredijo ET in nato takoj spustijo urin ven v vrečko. Tam imajo še bolj ekstremno vse skupaj.
Skratka triki so: polen mehur na ET in nato po ET na WC lulat, takoj po ET ležat na trebuhu, če ne gre prav dolgo pa na desnem boku, pa za kosilo kalamari (to zadnje je bolj vraža).

lučka 25 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 11:36:27)

Anonimna 2, nekatere delajo test že ne 8. dan po ET. Jaz sem ga na 10. dan, pa sem imela ET na 3. dan in mi je CB pokazal rahlo črtico na +, FS pa nič. Naslednji dan je bil + na CB lep, Fs nič črtice, krvni pa je pokazal vrednost hcg 93,2 (na 11. dan po ET).

pupa82, sprehodi so priporočljivi, že zaradi boljše prekrvavitve maternice.

No, še vedno stiskam pestke in navijam za vse vas. [sm=bravo.gif]

krysta -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 11:46:21)

ojla pupe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
no danes sm bla na ET
smo spustili dve zelo lepo prijeti jajčni celici, je rekel embriolog,
sedaj morava počakat na 21.11 in upam da bo vse v redu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley30.gif[/image]

kot pravite sedaj ležat in ležat na desnem boku

Me pa zanima če vam predpisal bolniško?
Ali to naredi, samo od drugega postopka naprej?

srečno vsem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

krysta -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 11:49:35)

in zagotovo, če je lep sončen dan,
kot je danes pri nas na primorskem,
greš na sprehod, saj ni potrebno da je dolg,
ampak svež zrak na lepem sončku, zagotovo pomaga
sonce pomaga da smo bolj srečni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]

Anonimen -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 11:51:25)

o hvala lučka 25 za odgovore. Itak ležat ne morš takoj po Et, ker te domu pošlejo in lahko šele doma :)
To z mehurjem mi pa drgač ni logično , ker itk mam jest občutk, da mi bo vse vn padl (itk da vem da ne more vn padt :) ) in da bi se šla potem takoj po Et na wc napenat, sm prejšnič prov zadrževala, da bi šla čim kasnej na wc.... no vrjetn ma že en efekt to če priporočajo, ni mi pa logičn zakaj bi to pomagal.

anonimna 2: jest sem prejšnič delala na 10.dan po et - et 5 dan , pa so bli vsi možni testi različnih firm pozitivni. SAmo se je potem na 1.uz-ju pravljica zaključila :(

Anonimen -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 12:04:48)

IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Anonimna 2, nekatere delajo test že ne 8. dan po ET. Jaz sem ga na 10. dan, pa sem imela ET na 3. dan in mi je CB pokazal rahlo črtico na +, FS pa nič. Naslednji dan je bil + na CB lep, Fs nič črtice, krvni pa je pokazal vrednost hcg 93,2 (na 11. dan po ET).

Kaj ni FS bolj občutljiv (25 enot) od CB (50 enot)? Po tej logiki bi moralo bit ravno kontra rezultat? [sm=zmeden.gif]

pupa82 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 12:29:52)

Lučka & Krista hvala, sem šla za malo več kot pol urce, počasi in po ravnem, da si nisem pulza nabila. Če je pa tako lep sončen dan [sm=smiley1.gif] Ne morem bit noter, sedaj pa jo bo treba počasi nafilat in seveda počivat.
Krista, držim pesti za tvoji 2 pikici, pridno ju čuvaj!
Sončen pozdravček

Anonimen -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 12:48:35)

ojla, sm šla na hitro na googla pogladat to za poln mehur pr ET, pa piše, da je to zato da se na uz-ju, ko delajo transfer lepše vid. Sam kukr se jest spomnm pr ns (ljubljana) sploh ne delajo transferja z uz-jem, ampak na pamet. Lahko pa da se motm, ampak jest se ne spomn, da bi mela uz zravn ? A ste imele ostale med tednom v ljublani tut uro šele ob 11h za transfer?

je pa res danes tko lep ureme, da upam na čimlepše rezultate pr vseh, ki danes in v bodoče trepetate :)

pupa82 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 14:05:12)

Anonimna, tudi jaz sem v lj in nam ne delajo ET pod UZ. Ja, tudi ob 11ih imela uro na petek. Med vikendom pa kakor je. Mislim da smo kar vse ob 7.30 naročene in za punkcijo in za ET....
Sonček nam bo gotovo prinesel SONČKE [sm=duda.gif]

maltezanka -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 14:59:09)

Živjo punce,
jaz sem pa zdejle malo zatravmirala
Pomislila sem - v ponedeljek sem imela punkcijo. Imela sem kratek protokol, ko sem šla v soboto na 1 UZ so videli, da imam en folikel velik že 16+. Tako, da sem zvečer dobila stopko in v ponedeljek punkcija. Špikala sem se samo 5 dni. Dobili so celico, in v soboto naj bi imela ET, če se bo oplodila. Zdaj pa mi je prišlo na misel, kaj pa če so mi punkcijo naredili prekmalu in bo celica nezrela? A se je kateri že zgodilo, da bi tako hitro imela punkcijo?
Sej vem, da preveč razmišljam in guglam ampak vseeno mi je to prišlo na misel.

mami 26 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:01:20)

maltezanka pa si danes kaj poklicala,kako se razvija? a si v LJ?
če so ti na punkciji rekli,da maš eno celco potem je to to...[sm=smiley1.gif]

maltezanka -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:08:04)

ne nisem jih klicala, ker ne vem, če jih sploh lahko? Rekli so, da če bi slučajno prišlo do ET na tretji dan, me bodo oni poklicali.
Bom počakala, sej spremenit in pomagat ne morem nič.
Zdaj bom probala to odmislit (če bom lahko). Vzela bom svojo psičko in bova šli malo hodit, ke je tak lep sonček.

Pozdravček vsem

Anonimen -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:12:15)

Jest res nevem na podlagi cesa se odlocajo kdaj bo stopka. Jest sm mela najvecjega ze 19mm pa sm mogla pridt se nasledn dan,ko je biu ze 21mm pa sm sele takrt stopko dobila. Me je blo stah da bo do punkcije ze pocu. Jim je treba kr zaupat, drzga nm ne ostane
Sigurn je bla dobra celica, ce ne bi ze takrt vrjetn povedal.

lučka 25 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:28:02)

Žal sporočam, da se je moja nosečnost končala. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Danes sem močno zakrvavela in šla na ponovno kontrolo krvi. Tam je pokazalo, da je hormon padel za polvico. Jutri imam ponovni pregled pri svojem G (kontrola krvi, UZ) in, če bo potrebno še čiščenje. Kot kaže nama je namenjena le najina princeska. To je bil najin zadnji postopek na ZZZS, samoplačniško pa ne verjame, da bi šla.

Navijam za vse vas.

Pa še par odgovorov. Reš dela ET pod kontrolo UZ. Ko greš lulat po ET, spraznjen mehur še malo potisne zarodek bolj v maternico in je večja verjetnost, da uspe.

Poznam jih kar nekaj, ki jim FS ni pokazal [sm=rozacrtici.gif], CB pa je.

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:37:26)

Oj punce! Pri meni še zmeri isto stanje, bolijo me jajčniki fuuul ogromen, moj pravi da mi frnikule nagajajo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Pa tečna in živčna sm k [sm=hudicek1.gif]

Ej punce, kaj potem ko zagledate +? Kam se morate obrnit? Rešu, svojemu ginekologu,.... kam?

Anonimen -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:43:41)

o groza lučka,
usoda se res igra z nami. Vem kako ti je, sm par mescou nazaj podobno doživela, do 1.uz vse uredu pol je šlo pa vse navzdol. Upam da se boš dobr ščistla sama, da ne bo potrebna abrazija, tako kot pri meni.
Nj malo časa mine pa boš vidla, če boš mela energijo in dnar še za samoplačniški postopk.
Prov grozn mi je to, ko rata pa gre pol, k že vrjameš da je use uredu kj narobe.

mami 26 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:47:49)

lučka 25nimam besed[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (7.11.2012 15:50:03)

lučka 25, mi je prav žal da se je tako končalo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Vzemi si čas zase, da lažje to preboliš. [sm=smiley31.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>