nasveti za sobivanje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:02:49)

prosim za kak nasvet

Kako in kaj naj človek naredi ko MORE sobivat z osebo s katero se ne marata. ta oseba ne tebe in ti nje?
S to osebo si pa deliš čisto vse, kuhinjo,wc, stole, hladilnik čisto ves svoj prosti čas, ko je dežek vzuni, ti pa obrne želodec sam ko zazvoni telefon.. Imam pa občutek da se določene stvari iz njene strani delajo zanalašč, sam zato da me sprovocira. Med nama je bilo pa zelo zelo zelo pestro,tudi brez pogovarjanja oz. so bile res hude zamere. S to osebno mam lahko sam formalni odnos ampak nikoli več nebo moglo bit tko..
Ampak jaz tako zelo trpim, jaz se počutim slabo, nisem več to kar sem. nemorem več res. Šlo je že tko daleč, da ni treba da nič nardi sam da sedi pa me že moti, že sam njena prisotnost mi dela take občutke v sebi, nedaj bože da kaj nardi, takne mojega.. ufff sicer se zadržim še nikoli niti a z moje strani ampak mi pa vre vre vre.. kako jaz nevem kako naj to prebrodim, kako naj se spoprimem z vsem tem.

nyna84 -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:04:46)

Odseliš se in je zadeva rešena. Nihče te ne more prisiliti, da z nekom živiš, če tega nočeš.

Tippi -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:08:14)

Če je nevzdržno, če sta iztrošila vse đokerje, od pogovorov, do posvetov itd. itd., gresta vsak svojo pot, ne glede na to, v kakšnem sorodstvenem, partnerskem razmerju sta. Jaz vem, da če bi šlo tako daleč, da se organsko ne bi več prebavljala z nekom, bi šla, če tisti drugi ne bi šel. U bistvu sem to dvakrat v svojem življenju že storila. In verjemi, ni ga lepšega kot je mir v duši in svoboda. Na tebi je da se odločiš.

srečno!

Zora* -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:09:38)

Na žalost ne morem dat nasveta kaj naredit, da bo sobivanje lažje. Po opisu se mi zdi, da so stvari tako daleč, da to ni več mogoče. V taki situaciji in ob takih občutkih bi se jaz preselila. In to čim prej.
Kaj več pa glede na napisano ne morem svetovat.

Anonimen -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:29:50)

Problem nastane ker ne jaz ne ta oseba ne moremo se odselit zaradi finančnega stanja , ni teor. šanse o tem. Sej če bi lahko se kdo odselil bi se v svetlobni hitrosti ampak nemoremo, zato pa nevem kaj naredit, ker očitno morem tko živet čim bo mogoče pa takojj takoj takoj grem ampak do takrat!

nyna84 -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:33:29)

Lahko bi se s kom zamenjal/a?

Sploh imamo premalo informacij, da bi lahko kaj pametnega svetovali ....
Sta v isti sobi v študentu? Sta študenta/študentki, ki živita v istem najemniškem stanovanju? Sta bivša partnerja s prenizkimi dohodki za selitev?

Tippi -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:34:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Problem nastane ker ne jaz ne ta oseba ne moremo se odselit zaradi finančnega stanja , ni teor. šanse o tem. Sej če bi lahko se kdo odselil bi se v svetlobni hitrosti ampak nemoremo, zato pa nevem kaj naredit, ker očitno morem tko živet čim bo mogoče pa takojj takoj takoj grem ampak do takrat!

Vedno, ampak res vedno obstaja šansa, da se gre, če se ti zdi preveč nevzdržno. ni pa lahko, tist pa ja. Sploh če finančno ne znese. Se pa da, v to sem prepričana. Sploh če si sam/a, brez otrok. Potem je toliko lažje. Govorim iz lastnih izkušenj. Res je pa tudi, da ti določaš, kje je tista meja, do kod lahko zdržiš. Očitno še ni tako hudo, da bi šla vsak svojo pot.

In ker vidim, da iščeš konkreten odgovor. Jaz ti drugega, kot distanciranje in ignor, ne znam svetovati. Ampak to je res zadnji stadij. predno bi se odločila za ignoriranje, bi verjetno že prej spokala. Ne, sigurno bi.

Tippi -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 15:34:45)

Sploh imamo premalo informacij, da bi lahko kaj pametnega svetovali ....

To je to. U bistvu nič ne vemo

mateyka -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 16:03:23)

S to osebo si pa deliš čisto vse.. čisto ves svoj prosti čas..

zakaj pa to MORAŠ delit z njim? [sm=zmeden.gif] ni čudno da se ti fuzla..

Tippi -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 16:59:36)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

S to osebo si pa deliš čisto vse.. čisto ves svoj prosti čas..

zakaj pa to MORAŠ delit z njim? [sm=zmeden.gif] ni čudno da se ti fuzla..

če se ti zdi preveč nevzdržno. ni pa lahko, tist pa ja. Sploh če finančno ne znese. Se pa da, v to sem prepričana. Sploh če si sam/a, brez otr

Ampak res, tud prosti čas?? [sm=zmeden.gif]

Stanislava_ -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 17:28:44)

S to osebo si pa deliš čisto vse, kuhinjo,wc, stole, hladilnik čisto ves svoj prosti čas, ko je dežek vzuni, ti pa obrne želodec sam ko zazvoni telefon..

Kupi dežnik in dežne škornje in pojdi med ljudi tudi ko dežuje, dobesedno in drugače. Sam od sebe pade z neba samo dež, vsem ostalim blagodatim je dobrodošlo pomagati.

Šlo je že tko daleč, da ni treba da nič nardi sam da sedi pa me že moti, že sam njena prisotnost mi dela take občutke v sebi, nedaj bože da kaj nardi, takne mojega.. ufff sicer se zadržim še nikoli niti a z moje strani ampak mi pa vre vre vre.. kako jaz nevem kako naj to prebrodim, kako naj se spoprimem z vsem tem.

Na ta del imaš vpliv, če ti paše ali ne.
Drugače si postavi glavo; razmišljaj o tem, da se boš v roku x.y.mesecev odselil/a in naredi plan, kaj boš za to naredila - od mogočih do nemogočih stvari in začni na njih delati, še posebej v deževnih dneh, ko nimaš drugega kot se prenašati pod isto streho. Namesto da podoživljaš, kako vre v tebi, začni razmišljati o mogočih rešitvah.

ronja -> RE: nasveti za sobivanje (1.10.2012 18:00:55)

Do takrat se pogovorita: povejta si da ok, ne bosta nikoli več skup, ampak dokler sobivata, pa si lahko sobivanje olajšata, če se potrudita. Da bo tako obema (in mogoče še komu, ki morda biva z vama) lažje. To je v bistvu obema v interesu.

Sicer je najlažje najt mir v sebi z distanco - sama na srečo nisem imela takih problemov s partnerjem, ampak s sorodniki in tu je lažje, ker ne živiš skup in se nekaj časa ne vidiš toliko, da predelaš v sebi, pa je:).

kaj bi naredila v tvojem primeru? Če bi imela možnost, bi si našla raznorazne hobije, šla v knjižnico, na sprehod, na obisk k prijateljem, risat v naravo,... karkoli, da ne bi bila predolgo v isti sobi s človekom, ki ga ne morem.

Pa najdi si en ventil (pa ne droge ali pijače), nekaj kreativnega, da daš ves bes in zamere iz sebe - ne vem, kaj tebe sprošča, kje se odklopiš, zame je to glasba in ustvarjanje, za koga drugega pa kaj tretjega, ne vem, kaj tebi pomaga.

Pa poizkušaj razmišljat drugače: ne samo, kako je tebi težko, ker moraš bit z njo, ampak da je tudi njej težko, ker mora bit s tabo. Da ji glih tako ni fajn. Da sta v istem zosu. Tako ljudje lažje sočustvujemo in potem nismo tako zelo jezni, ker se nam oni drugi tudi malo zasmili... Ker res ni fajn bit v poziciji, ko nekoga motiš že samo s svojo prisotnostjo, pa tudi če nič ne narediš... Se malo ujeto počutiš... Tako ji vzameš moč, ki jo ima zdaj nad tabo.

Namesto da podoživljaš, kako vre v tebi, začni razmišljati o mogočih rešitvah.

Podpis. Mogoče imaš samskega kolega, ki bi bil pripravljen delit stroške in stanovanje za nekaj časa (v teh časih bo po moje vedno več ljudi pripravljeno na take kompromise), mogoče poznaš kako staro gospo, ki bi rabila pomoč, pa živiš tam in ji pomagaš. Mogoče lahko najdeš službo in si privoščiš najemnino nekje bolj bogu iza nogu,... Itd...

Stran: [1]