Velika, mala začetnica (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

muco -> Velika, mala začetnica (30.9.2012 10:31:33)

....[sm=smiley24.gif] človek na stara leta ugotovi , da ne ve kaj je z velko in kaj z malo ...

V Sloveniji živijo Slovenci . .... je to prav ali so slovenci z malo ...[sm=smiley13.gif]

Moja mati je Nemka . .....morda nemka z malo ?

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Naj me kdo razsvetli, da ne bom otrok učil krive vere .

Hvala

Shorty_ -> RE: Velika, mala začetnica (30.9.2012 10:34:12)

Vse zgoraj je z veliko, pomoje si zmeden zaradi slovenski, nemški.... to je pa z malo [sm=smiley1.gif]

Tejči -> RE: Velika, mala začetnica (30.9.2012 12:31:22)

Slovenec, Slovenka, Nemec/ka, Hrvat/ica, Španec/ka, itd... VELIKA začetnica
slovenski, nemški, hrvaški, itd... mala začetnica

muco -> RE: Velika, mala začetnica (30.9.2012 15:32:42)

Hvala ![sm=smiley9.gif]

Anonimen -> RE: Velika, mala začetnica (30.9.2012 15:48:04)

vsi pridevniki na -ski, -ški so z malo. Vsa lastna imena, imena narodov in poimenovanje rek, krajev in držav (zemljepisna imena) pa se pišejo z veliko začetnico.

http://alcessa.files.wordpress.com/2007/05/velika-zacetnica.pdf

Imela sem pa pred mesecem dni dilemo o Savdski Arabiji...Saudska, Savdijska, Savdska, Saudova...prav nisem vedela, kaj je prav :) no sem ugotovila potem, ampak ni blo lahko [sm=smiley1.gif] Vedela pa sem da je oboje z veliko začetnico :)

pelin -> RE: Velika, mala začetnica (30.9.2012 16:25:14)

Tole je sicer že od nekdaj tako, vendar pa tudi sama nemalokrat brskam po pravopisu, ker me vedno znova preseneti, kako se, tako kot seveda vse ostalo, tudi naš ljubi pravopis skoraj vsakodnevno spreminja...Določene zadeve, za katere so nam sto na uro zabijali v glavo, da niso po reklcih, so kar naenkrat prav...resnično je treba vsake toliko časa nos vtaknit v kakšno primerno bukvo, če ne si kmalu čisto za časom...[sm=zmeden.gif]

scorpiogirl -> RE: Velika, mala začetnica (30.9.2012 23:11:03)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Tole je sicer že od nekdaj tako, vendar pa tudi sama nemalokrat brskam po pravopisu, ker me vedno znova preseneti, kako se, tako kot seveda vse ostalo, tudi naš ljubi pravopis skoraj vsakodnevno spreminja...Določene zadeve, za katere so nam sto na uro zabijali v glavo, da niso po reklcih, so kar naenkrat prav...resnično je treba vsake toliko časa nos vtaknit v kakšno primerno bukvo, če ne si kmalu čisto za časom...[sm=zmeden.gif]

Res je ... in žal se tega premalo zavedajo tudi nekatere učiteljice slovenščine [sm=smiley13.gif]

Stran: [1]