pelin -> RE: mojega tatota ni več (29.9.2012 11:27:41)
|
V bistvu se šele po določenem času dobro zaveš da človeka res ni več....oz. začneš resnično žalovati...vsaj pri meni je bilo tako, ko mi je umrl oče...posebej če je to iznenada oz. po kratkotrajni bolezni...prej si nekako v megli oz. telo vklopi nek obrambni mehanizem , da se na tak način sooči s stresom...je pa res , da vsak človek žaluje oz. odreagira po svoje...Zase vem, da se vsega tega stresa, žalosti, ...žalovanja nekako nisem zavedala (v bistvu sem imela prvič stik s smrtjo pri osebi, ki mi je bila tako blizu)...nekako so dnevi tekli v neki rutini, zdelo se mi je le da ga zelo pogrešam...no v slabih treh mesecih sem čisto (zame) neopazno shujšala za več kot deset kg in se nekega dne sesula...potem pa se je začelo resnično žalovanje in počasno pobiranje...Potreben je čas...za vse ...za zavedanje da človeka ni....za žalovanje...za prebolevanje....Pri nas smo verni...meni je vera v teh mesecih nudila veliko oporo...predstavljala sem si ( verjetno za nekoga nekoliko otročje, pa vendar...), da s smrtjo ni vsega konec...da se zagotovo nekoč še srečamo in si bomo imeli veliko za povedat...[sm=smiley1.gif].... Iskreno sožalje....upam , da imaš koga s katerim se lahko o tem pogovarjaš, obujaš spomine na očeta , vedno znova skupaj ugotavljaš, da ga neskončno pogrešaš...tako boš z nekom ob sebi počasi čez čas ugotovila, da na očeta ni misliš več s tako grozljivo žalostjo, da se ob spominih nanj celo od srca nasmejiš...da dnevi hitijo naprej tudi brez njega... Če nimaš nikogar, piši tu gor...zagotovo se bo kdo našel, ki bo s tabo kramljal in delil izkušnje....
|
|
|
|