Tippi -> Zadaj ležeča maternica (28.9.2012 12:17:46)
|
No, da ne bom samo jaz talala nasvetov[sm=smiley36.gif], tokrat računam na izkušene glave, da mi razložijo par stvari, ki mi pač niso jasne, kljub letom [sm=smiley36.gif] Sem v drugo nosečka. Čeprav je med prvo in drugo nosečnostjo toliko let, da lahko mirno rečem, da sem prvorodka, to mi je tud ginekolog povedal, tako v smehu, me zanima par stvari. Sicer bi ga isto vprašala na pregledu, ampak ta je še daleč. Uglavnem. Na nuhalni svetlini, ki sem jo opravila pred kratkim, je morala ginekologinja opraviti vaginalni pregled, ker se preko trebuha plodek ni videl. Omenila je, da imam maternico zadaj in da se bo po vsej verjetnosti še dvignila. Vse kar me je zanimalo, ali je to nevarno in če to pomeni kakšne zaplete (itak, kaj nas pa drugega briga nosečke, kot da bo vse ok), sem dobila kratek odgovor, da se bo pač še dvignila. če se ne bo, da bom imela manjši trebuh in v najslabšem primeru hude bolečine v hrbtenici. to je vse. več nisem spraševala. Potem sem šla malo guglat in povsod prišla do razlage, o zadaj ležeči posteljici, ki lahko prinese kar precej zapletov, nikjer pa o zadaj ležeči maternici. Čeprav meni je logično da je to eno te isto. ali pač živim v zmoti in je lahko posteljica kje drugje, kot v maternici [sm=smiley36.gif] Kakorkoli zanimajo me izkušnje mamic, ki so imele isti problem z zadaj ležečo maternico, in če se le ta, ni postavila bolj spredaj, ali se je pri kakšni pojavil kakšen problem zaradi tega v višji nosečnosti ali celo pri porodu? V naprej hvala, da delite svoje izkušnje [sm=bravo.gif]
|
|
|
|