Tippi -> RE: Grizenje nohtov (28.9.2012 11:33:23)
|
Stare mame so otrokove ročice pomočile v kurji drek, pa so se odvadili. Ok, to mal za hec [sm=smiley36.gif] Kot pri vsaki takšni psihološki težavi, je treba poiskat vzroke in se šele potem ukvarjat s posledicami. Tako so mene naučili, in tega se držim kot pijanec plota in sem se skozi celotno vzgojo moje hčere, najprej vprašala zakaj je temu tako, šele potem ko sem prišla do vzroka, ki sem ga najprej poskušala odpraviti, včasih mi je uspelo, včasih ne in je problem sam minil in šele potem sem se ubadala s posledicami. Verjetno ti odgovor ne bo všeč, ker pričakuješ nasvete v smislu konkretnih rešitev kaj narest z nohtki, da jih ne bosta nosila k ustom. je tko? [sm=smiley1.gif] No, če te vzrok ne zanima preveč, potem to preskočimo in imaš več variant. Kupiti tekočino za nohte, ki je nestrupena, a izredno grenka, če jo otrok nese v usta in ga to odvrne od grizljanja, ampak moraš vedet, da se tud na to grenkobo hitro navadijo. Podobno je z vsemi ostalimi bolj "domačimi" ukrepi. Feferoni, itd. Lahko pa poskusiš tudi z varianto "lepa beseda, lepo mesto najde", v smislu, pogovora, ampak pri tej starosti, se skoraj zagotovo ne obnese. češ, kdo te bo pa hotel s pogriženimi nohti ipd. [sm=smiley36.gif] več ti ne znam svetovati. A dejstvo je, da sta verjetno v kakšni psihološki stiski. lahko da je čisto prehodne narave, če se bo pa predolgo vleklo, se je pa za pogovort s kakšnim strokovnjakom. moje mnenje [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|