kalbo -> RE: KD Življenje, vzajemni skladi itd... (30.9.2012 18:38:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Meni pa dvignete pritisk tisti, ki govorite o totalnem nategu, da se je prodajalo varčevanje! Še danes se in se še bo prodajalo varčevanje, kombinirano z življenskimi, naložbenimi, bolezenskimi zavarovanji! Pred kretkim je bila pri nas agentka, na srečo znanka, ki je morala opraviti svojo službo in ni težila. In seveda je prodajala naložbeno varčevanje z zavarovanji s povdarkom, da je to edino varčevanje, ki se danes ne šteje v izračune pravic iz javnih sredstev! Pa ni uspela nič prodat! Se strinjam z Arwenko. Meni se zdijo smešni vsi tisti, ki naložbeno življensko zavarovanje sklenejo z namenom varčevanja. Namen seveda zavarovanje, varčuje se na banki, dobičke se kuje na borzi, če znaš, tam pa so seveda tudi velika tveganja. Pa si izračunajte na kalkulatorjih zavarovalnic, koliko pride življensko zavarovanje, prištejte k temu zavarovanju še vezano nezgodno zavarovanje, pa potem zavarovanje za bolezni in naložbo. Potem pa med seboj primerjajte mesečne premije, dnevna nadomestila, zavarovalne vsote, premije doživetja. To je pomembno, ne pa privarčevani znesek. Meni se zdi bolj nategovanje to, da te potem iz zavarovalnic stalno klicarijo, hočejo predstavljat nove produkte, po možnosti te želijo nažicat za dodatne sklenitve zavarovanj. Te pa sva z možem pošteno nakurila in jih nagnala. Eden je možu hotel vsiliti bon, ki mu pripada, seveda za novo zavarovanje. A mu je mož trikrat ponovil, da sprejme bon le za obstoječe zavarovanje, sicer ga ne potrebuje. Jaz ne vem, zakaj pa moj mož ni imel problema pri izplačilu dnevnih odškodnin... verjetno zato, ker je vedel, kaj lahko pričakuje od svojega zavarovanja. Glede agentov je pa tako, da jih ni treba vabiti na svoj dom. Enostavno se odpravite na zavarovalnico in enostavno zahtevate svoje. Vedno pa veljajo pravila, ki ste jih podpisali, vi se z zaostrovanjem pogojev vsekakor niste strinjali in jih podpisali. Men pa dvignete pritisk pametnjakoviči. Če bi prodajali odkrito tako, kot si napisala ti, meni seveda nebi prodali nič. Ker to vedo prodajajo VARČEVANJE z zavarovanjem in z raznim bulšitom o trendih in o tem, kako bomo na pol leta do eno leto pogledali, kje je boljši donos in tako dalje. Od 60 EUR mesečno naj bi šlo pri meni 10 v Zavarovanje in 50 v varčevanje, v resnici je blo pa vse skupaj zavarovanje kao naložbeno. Agenta ni blo blizu celih 5 let in še po tem se je prikazal šele, ko sem mu rekel, da vem kje je doma in da ga bom za ušesa privlekel. To je NATEG, pa če teb poči od pritiska. To je podobno, kot bi tebi kot lajiku prodajal avto na plin, prodal bi ti pa avto na dizel, pol bi ti pa jest tuki pamet solil, da bi ja mogla slišat razliko. No mene so našponal samo enkrat.
|
|
|
|