|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
10.6.2013 16:05:42   
Ajra RR
Drage novopečene mamice in vse tiste, ki boste to v prihodnjih nekaj dnevih postale, najprej iskrene čestitke!

Obveščam vas, da je na forumu Dojenček že odprta tema za vas: http://www.ringaraja.net/forum/m_6065259/mpage_1/key_/tm.htm#6065259

Zaupajte nam vaše spomine na porod, delite izkušnje in nasvete. user posted image

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu anasara12)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
10.6.2013 16:50:59   
ursika_ursi

IZVIRNO SPOROČILO: Soncek_

Živjo junijke :)
Js imam pa eno vprašanje: sama sem julijka in sm vas kar pogosto brala, tudi ko ste govorile o homeopatiji... Pa sem mislila, da ima mj homeopat to zdravilo, ki vam ga je pošiljala ursonok za odpiranje mat. vratu. Pa me zanima, če je kateri, ki je že rodila, ostal in če ga je pripravljena prodat?

Hvala in lp :)

Hejuser posted image No, jaz še nisem rodila, imam pa plan do začetka naslednjega tedna heheuser posted image user posted image Če mi ostane kaj homeopatije, se lahko dogovoriva, ni problema. Te kontaktiram, ko opravim s porodom in če mi bo kaj ostalo pa če še ti slučajno ne bi našla katere druge punce, ki ji je to ostalouser posted image

(odgovor članu Soncek_)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
10.6.2013 20:30:38   
drugičudež
Evo, še mene.
Danes na pregledu. Naredil UZ - tamala še vedno na ritki.user posted image user posted image Sem povedala, da sem se odločila, da ne bom rodila otroka v medenični vstavi. Malo me je čudno pogledal, ker mi je prejšnji teden vse lepo razložil, kako to poteka. Ja, v idealnih pogojih. Jaz pa ne bom rizkirala, da bom šla rodit s popadki, potem pa naletela na takšnega kretena porodničarja (ok, besedo kreten sem izpustila), ki se mi je prvič približal šele, ko me je prišel zašit. Prej pa ves čas stal 3 metre stran in samo grozil z vakumom, čeprav mu je ena babica govorila, da je otrok "čudno" zarotiran, druga, ki mi je skakala po trebuhu, pa ga je prosila, naj on porine otroka, ker ima močnejše roke. Jao, bože, ko se zdaj spomnim tega user posted image
V glavnem - na CR sem naročena šele na PDP (21.6.) in nič prej. Zdaj lahko samo upam, da se bo tamala še obrnila ali da me ne bo prehitel porod pred rokom. Ker ni nujno, da mi bodo hoteli narediti CR (odvisno od porodničarja, ki bo takrat dežuren). Kaj naj rečem - meni se zdi to najslabši možni scenarij. Prvi porod je bil sprožen čez rok, do sedaj sem si želela, da bi rodila kakšen dan prej. No, pa sem si danes spet premislila. Naj počaka vsaj do PDP.

Homeopatija - meni bo očitno ostala neodprta, ker zdaj nikakor ne smem pospešiti poroda. Soncek_, vedela bom naslednji ponedeljek, ko imam še zadnji pregled pred PDP, potem se pa lahko zmeniva.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
10.6.2013 21:09:16   
Anjuškaaa
No pa sem le domov šla user posted image

So mi danes odstranili cerklažo in bolelo je ko user posted image komaj je G prišel do MV, da sem samo molila, da se je čimprej končalo. Ko mi je odstranil mi je pa hotel še ročno razširit MV in sprožit porod. Sploh mi niti povedal ni kaj počne pa sem točno sama vedela kaj počne. Ga ustavim in ga vprašam, če mi hoče sprožit in on to potrdi. Sem mu dala vedet, da me naj pusti na miru in da se porod naj mi sam sproži in ne on. Joj kaj sem bla huda. Ne more to počet brez, da pove kaj počne ali pa vsaj vpraša. Sem imela še kontrolo pri svoji ginekologinji na kar sem ji pa vse to povedala in ni mogla verejti. Pravi, da tega ne počnejo..pa saj ne moreš verjet noo....

Po odstranitvi bi me morali obdržat na opazovanju in pregledat z UZ. Nič ni blo od tega in me pošlje kar domov. Še sreča, da sem imela konrolo pri svoji G in tako sem odprta sam za 1 prst in se zaenkrat še nič ne dogaja. Me pa še vedno boli od samega žokanja notri in malo krvavim.

Zdej pa samo čakanje in nasledni pregled čez 1 teden..mala je pa danes nekam ful aktivna kar že dolg ni bla user posted image

Se beremo in lep večer

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
10.6.2013 21:22:51   
dansas
Hej,

ursonok, lepo te je spet brati. Še kako so mi znani ti prvi dnevi, ko se uvajaš in prilagajaš novemu ritmu in članu in ta neprespanost user posted image . Ampak, na srečo... mine user posted image .

Evo mene v 40. tednu! Si nisem mislila, da ga bom dočakala. Nekako sem vlekla vzporednice z zadnjim porodom in bila prepričana, da bom zdaj že iz P user posted image . No, pa še nisem user posted image . Pravzaprav me je danes izposojevalec v knjižnici vprašal, če pričakujem dvojčke user posted image user posted image ?! Tako, da je očitno res čas, da se kam odpravim.

Kar se pa vizualizacije tiče... Jaz si bom vizualizirala en tak porod, ko sploh ne veš da rojevaš, pa misliš, da te samo malo črviči in greš na WC pa vidiš, da boš v resnici rodila in pokličeš moža, da ulovi dete... user posted image Bi blo fino, ne?

papa

Neposredna povezava do sporočila: 3455
10.6.2013 21:47:42   
sonce987
anjuškaaa ne morem verjet, nekateri si res preveč dovolijo. Ne vem kaj mislijo da so, da si jemljejo pravico odločanja. V kateri porodnišnici pa si bila?

drugičudež user posted image da se še ni obrnil, pa vem da si že pisala, da imaš občutek, da se je. Ne obupaj, kar nadaljuj z vajami, izgubit nimaš kaj user posted image

Sem pa ugotovila, da niti približno še nisem pripravljena na porod. Pa se mi zdi, da niti ne toliko zaradi strahu pred porodom, ampak bolj zato, ker me skrbi kako bomo potem doma z novorojenčkom in dvoletnikom. Sploh, ker prva dva meseca nimamo babic in dedkov za kakšno varstvo starejšega. Sej sedaj kompliciram, čez en mesec vam bom pa pisala kako je super in da je bil strah odveč user posted image upam...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
10.6.2013 22:04:22   
ursika_ursi

IZVIRNO SPOROČILO: Anjuškaaa

So mi danes odstranili cerklažo in bolelo je ko user posted image komaj je G prišel do MV, da sem samo molila, da se je čimprej končalo. Ko mi je odstranil mi je pa hotel še ročno razširit MV in sprožit porod. Sploh mi niti povedal ni kaj počne pa sem točno sama vedela kaj počne. Ga ustavim in ga vprašam, če mi hoče sprožit in on to potrdi. Sem mu dala vedet, da me naj pusti na miru in da se porod naj mi sam sproži in ne on.

KAAAAAAAJ??????user posted image user posted image user posted image A je folk čisto zmešan?! Pa ne more se kar odločat namesto tebeuser posted image user posted image user posted image Joooj, da ga kar brcnem od tam stran pa nikoli več ne pridem k njemu?! Golazen dohtarskauser posted image user posted image user posted image
Upam, da si zdaj ok in držim pesti, da spoznaš detece, ko bo samo tako hotelouser posted image user posted image

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
10.6.2013 22:06:05   
dvojčica6
sonce987, točno tako bo user posted image Js sm bla sama z dojenčkom in leto in pol staro dečvo pa je furalo prav lepo...mame smo tolk kuluser posted image user posted image user posted image Kadar sem dojila, sem ji kako knjigico brala al pa kocke podtaknila...edino, kar me je spravljalo ob živce, je bilo spanje, ker sem ta večjo navadila, da je z mano zaspala...in pol je bil kažin, ker tamičkena pa glih takrat ne bi spalauser posted image Ampak ok, to sem verjetno ena redkih,, ki je tako hodila spat z otrokom...

ursonok,hehe, smo že pogrešali tvoje posteuser posted image ta o ogromnem človečku mi je všeč, menda mi bo tut tamala tako zgledala, ko pripeljem novorojenčka spet domov user posted image Jah, ta ritem na začetku je pa res ubijalski, sploh ko maš že kakega otroka doma in ne moreš mirno zalegnit z bebijem...bom pa tut js delala intenzivno na vizualizacijiuser posted image

raztrganine...a ve to resno? pa kako lahko pol delajo te prereze tako serijsko????user posted image

Ah, drugič nadaljujem, budnica...

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
11.6.2013 4:52:00   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: sonce987

anjuškaaa ne morem verjet, nekateri si res preveč dovolijo. Ne vem kaj mislijo da so, da si jemljejo pravico odločanja. V kateri porodnišnici pa si bila?

drugičudež user posted image da se še ni obrnil, pa vem da si že pisala, da imaš občutek, da se je. Ne obupaj, kar nadaljuj z vajami, izgubit nimaš kaj user posted image

Ne morem spat....
Se spomnite, ko sem pred prvomajskimi jamrala, da gremo na morje in da sovražim bazene, pa da bomo vseeno šli - zaradi tamale, da bo malo v vodi uživala. Nisem bila 30 let v bazenu, ker sem takrat fasala ene grozne glivice. No, zgodba se je ponovila. Nisem se kopala, ker ga ni denarja, da grem plavat v bazen. Sem pa tam hodila s hčerko. In seveda dobila glivice po podplatihuser posted image Super, kaj naj rečem. Stanje se močno slabša, koža se mi lupi v več plasteh po podplatih in med prsti. In kar je najlepše - protiglivične kreme se ne sme uporabljati med dojenjem (med nosečnostjo pa pogojno). Zdravljenje pa traja vsaj 3 tedne. Jupi. V glavnem - najmanj naslednjih 30 let me ne boste srečale v bazenih.

Anjuškaaa - groooznoooo! Samo si res preveč privoščijo nekateri. Jaz npr. nimam pripravljenega porodnega načrta. Bom pa takoj ob prihodu zahtevala, da mi med porodom pred vsakim posegom povedo, kaj nameravajo storiti. Ker prvič sem bila tam kot en objekt - kanila v žilo, umetni popadki, protibolečinska v tazadnjo, prerez presredka... in vse ostalo. Niti besede mi ni rekel nihče. Ne vnaprej, ne sproti. Samo, kar sem sama registrirala in razbrala iz razgovorov (in čutila). A ni nekako logično, da ti povedo, kaj nameravajo storiti s tvojim telesom?

Obrat - ja, sem prepričana, da je bila v četrtek obrnjena. V nedeljo pa sem spet malo več delala, preoblekla vse postelje, prala povštre in kovtre in obešala zunaj. Sem že zvečer možu rekla, da se mi zdi, da se je spet obrnila, ker se je umirila in gibi so se premaknili. Sem imela kar prav...

Evo - če katera rabi crkljanje dojenčka, da se bo lahko naspala, kar k meni ga pošljite. Itak ne spim. Čez dan bom pa koma...

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
11.6.2013 7:40:16   
dvojčica6
Jutro babe...

jah, tole je res grozno Anjuškaaauser posted image ... pa boli ko user posted image Mene je na pregledu v APRN hotla ena G tako malo spodbudit k porodu user posted image Ne štekam, kaj majo od tega user posted image Pa ful dobro, da si ga ustavila, js vem, da sem bila v prvo kot drugičudež...cela ovčkasta, kar so hotli so delali z mano... no, hb je bil prood vseeno znosen, me je babica do izstisa pustila samo skakat po žogi...me je pa pol v tretje, ko sem potisnila, kar prerezala...ful se je namatrala, ane user posted image

drugičudež...ma, kaka smola!!! kaj pa če bi s kako naravno mažo probala? Pa še med dojenjem bi lahko pomagala...js sicer ne poznam, ampak stric google ziher zna kej povedat...user posted image

Drgač pa...smo že 11., seznamček se hitro prazni... kjira gre naslednja? user posted image Js mam še vedno namen do PDP počakat pa me kar plaši kak dan, ko počepnem pa se mi zdi, da je že vse tolk nizko in da sem ziher že kaj odprta...včeraj sem nekaj podobnega rekla mojemu, pa je kar pobledel user posted image Pol me je spraševal, kje mamo posteljnino, pa kaj mora še zrihtat ta čas, ko me ne bo user posted image Sem ga kar malo prestrašala reveža...samo po drugi strani je že prav, da ne bo mislil, da bom še kak mesec skakala okoli...

No, zdej grem eno kavico skuhat...še pol ure moram počakat, ker pijem ta železov sirup in pol navali narod na zajtrk user posted image Lep dan nosečke in mamice z novorojenčki... Sej boste še malo počakale z nami na tem forumu ne? Sm vidla, da admini že podijo na dojenčkast forum...

Neposredna povezava do sporočila: 3460
11.6.2013 8:13:10   
Saša33
Dobro jutro,

danes sem prvič odkar sem doma vstala ob 7h. Ponavadi pred 24h ne grem spat, ker tamali stalno visi na joški. Včeraj pa je omagal ob 22h in spal do 3h, juhuh. Potem 15 min dojenja v sede in kinkanja pa spet spanja do pol 7h. Sedaj spita obauser posted image user posted image .

Pijem kafe, mož je še ta teden na očetovskem. Zdej pa je šibal v trgovino. Upam, da še meni uspe potelovadit.user posted image user posted image , božje misli.

Glede furanja obeh otrok. Tudi mene je bajno skrbelo a zaenkrat kakor vidim bo šlo. Edino zvečer je kriza ko je tamala ( no sedaj tavelika) zaspana pa noče sama držat flaše, pa ko je zmatrana se kar zvrne sem in tja in potem je jok. Tanmali pa bi bil okoli 20h do 10h na joški in ga morš met cel cajt v rokah. Glas pa ima..... To boi pri nas kriza, dat oba spat.user posted image user posted image

Ursnok: Pri meni je bilo isto. Lara je postala ogromen človeček. Pa kera stegna, glava. Ha ha, res ni več dojenček:) Plahtico sem pila na začetku, 3x pol litra po eno malo čajno žličko. Drugače pa priporočajo 5x čajna skodelica poparka.  Pri men se je vse spucalo lepo v 10 dneh, sem pa sedaj fasala res hude notranje hemeroide user posted image user posted image , sranje res. Se pozna, da ne pijem soka (zaradi dojenja), posledično je itak slaba prebava po porodu in od pritiskanja imam zdej res bolečine in komaj sedim. Včeraj sem si potem lepo naredila sok s pomarančo in ni bilo tamalemu nič. Jst sem pa vsaj umiru naredila svoje. Ne bom pretiravala s meni se meša od pomanjkanja citrusov:)

Naš je sedaj star 17 dni in se malo že pozna ritem, pa tudi zdi se mi, da pozabiš da je bilo tud pri taprvem tako. Edino kar nisem navajena je da Adam gode, brunda, kaj jst vem kaj dela. Spi in spušča taake glasove kot bi imeli medveda v zibki ali pa kako ovco. Res smešno. Nič ga ne zvija ampak vam povem to je glasno, moteče in predvsem smešno. To traja kdaj uro in potem gledam cel cajt a je vse ok. Samo model brunda, ga kar kličem mummli:)user posted image

Nič grem hitro potelovadit, potem pa še kaj odpišem.

pa lep dan

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
11.6.2013 8:18:07   
Sonce32
Jutro user posted image

Po dolgem času se oglašam. Časa je tako malo, opravkov pa tako veliko. Odkar sem tudi uradno na porodniški se me je prav lotil sindrom gnezdenja. Se mi zdi, da samo še gledam, kje in kaj bi lahko kaj oprala, očistila, zlikala itd. Hehehe. No, hvala bogu, priprave so pri koncu, zdaj se moram le še psihično pripravit na sam porod. Moram priznati, da me je kar pošteno strah. S čim si ostale pomagate?

Po novem naj bi porodnice ostale v ljubljanski porodnišnici le še 2 dni, namesto 3. Mi ni čisto jasno, kaj to pomeni. A gremo potem že kar naslednji po porodu domov?! Ali je mišljeno 2 polna dneva in 3. dan odhod pred kosilom? Ja, po novem naj nam ne bi pripadalo niti kosilo na dan odhoda. To se mi zdi pa res nesramno. user posted image Marsikatera nima ne mame ne tašče ob roki, ki bi ji doma skuhala kosilo, in zdaj naj se tako izmučena in nenaspana ukvarja še s tem, kje in kaj bo jedla po prihodu domov. Grozno.

drugičudež, najboljše naravno protiglivično sredstvo je domači kis. Kar vanj redno namakaj noge in ti bo sigurno pomagalo. Ti raznorazni kemični pripravki so tako škodljivi, da je boljše, da jih ne uporabljaš zdaj, ko si noseča in ko boš dojila. In pa seveda pazi, da svoje brisače ne deliš z nikomer, ker je zadeva kar "nalezljiva". user posted image

Ne vem, kako je z vami, ampak jaz sem postala že tako okorna in neokretna, da je kar hudo. Se mi zdi, da me je samo še trebuh. user posted image Na nogah ne zdržim več dolgo, kaki daljši sprehodi sploh odpadejo, roke in stopala mi precej otekajo, skratka sem kot en balon. G pa pravi, da se še vedno nič ne pripravlja na porod. Čisto zaprta sem še. No, pa saj tako še nisem psihično pripravljena. Kak teden mi bo še prav prišel.

Čestitke vsem, ki so že rodile! Veliko crkljanja in prespanih noči. Ostale pa prosim, da pišejo samo lepe porodne zgodbe! user posted image

Papa

Neposredna povezava do sporočila: 3462
11.6.2013 8:30:01   
drugičudež
Sonce32 - zlata si! Sem ravno mislila pogooglati, s čim naravnim si bom lahko pomagala. Ok - torej bom poskusila s kisom.

Jaz danes nisem spala od pol štirih do pol sedmih, ob pol osmih se je pa tamala zbudila. In mi takoj dvignila pisker, ker je hotela na vsak način v posteljico (kjer ne spi že eno leto). Tam imam pa vso oprano posteljnino, kovtre in odejice zložene - pač pripravljeno za dojenčka. Je cepetala kot nora, ni hotela na stranišče, ni se hotela preoblečt. Joooj, navsezgodaj. Jaz pa itak tečna. Saj ponavadi je tako, da se kar poklopiva, potem je pa ena bolj sitna kot druga. Hvalabogu jo je moja mama prišla iskat, ker je slišala moje vpitje.

Zdaj grem pozajtrkovat, potem se bom pa k šivanju spravila. Imam par stvari za poštimat, pa že dolgo čakajo. Danes bo ravno prav - sama sem, zunaj dež, ni mi vroče.

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
11.6.2013 8:59:33   
dvojčica6

IZVIRNO SPOROČILO: Sonce32
Po novem naj bi porodnice ostale v ljubljanski porodnišnici le še 2 dni, namesto 3. Mi ni čisto jasno, kaj to pomeni. A gremo potem že kar naslednji po porodu domov?! Ali je mišljeno 2 polna dneva in 3. dan odhod pred kosilom? Ja, po novem naj nam ne bi pripadalo niti kosilo na dan odhoda. To se mi zdi pa res nesramno. user posted image Marsikatera nima ne mame ne tašče ob roki, ki bi ji doma skuhala kosilo, in zdaj naj se tako izmučena in nenaspana ukvarja še s tem, kje in kaj bo jedla po prihodu domov. Grozno.

hehe, kolk smo si različni...js pa cela vesela, ko sem to prebrala...sicer mislim, da je mišljeno dan 0 (se pravi, ko rodiš) in dva polna dneva...kar se tiče odhoda domov in kosila...js sm bila po obeh porodih že ob kakih 10.00 zjutraj pripravljenja na odhod domov in mi je blo prav zoprno to "čakanje na kosilo"...Js tut nisem mela nobenega, da bi mi skuhal, ma res ni tak problem...zdej k mam dve
že doma, bo šele podvig...

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
11.6.2013 10:13:46   
mojci13
Ojla mamice in nosečke,

Nekaj časa se nisem oglasila, ker je sedaj dan kar bol poln in je naenkrat večer...ponavadi vas samo malo preberem in šibam dalje.

Midva bova v soboto stara 1 mesec. Mali lepo napreduje, jaz pa imam občutek, da je začelo primanjkovati mleka. Že od drugega tedna si mleko namreč črpam in mali potem pije po steklenički. Ker je bil na začetku pravi zaspanček in ni hotel sesati in posledično ni pridobival na teži, so mi svetovali naj poskusim varianto s črpanjem. Do sedaj je sicer super laufalo... sedaj se mi pa že nekaj dni zdi, da bi on še popil, jaz pa si enostavno ne morem več načrpat. Ponoči črpam na 3 ure, ko se zbuja, podnevi pa pogosteje. Imate kakšen nasvet? Priporočate kakšen čaj, ki resnično poveča količino?

Vsem, ki doma crtate čestitke in obilo veselja, vsem ostalim pa želim, da čim lažje dočakate porod. Moje mišljenje... po treh porodih, ki so bili dokaj različni, je občutek na koncu vedno božanski :) :) :)....in takole po skoraj enem mesecu sploh več nimam občutka, da je bilo hudouser posted image user posted image user posted image
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3465
11.6.2013 10:21:12   
niinii
Midve sva pa danes stari 1 mesec. Kam gre čas. Pa danes imava prvi obisk pri pediatru. Upam, da bo vse ok :)

Mojci probaj sama še mal več tekočine popit. To je edino kar mi pride na misel.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
11.6.2013 10:35:37   
ursika_ursi
Joooj, punce, že prva mala svečkauser posted image user posted image user posted image Čestitkeuser posted image user posted image
Kje je še to, treba še prej rodituser posted image Včeraj sem si spet pogledala par porodov na youtube pa da vam povem, si sploh ne predstavljam sebe v tej vlogiuser posted image Par dni nazaj sem rekla, da z mojim jutri začnema z akcijo, če bo to kaj pospešilo vse skupaj, danes sem že cela prpasta in ne vem, če biuser posted image user posted image Morem priznat, da me kar trema matra, kot pred kakšnim težjim izpitom. Se mi zdi, da sem posledično skos sam na wc-ju, tolk živčki delajo. Al pa malinov čaj, kaj pa vemuser posted image Bemtiš, je to ogabna zadeva, ampak se da preživet. Plahtico sem pa valda pozabla nabavituser posted image Bo pač moj šel po njo, kaj naj.
Jutri sem naročena pri frizerju, potem vprašanje kdaj mi bo naslednjič ratalo prebarvat narastek- pomoje takrat, ko ga bom mela že do srede glaveuser posted image user posted image

A dohtarji kaj čudno gledajo, ko si že v P in goltaš homeopatijo na pol ure?user posted image Se mi zdi, da mi zvečer začne vse dol tiščat in tu in tam čutim nekakšno špikanje- a je to mogoče kaj povezano z mehčanjem MV ali pač tako je?

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
11.6.2013 11:15:04   
Anjuškaaa
jutro user posted image spala ko medved do zdaj brez vstajanja ponoč user posted image

to sem bla v SG porodnišnici in ja zgleda, da nekateri mislijo da lahko z naši telesi delajo kar hočejo brez, da vprašajo ali pa vsaj povejo kaj počnejo. Res groza pa kako bolelo je. Sej sem bla kar huda, da me je potem takoj izpustil pa rekel ok vredu. Pa ne morejo zdej na silo sprožat saj za to narava sama poskrbi oz ko bo otrok sam pripravljen ven bo prišel..ne pa na silo, ker se njim tako zljubi. Tja grem tud rodit in približa se mi naj več ne..zahtevam takoj koga drugega.

drugičudež..veš, da sem včeraj razmišljala da bi tudi js zahtevala v P, da mi povedo vse kar bodo z mano počeli..sicer pa praviloma prav je, da se ve kaj počnejo saj ne moreš vsega videt. Js sem samo čutila kako mi na silo tišči par prstov zelo globoko in da mi skuša odpret MV..takoj sem bolj grobo rekla..kaj pa počnete??? A mi skušate prožit porod?? Da, gospa. Joj pritisk se mi je dvignil in takoj zarenčala, da me pusti pr mir in da hočem, da se porod sam sproži in ne on. Celo imelo me je včeraj, da bi šla direktorju bolnice to pritožit ampak saj tak vemo, da so ti povezani med sabo in da ta moja pritožba bi šla mimo njihovih ušes. Sem pa že slišala veliko drugih primerov kaj je drugim počel. Ta G je tudi mojo mami zdravil ko je imela slab PAP in ji je na viziti rekel, da bo dobila taka zdravila da bo ostala brez las in odšel. Mislim haloooo..nikakav odnos do žensk. Sam približa se mi naj pa ga brcnem kot si rekla ti ursika_ursi user posted image

drugičudež tako kot je rekla sonce res pomaga domači kis proti glivicam in moji babici je ta odpravil te nadležne glivice. Pogosto delaj nožne kopeli z vodo zmešano s tem kisom pa namakaj nekaj časa. Potem pa to dobro osuši z brisačo in to res čist do suhega saj v vlagi se glivice razmnožujejo.

Ursika meni dol tišči že lep čas saj je že 3 mesece v glavični vstavi in to je samo teža otroka, ki ti pritiska na MV. V tolikem času kot me že tišči se ni nič zgodilo tako, da lahko da to nič ne pomeni..lahko pa da se počasi kaj pripravlja user posted image pa nič dohterji ne gledajo čudno če piješ to homeopatijo..oni so vajeni vsega. Ene imajo hipnozerja pr seb, ene aromaterapevta, druge osebo, ki dela akupunkturo, ene pijejo homeopatijo. Ziher pa te bodo vprašali kaj to piješ saj morejo vedet in jim pač poveš. To je to tak da skrb na stran user posted image

Paše dans mal to hladno vreme saj mi je non stop vroče user posted image sam od jutr naprej pa bodo začele naraščat temperature in očitno bomo šle rodit v malo bolj vročih dneh user posted image

Nič lep dan vsem user posted image in mamicam

Neposredna povezava do sporočila: 3468
11.6.2013 11:26:10   
ursika_ursi
Anjuškaaa, ja, meni tudi paše ta hlad, sem lahk fajn preluftala celo bajto pa čez noč sem imela 2 ta veliki okni odprti, sem kar boljše spala, kot ubita. Celo noč brez nočnih sprehodov. Prvič okoli 6h pa še to, ker mi je mačka v uho mijavkala, da bi šla ven, pol pa še grem spotoma na wc, da čez 10min ne bo treba spet vstajatuser posted image
Sem pa gledala, da bi naj konec tedna bilo že 30'Cuser posted image user posted image Mi je bilo čisto kul zdaj par dni, ko je bilo 26'C, se je vsaj dalo še koliko toliko ohladit, pol pa vprašanje kako bo. Če ma namen bit ful vročina, bo treba še klimo nabavituser posted image Mah, še en strošekuser posted image Ima mogoče katera to prenosno, kjer po novem ne rabiš met nobene cevi ven speljane, ampak jo prestavljaš poljubno kamor želiš? Midva bi to imela, ampak je cena JUHUHU visokauser posted image

Mi je ravno sestra od mojega pisala, ki ima pdp konec julija, da je mali že na izhodu, ampak je zaenkrat še čisto zaprtauser posted image Ja, najboljše, da me še ona prehitiuser posted image Čeprav po drugi strani ne bi bilo nič na narobe, bi se pol bolj njej posvečali in jaz ne bi imela take gužveuser posted image user posted image Samo upam, da tamala dva ne bosta imela ful blizu RD, ker o kakšnem skupnem praznovanju jaz niti slišat nočemuser posted image user posted image user posted image

No, super, sem mislila, da dohtarji kaj komplicirajo glede homeopatije, že moj me včasih čudno gleda kaj jaz to jemuser posted image user posted image Pa saj ne, da sem mu že ene 15x razložilauser posted image Včeraj sem začela še malino pit pa da vidimo to ekspresno odpiranjeuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3469
11.6.2013 13:13:36   
andreja_p
Pozdravljene user posted image
Danes je bilo pa moje spanje čisto mimo. Najprej obiski na wc,potem pa ko si že mislim, da bom malo zatisnila očesi mi pa začne komar brenčati na uho.Ne morem verjeti, da tako mala stvar naredi človeka živčnega. Odkar sem noseča ni bilo dneva da nebi ustala naspana, vsaj delno. To danes je bilo pa res prehudo.
Anjuškaaa ooooo, ne bi bila rada v tvoji koži tisti trenutek. Dobro, da si se postavila zase, da si takoj povedala da naj odneha. Verjetno nekateri uživajo v tem, da bodočo mamico mučijo po nepotrebnem. Da bi to meni naredil zdravnik,bi ga moj sigurno na g..... Ne vem kaj naj rečem na vse to. Še dobro da si vedela za kaj se gre,da si potem lahko odreagirala.
drugi čudež glede na to, da se tvoj mali ni obrnil, težko verjamem, da se še bo, edino če imaš veliko prostora in zadosti plodovnice. Je pa res potem najbolje CR, da kaj ne bo narobe med samim porodom. Vsaj jaz bi se tako odločila. Tudi če se ti bo začelo kaj prej dogajat kot 21.6 ko si naročena na CR, boš pa urgentno operirana. Če si se ti odločila za CR potem na tem ustrajaj, ker itak vemo vsi,da preveč varčujejo na tem in potem, če bo kaj narobe ne bodo odgovarjali. Vsaj jaz vem, da nebi popustila in rodila z ritko naprej.
Imejte se lepo,grem kosilo pripravljat,potem pa malo počivati. Je vreme glih pravo za poležavanje.
Srečno če bo šla katera v rim.

Neposredna povezava do sporočila: 3470
11.6.2013 13:35:10   
Anjuškaaa
Ja točno..malinovi listi. Čisto pozabila na ta čaj. Pa sem rekla, da ga začnem pit ko mi odstranijo šiv saj prej nisem upala, ker mi je ta šiv držal skupaj MV. No pa ga bom danes začela pit..končno user posted image

Ursika, a tudi tvoja mačka mijavka sred spanja user posted image no tebi zato, da jo izpustiš ven..vendar midva živima v bloku in moja se dere pred vrati spalnice, ker hoče jest. Je neprestano lačna in smo jo že tak preveč hranili, da je prišla na 7kg. V pol leta sem jo imela na dieti in že ima 5,6kg. Se pa ne neha dret dokler ne dobi vsaj pest briketov user posted image če ji pa dam velik, da bi imela zjutraj mir pa že zvečer čist vse poje. Tudi midva morava nabavit klimo saj imava cel dan sonce na najini strani in zna bit peklensko vroče čez poletje..po porodu pa ne bova z bebiko zdržale. Nabavila bova kar stensko, ker prenosno sva že imela in sva jo prodala, ker je zanič. Una brez cevi je tako zoprna, ker boš morala non stop praznit rezervoar z vodo in se v hitrem času nabere pa še zlooooo glasne so.
Ti priporočam kar stensko in kmalu bodo kake akcije in se bo splačalo...je pa res, da je spet ta montaža draga user posted image

Andreja, če ne bi bila poučena o tem potem ne bi vedela kaj počne in bi po moje misliila, da mi skuša še ročno odstranit kak šiv saj so bili trije. Veliko sem delala na ginekologiji pa marsikaj vem in zato tud poznam svoje pravice kot pacient. Saj me je čudno pogledu in po moje mu jasno ni blo kako vem kaj počne in zato me pustil. Mojmu sploh nisem upala to povedat, ker bi ga po moje točno to kar si rekla na g...in ga nisem po nepotrebnem razburjala. Danes me tak manj boli kot včeraj in tudi krvavim več ne HB. Mi je pa včeraj moja G izmerila težo 3300g in to je kar dosti tak, da bi res bilo fajn že it v Rim user posted image ampak se vseeno raje prepščam naravi.

Drugičudež srčno upam, da se ti user posted image obrne in da ti CR ne bo potreben.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
11.6.2013 13:58:42   
majčica1508
Ojla......

Mi smo danes stari 14 dni in za nami je prvo kopanje,mali je užival na polno v enem tednu se je zredil 320guser posted image
Patronažna ne rabi več k nam hodituser posted image ,je bila 2x čeprav nam pripada 5 obiskov,sem ji rekla,da naprej bova sama,če mi pa nebo kaj jasno se pa slišiva....

Vreme je odurno danes,komaj čakam vročino...Zdaj pa čakam da bo ura 14h,da pokličem dr.da se pridem pokazat k kašljam na polno,da mi posluša pljuča in,da dam kri....sovržim viruse.......

Ursonok.....počivaj,počivaj....sprehodi bojo že počakali.....verjamem,da je težko....Jaz se ful spočijem,ko sta mali dve v vrtcu je res,da sem veliko zunaj na zraku,ampak sem pred hišo na ležalniku,če pa grem kam na sprehod je to do kafiča,ki je 200m odaljen od doma....Gospodinjska dela pri meni tudi počakajo,nimava nobenega za pomoč,no pa saj moj vse zrihta...Jaz med vikendi samo skuham in pomijem posodo,ostalo ima on čez...Vsaj tako bo še 4 tedne,pol gremo pa že tko in tko na morje.....

Niiniii...poročaj kako je bilo pri pediatru...Midva imava posvetovalnico 21.6 takrat bomo stari 24 dni,jah vem da je zgodaj ampak potem so pa dopusti zato toliko prej

Neposredna povezava do sporočila: 3472
11.6.2013 14:00:36   
ursika_ursi
Ja, moja mačka mijavka ko hoče ven, če pa hoče jest pa je to čist drugačen mijavuser posted image Je pa taka zbirčna Metka, da če v posodici ostane za pol pesti briketov, tega gospa ne bojo jedli, je treba nasipat skoraj do vrhauser posted image user posted image Koza malauser posted image Jaz nimam pojma koliko tehta, zdaj je kar malo shujšana, ker jo tamali izcuzajo, ampak sem ji kupila ene bolj kalorične brikete pa mislim, da se malo že pozna.
Jaz sploh ne bi vedela, če bi mi G delal enako kot tebi, bi si pomoje mislila, da pregleduje MVuser posted image Sva se lih z mojim včeraj pogovarjali kako je folk ratal čist pocast pri svojih poslih- vsi bi nekaj na hitro, da ja ne bi blo preveč stroškov itd., ampak tvegaš pa, da ti karkoli za**bejo. So tastov službeni avto čist, ne bom rekla kaj, ker so šli glavo na mašini brusit z brusnim papirjem, halo?!user posted image user posted image Pa vsak mehanik ve, da je to treba do milimetra natančno porihtat in zdaj je avto kaput in bo potrebno še eno popravilo, tu pa cena itak pride do nebauser posted image Groza!

A ima mogoče doma kdo avto honda accord? Sem malo brala po tujih forumih in v avtu sva vse pretaknila pa ni videt, da bi se sovoznikov airbag dal izklopituser posted image user posted image Ok, saj je itak bolj varno ga imet zadaj, ampak je še kontra obrnjen in če se začne jokcat, mu še dude ne moreš v usta potisnit.. Bo že....

Neposredna povezava do sporočila: 3473
11.6.2013 14:21:06   
dvojčica6
Punceeee, dansas sporoča:

Evo jo, našo Brino: 3800g in 52 cm, danes ob4:03! Smo presrečni! user posted image user posted image user posted image

Je kar malo prehitela vrsto user posted image Čestitke še enkrat dansas, lepo se cartkajte! Ime pa itak ful lepouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3474
11.6.2013 14:38:59   
ursika_ursi
Jeeeej, dansas, iskrene čestitke!!!user posted image user posted image user posted image

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

15. 6.
tana01, 32, Koper, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

RODILE SO:

MAREC

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ

- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
- športnica; 31.5.2013 (PDP ?)

JUNIJ

- girl79; 3.6.2013 (PDP 9.6.2013), FILIP, 3320g, 52cm
- ursonok; 6.6.2013 (PDP 1.6.2013), AURORA, 3660g
- lina3; 7.6.2013 (PDP 22.6.2013), VAL, 2450g
- sover; 9.6.2013 (PDP 3.6.2013), KARLA, 4140g, 55cm
- dansas; 11.6.2013 (PDP 17.6.2013), BRINA, 3800g, 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?