RE: Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

ursika_ursi -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 12:14:35)

Dan punce, vidim, da ste že bile pridne.
Včeraj sem oprala cotke za tamalega in zdaj čakam, da se posušijo- ob takem vremenu bo vse suho lih do konc tedna[sm=hudicek1.gif] Čakajo me še tetra pleničke in je pol to to. Bodije bom pomoje mogla malo popeglat, no, bom počakala, da se do konca posušijo, da vidim kakšno je stanje.

Aja, da ne pozabim, ursonok, sem nakazala in upam, da si že dobila. Me je zdaj par dni hecal tale Klik[sm=zmeden.gif] Je skos pisalo, da je neka inicializacija v teku, karkoli že to pomeni, I'm not smart enough[sm=smiley29.gif]

Tele oblogice v posteljicah, ki se namestijo na te stranske rešetke in pri vzglavju, a je treba da so po celotni dolžini al kako? Jaz sem gledala tole posteljnino (http://www.mali-vragci.si/otroska-posteljnina-milpol-10-delna-zirafi-temno-bez#), pa vidim, da ni po celotni dolžini. Je to kak problem oz. ali je boljše, če je po celotni dolžini ali je pač vseeno? Se mi zdi, da se pri nekaterih zadevah še strašno lovim, si sploh ne predstavljam kako bom pol, ko bo dojenček že tu[sm=smiley24.gif]

Fiziološko raztopino bom pa jaz kar sama doma nardila, sem tako delala, ko sem si dala prebost nos in je blo čist ok[sm=smiley1.gif] Ali je treba da je tista kupljena? Je kaj drugačna/boljša? Za kaj se sploh rabi? Za popek ali kaj drugega?[sm=zardeva.gif]

Popek- kaj vse se rabi za oskrbo popka? Nekje piše, da popek rihtajo samo patronažne, nekje pa da to ni res[sm=zmeden.gif]

Lethe- čaj iz malinovih listov začneš pit po 36. tednu 3x na dan- srkaš še mlačnega počasi po požirkih. Lahko te liste nabereš kje v naravi in jih posušiš, drugače pa prodajajo v Sanolaborju in mislim, da tudi v lekarnah.

Masaža presredka- masiramo od 34. tedna dalje, 3-4x tedensko po 5-10min. Evo, navodila bom kar prepisala od Weledinega olja, ki ga imam: Pri masaži presredka je pomembno, da tkiva med vhodom v nožnico in zadnjikom, ne masiramo le od zunaj, temveč, da v masažo vključimo tudi notranjost vhoda v nožnico. V ta namen naj si ženska potisne svoj palec ca. 2cm globoko v nožnico in območje nežno razteguje v smeri zadnjika. Obenem naj z drugimi prsti masira z zunanje strani. To masažo lahko prevzame tudi partner[sm=smiley14.gif]
Olja, ki jih imaš ti, Lethe, so vredu[sm=smiley1.gif] Jaz še najbolj ne vem kako se bom spravila to masirat, bi rabla kak podaljšek roke, da bi pa mojega prosila pa se mi zdi malo smešno[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sover -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 12:49:14)

[img]http://shrani.si/f/2A/9c/1mvPtZi7/923134545048445546166102.jpg[/img]

pol ure nazaj sem jih spekla, ker mi je padel cukr: čokoladni muffini s kakavom v prahu, polnjeni s koščkom temne čokolade (sem katastrofalni čokoholik - čim temnejše s čimmanj cukra). Po dveh muffinih sem samo še sposobna razmišljati, koliko mi je slabo [sm=smiley29.gif]

dansas -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 13:18:40)

Mmmm, sover, zgleda super! Če bi se dalo tole po žicah poslati, bi te takoj odrešila bojazni prenažiranja [sm=smiley36.gif]!

Fiziološka je čist dobra tudi domača. Dolgo sploh nisem vedela, da jo je možno takole v komercialni obliki kupit - jo zapakirajo v majhne flaške, nalepijo slikico dojenčka v blaženem stanju, napišejo gor baby in prodajajo po nerazumni ceni, glede na to, da je to v bistvu samo prekuhana, rahlo soljena voda... Uporablja se pa za nego-čiščenje noska pa tudi za nego popka poleg alkohola.

Kar se pa tiče teh oblog za v otroško posteljico: jaz imam dve, pa nobena ne pride okrog in okrog.

Kaj pa naj bi tale čaj iz malininih listov olajšal?

Saša33 -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 14:01:35)

Evo,

tamala spi, jst sem tudi počila z nogami v luft pol urce.  Zdaj se pa bašem s štrudlom. Je pa soparno pri nas. Sonce po dežju in veliko vlage.

Glede popka: Se ne čisti več z alkoholom, samo fiziološko. Drugače jst jih imam kar v tamalih flaškah, vsakič sproti odpreš eno, pa zavržeš.

Obloge okoli posteljice. Midva imava samo pri glavi in tista stran, ki meji preč od postelje. Drugače pa bo sedaj najprej v zibki pri postelji. V dnevni pa v košku, da bo lepo spal pri belem dnevu kar v dnevni. Upam, da ga lara ne bo preveč žokala. Bomo vidli kako bo v praksi šlo. Potem pa bomo Lari posteljo vzeli in jo dali kar na obično spat, nima smisla komplicirat.

Malinjak naj bi tudi mehčal MV. Jst sem ga prejšnjo nosečnost pila, ker je tudi kao odvajal vodo. Meni ni bilo nič, pač čaj sem spila vsak dan. Sedaj pijem samo plahtico zjutraj. Od petka dalje pa granule in žlico domače švedske grenčice. Bom vsaj spala kot polh od o,3 alkohola:) Pa veliko Sexa, to je najbolj naraven mehčalec MV:) če bova še skupaj prišla, glede na boleče kolke in ogromen trebuh:)

Po porodu, pa obvezno pitje plahtice, ker res pomaga pri krčenju maternice, da se povrne v norm obliko. Naj vam kar v termovko kdo prinese v porodnišnico. Pa čaj za dojenje sem jst kar naročala preko neta. Čaj mamica od patra Ašiča, samostan stična. Meni je res sedel, 3x na dan nesladkan pol litra. Samo v vednost. Naročite preko neta, plačate po povzetju. Ene tri škalte so dost za dva meseca. Pa da se ga tud mrzlega pit.

zdej pa še malo na balkon, dokler frkla spi

papa

niinii -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 14:56:09)

No da se se jaz javim po dolgem casu in povem, kaj je novega. Prvega dopoldan mi je izpadel cep, pa sem rekla ni panike, pa sva sla z M se na piknik. Proti veceru ponovno krvavo na vlozku in rahli popadki. In sva se odlocila, da se zapeljeva do P za vsak slucaj. Me pogledajo, odprta 3 cm, popadki so se umirjali, tko da so me obdrzali notri. Tekom tiste noci ponovno dobila popadke, da sem se odprla na 4-5 cm, potem se je pa ustavilo. Danes sem dopolnila 36 in se vedno sem v P in upam, da se bo kaj zacelo ornk dogajat, ker sem ze res navelicana tega prekladanja po postelji z enega boka na drugega.
Nic vsem zelim en lep dan. Papa.

Natalija28 -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 15:11:01)

Helo so[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

po dolgem času se vam s5 javljam.

Kako ste kaj?

Mi smo si za 1. maj privoščili obisk živalskega vrta v LJ. Matija je neizmerno užival. V petek sem bila z njim pri P, ki mi je povedal, da ima norice - vodene koze. Dobila sva Claritin, ki ga je dobil samo eno žličko tisti večer. Vročino je imel 3  dni skoz - s Calpolom mu sploh ni padla, s svečko Maridol pa mi je uspelo zbiti za 0,4 stopinje. Bruhal je, drisko je imel, dobil je rdečo ritko in sprednji del ter spolovilo. Tako sva bila še v soboto pri dežurnem, ki pa je posumila, da ima še škrlatinko. Streptokok test je bil neg, kar pomeni, da je naj ne bi imel. V nedeljo je dobil še herpangino, ni ne jedel ne pil. In s5 obisk dežurnega zdravnika - test za streptokok s5 neg, kri pa pokazala na varusno obolenje... Skratka bilo je za popi... Sedaj je že boljši. Ima še samo kozice in rahlo pordečelo spolovilo. počutje pa mu je puno bolje. :)
Mazanje presredka se mi zdi cela znanost. :) Moram se spravit to izvajat počasi. Joj, pa moja zgaaaaaaaaaaaaaga  -  če že ne bo tega konec se mi bo vtrgalo! Tamala v trebušku tak fino brca. :)
Ju3 grem na CSD urejat dokumentacijo. Je bila adiministratorka, ki je v moji bivši firmi zadolžena za tole 3 tedne odsotna in dobim šele ju3 papirje. V četrtek pa že nastopim v porodniško. Upam, da ne bom prepozna!!!
S homeopatskimi zdravili pa se filam zdaj 2 tedna. Skratka - če katera želi ji pošljem natančna navodila katere granule jest v pripravah na porod (1 mesec prej), med porodom in po porodu - sem jih dobila od svoje homeopatinje in če katera želi ji pošljem... Moj mail: natalija.zunko@gmail.com.
Stvari za P so pripravljene. Paket za odvzem matičnih celic pri Biobanki sva že dobila - tako da - sem pripravljena za P. :)
Pridne bodite pa se beremo še kaj.

Lethe -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 19:31:12)

Hey.

Joj, niinii, upam, da ti hitro mine. Kako naj bi sedaj vse skupaj potekalo?

Natalija28, se priporočam za navodila....sem ti moj email poslala na ZS.
Velja tudi za te granule, da se ne sme piti kave, pravih čajev, jesti močno začinjene hrane, žvečiti čigumijev z mentolom itd.? Ko sem se s homeopatijo zdravila za borelijo, je bilo tako...

Bi pa hkrati še tole omenila: stric, ki se je pred kratkim polomil in bil operiran, je tudi jemal to arnico za hitrejše celjenje itd. in se je izkazalo, da mu zaradi tega niso prijele protibolečinske tablete. Ko je prenehal z arnico, so tudi bolečine skoraj izginile. Sicer ne vem, če je pri nas opcija, da bi oboje jemale (upam, da ne bo tako hudo), vendar...da se ve...očitno to dvoje ni najbolj kompatibilno oz. vsaj pri njem ni bilo.

Torej, glede popka...nam je v šoli za starše babica rekla, da čez poletje vseeno priporoča čiščenje z alkoholom, vendar to ne pomeni nobenega drgnjenja ali namakanja, ampak greš samo enkrat naokrog popka in je to to. Menda se poleti hitreje kaj vname itd.
Potrebujemo pa sicer fiziološko raztopino, narediš lahko sam ali kupiš v lekarni. Problem večjih količin je v sterilnosti in trajnosti.
Ampule nam je priporočila za čiščenje noskov, ker je primerna doza in vedno sterilno. V eLeclercu je cena škatle slaba 2€.

Aha, torej moram res počasi pričeti z masažo presredka. Navodila pa imam, zelo natančna, smo jih tudi dobili v šoli za starše [sm=smiley36.gif] Me prav zanima, če bom vztrajala, M ravno ne bi izkoristila v ta namen, čeprav se verjetno ne bi ravno branil...ali pač[sm=smiley2.gif]

Malinjak: bom sama posušila liste, domače je le domače. Škoda, ker je slabo vreme in vse vlažno, bo treba še malo počakat.
Ostale čaje bom pa kupila, mislim, da se Ašiča dobi tudi v specializiranih trgovinah, videla sem jih že, vendar ne vem, če imajo vse na razpolago. Ali je razlika v cenah?

ursonok -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 20:36:07)

Pozdravljene!

[sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
Totalno obupen dan. Moje nočno spanje je šlo k vragu. Nisem spala niti ... ne vem, 4 ali 5 ur. Enostavno nisem mogla spat. V posteljo sem šla ob polnoči, nazadnje sem pogledala na uro ob treh, potem pa vem, da sem še zelo zelo dolgo ležala, se premetavala ... Zjutraj sem bila koma, že cel dan jokcam in sem popolnoma zamorjena.

Poleg tega je bila tavelika doma - ne bom pisala, zakaj, ker niti sama ne morem verjeti v te absurde. (Ima alergijo na sonce in rdeč obraz - smo bili za vikend na plaži - in so vsi paranoični klicali iz vrcta. Smo jo vzeli danes domov, čeprav ne vem, zakaj. [sm=smiley29.gif] Saj ni kužna, madona. Ne štekam te panike. No, jim bomo jutri nesli tja kremo s faktorjem 30 in jim razložili, da je naš otrok pač bolj občutljive sorte.)

Poleg tega so mi spet težili z birokracijo - za porodniško za Abela!!! Po enem letu so ugotovili, kdo je za kaj pristojen. In moramo spet čakati na nove obrazce, že stote pomoje. No, tistih 190 eur na leto bomo morda dobili .... leta 2015, če bo šlo s tako hitrostjo. Sem že skoraj obupala (no, saj to je verjetno njihov cilj, a ne).

Zdaj pa malo h komenatrjem ...

Niinii
držimo pesti, da bo porod hiter in lahek! Si že v 37. tednu, tako da bo malček ok! Kaj pa zdravniki pravijo? Bo velik/majhen? Ne zganjajo panike, ker ni "uradno" donošen? Poročaj, kako napredujete, mi pa mislimo na vaju! [sm=smiley1.gif]

Sover, jaz sicer ne jem sladkarij in čokolade itd., ampak na tak dan, kot je danes, bi od vsega hudega maznila tudi tvojo specialiteto! Izgledajo namreč odlično! [sm=bravo.gif]

Lethe
baje je pri homeopatiji najbolj nezaželjena meta (mentol). Alkohol nima vpliva, glede čaja in kave so si pa mnenja različna. Načeloma pravijo, da močni okusijo "motijo" delovanje in da naj bi bilo vmes (med čajem in homeopatijo) vsaj 30 minut premora.

Prvič slišim o "nasprotovanju" homeopatije in kemije (pravih zdravil). Tako je baje pri akupunkturi - naj ne bi jemal kemije, če hočeš, da deluje. Ker kemija spremeni energetske tokove (blokira itd.). Očitno je tudi pri homeo nekaj podobnega [sm=zmeden.gif]

Popek
ma kaj jaz vem. Mi smo pri Abelu kupili tisto napravico (flaška, že narejena mešanica) in smo uporbaili morda ene trikrat. Tokrat bomo verjetno kupili samo fiziološko, drugega jajca pa ne. Ti pripravkiči posebej za dojenčke so kr neki. Samo dražje se prodaja. Potem pa itak ostane in vržeš stran. Brezveze. (Sem čisto na anti, a ne [sm=smiley36.gif])

Saša
super za Laro! Abel še ne hodi - saj ne vem, kaj je/bo huje. Zdaj me moti to, da vsak dan pride s strganimi koleni domov (na hlačah). Ker so v vrtcu zunaj in valda leta po kolenih okoli.

Telovadba
ma meni ful manjka, plavam že dolgo ne, 10 dni ziher, če ne več [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Se moram spravit, a je vedno nekaj. Sicer se kao sprehajam, ampak to ni to. [sm=smiley13.gif] Je pa res, da sem že kar utrujena in predvsem težka. Mislim - otroček je že težak. Morda bom šla na orbija, ampak ne vem, sem čisto neprespana ...

Natalija
vis te imeli pa res pestro - a ni muka, ko so otroci bolni? Mi sicer nismo bili pri pediatru že celo večnost, če že, imamo tu in tam kak prehlad, drugega ne. A vseeno: jaz bi, da bi bili vsi večno zdravi [sm=smiley1.gif]

Presredek
se mi ga ne da masirat. Moj pomoje ne bi bil preveč zainteresiran (ne zaradi "mesta", ampak zato, ker se mu na splošno zvečer nič ne da [sm=jezicek.gif] Komaj ga prisilim, da mi zmasira noge in namaže trebuh. [sm=smiley1.gif])

Plahtica
sem vprašala pri dveh zeliščarjih. Bom probala še pri enem, ki je dobro založen, sicer bom pa res prosila nekoga od vas, da mi pošlje en žakeljček (a se to sme pošiljati po pošti? Da ne bodo mislili, da je kak hašiš, hehe).

ne morem verjet, da sem že v 38. tednu (37+3), pa sem čisto "zanemarjena", nisem še niti začela s homeopatijo, še vedno žulim koprivo, dogaja se nič, torba še ni pripravljena, jaz pa - psihično - še manj. [sm=smiley13.gif]

Nič, otroka sta zaspala,
jaz grem delat, sem bila danes zelo kontraproduktivna.

se pa bojim noči in nespečnosti [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Obup!

Pazite nase!

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 21:03:45)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Še ena jokica tukaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] me je starejša tok razkurila,da jih je po riti dobila(upravičeno)
in poleg vsega mi trebuh trdi,ko kamen...Ma do ponedeljka bom že zdržala,če bo pa kak znak prej,k mi nebo
všeč se grem pa pokazat v P.........

Saša.....sem dobila granulice.Hvala tebi in Ursonok za to uslugo........

Jutri tudi jaz odam papirje za porodniško,začnem jo pa v petek,sem zgodnja saj vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Niini....Naj bo lahko in čimmanj boleče....Koliko imaš pa še MV?A ti je fino trdel trebuh.....

Ma saj se mi nič več neda...Grem spat

ursonok -> RE: Junijke 2013 (7.5.2013 23:21:08)

Ojla,
jaz sem s hitrega nočnega sprehoda, je pasalo, ampak bi ŠEEE! [sm=smiley36.gif]

malo prebiram Pušenjakov forum, piše o otekanju, pa sem se spomnila na vas - tiste, ki imate s tem probleme. Citiram:

"Otekanje je tudi znak progesteronskega učinka pri "sočnih, zdravih nosečnicah", kjer gre porod praviloma zelo lepo in hitro. "

Optimistično, kajne? [sm=jezicek.gif]

dvojčica6 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 7:34:45)

Jutro kinderjajčke!

Al mi zmanjkuje časa te dni [sm=smiley19.gif] komaj vas preberem, že se kjira obesi po meni in sem že prav malo jezna na mojega, ker mi ne pomaga NIIIIČČČČ!!! On pa pred računalnikom...ma sm sita tega in ko bo tretji tukaj se mi bo zrolalo...pa na splošno sem včeraj razmišljala, kako sem naj*****. in na splošno vse ženske k majo podobno situacijo kot jaz...sita moških razvajenčkov totalno!!! pa še pol preberem, kolk so vaši pridni, al zatežim mojemu, da bi lohk vsaj smeti odnašal...ehhh [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley19.gif] No, take misli so me včeraj obletavale, danes zjutraj pa ni kaj dosti boljše... Ben, da malo pokomentiram...

plenice Lethe...kar kupi Newborn ja...vsaj dva paketa po moje ziher porabiš, tut če boš mela xxl bebija...

malečka24... voda+milo in ne bo težav...

FR... ma brezveze delat doma, jo pol vržeš proč...vsaj na začetku rabiš uno sterilno, pol k je bebi malo večji pa itak, sploh če je rabiš dosti... meni se to res ne zdi nek strošek, pride ful tistih ampulc, glih fajn je ena za uporabo...ma vsaka itak po svoje [sm=smiley1.gif]

popek...ja, je fajn uni alkoholček, čeprav je res samo kakih 14 dni v uporabi... malo obrišeš in to je to, ostalo nego popka opravlja patronažna...

niinii... držim pesti, zgleda da bo kar hitro akcijaaaa...javi [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

porodniška...js tut še nič zrihtala...nastopim pa šele 23., tako da se tolažim, da nisem tolk pozna[sm=jezicek.gif] ursonok, a za Abela dobite 190 eur na leto? al si se zatipkala? ker to je pol že škoda vseh živcev in papirjev, če je samo enkratni znesek...drgač pa ja...[sm=smiley11.gif] Pri tej hitrosti boste glih do pubertete dobili denar...

no pa moram že laufat, tamičkena je že pred šesto vstala [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] in je čisto tečka...

Saša33 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 8:21:04)

Dobro jutro,

ma pri meni je vsak dan isto. Če se naspim in tamala spi do 9h. Zjutraj opravim v urci vse zase in potem ša kaj zraven. Če se pa ne naspim sem kot ris. Začuda ponoči ne hodim več na wc. Zjutraj sem itak vsa trda, občasno me grabijo v stegna in meče krči. Pa členke imam malo na rokah zatečene. Pa trebuh ves trd, ker ne grem lulat ponoči. Ma če ne spim bi grizla vse okoli. tako, da Ursonok, midve sva kar na istem. Rabiva šport in pa kaj delat.

Zaenkrat mi še sfolga z Laro, ampak zvečer sem odklop. MOj naredi če mu rečem a da bi se sam od sebe kaj spomnil pa ne. Je treba reč. Pol pa raje sama naredim. Sej je ok, glede dela okoli hiše pa moških del. Samo tamalo večinoma sama previjam, hranim, mislim kaj je treba skuhat. Pa kaj še pripravit pred porodom. Zvečer je moja toleranca na 0. In potem se sem in tja zjokam v kopalnici in se smilim sama sebi. Kako mi bo šlo z dvema doma. Kot, da bo konec sveta. Danes se samo temu smejim.  Se tolažim, da bom vsaj brez trebuha naslj. mesec.:)

Ursonok: če rabiš plahtico, dej pošlji naslov, pa ti pošljem. Pa ti si tista, ki nam je pametovala o homeopatiji, pa jo sama ne ješ...., dej dej začni, da se bo kaj začelo dogajat. Ti si prva, da rodiš, jst druga..... alo ne zdej na koncu se zanemarjat:)
Ma, jst priznam me je kar nekaj strah začelo poroda. Vsak dan zjutraj si rečem uf, danes takoj bi šla rodit. Zvečer pa ni šans, naj bo vsaj do zjutraj. Kar neki, neka panika. če bi se človek lahko zamrznil za en mesec_:)

Porodniška: Jst sem včeraj še od moža papirje nesla. Pa vse sem že izpolnila za po porodu. Za otroške oba, pa za občino, pa pripravila kuverte da samo emšo potem od malega vpišeš in je. Jst sem kar po seznamu šla, ker potem po porodu ne mislim res 6 tednov nič takega mislit. Raje sedaj v miru.

Evo tamala se zbuja. Dans gre,m k mami na kosilo, pa gume menjat pa na en čvek. Pa v Dm še tiste male drobnarije kupit za v porodnišnico. Imajo tako fajn na malo pakirano.  Pa paše mi hladen zrak. Aja pa vršičke smrekove morm nabrat. Uf. dela da je kaj....

nič pridne bodite

papa

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 8:47:09)

Zdaj pa vem zakaj zatekam,ker sem zdrava,sočna nosečnica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
Pridobila sem +22kg +10kg imam že viška od prejšnih dveh ....Ja me čaka veliko dela po porodu,začela bom pa
septembra jaz+osebni trener,moj bo pa varuška takrat,študiram da bi si dala še prsa popravit,ko neham dojit,ne mislim vstavkov,ker imam res velike,samo da bi mi jih gor dvignili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Saša....si res pridna,meni je to dodatno delo prišparano,ker nam nič ne pripada.Za občino pa nevem a sploh kaj dajo....Čestitke mali princeski za korake....
No za vama se pa jaz takoj postavim v vrsto za rodit...........

Zdaj grem papirje odat,pa malo na tržnico,pa darilo za nečakinjo kupit,ki praznuje v nedeljo,pa za našo starejšo darilo kupit ga ima pa čez 1 teden.......
Kava sem spila,še oblečem se in malo zrihtam pa letiva.......

girl79 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 8:50:18)

Dobro jutro so[sm=nosecka.gif] [sm=smiley1.gif],

Uh, jaz sem tudi že naveličana tega premetavanja iz enega boka na drugega...čeprav rodit vseeno še nebi šla...no saj še dober teden pa bomo tudi mi donošeni...se mi pa zdi da je evolucija že poskrbela zato, da na koncu ti je trebuh že toliko napoti in vse te boli in vsega si naveličan, da si že prav želiš it rodit...vsaj pri meni je bilo tako...ko sem dobila popadke sem bila čisto happy in nič zaskrbljena, kako bo šel porod, komaj sem čakala da se začnejo popadki stopnjevat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]...no sem jim malo pomagal da je šlo hitreje, sem šla malo na sprehod pa po trgovinah, na koncu pa v 7. nadstropje peš in so se res kar precej pospešili [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

V glavnem, moje želje so še ene 2 do 3 tedne v enem kosu počakat, pol pa en ekspresen porod brez rezanja presredka in eno zdravo dete [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] sem skromna a ne [sm=smiley2.gif]

Plenice- jaz sem kupila 1 paket newborn (2-5 kg) in 2 paketa mini (3-6 kg)....saj verjetno bom rabila še kakšen paket ali dva newborn velikosti, ampak včasih se pa zgodi da potem tudi kakšen paket še dobiš, tako da bom raje potem dokupila če bo treba kot pa da dete prej zraste preden porabimo...

Kompletek za iz porodnišnice še vedno nimam [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]...joj kako je tole drugače ko si drugič noseč....prvič sem imela že par mesecev prej skoraj vse...zdaj pa kar odlašam in odlašam...no mogoče dam pa vsaj cunjice ali patetra plenice prat danes [sm=smiley1.gif] Grem pa jutri v Lj, pa bom mogoče jutri kupila vsaj kaj novega za dete [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Aja,pa opravičujem se za vse moje slovnične (in vsebinske) napake...ponavadi precej hitro pišem in nič ne berem za sabo in samo objavim...pa grem potem kdaj slučajno kaj za nazaj brat in se včasih kar zgrozim kako pišem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

niinii - držim pesti zate!!! javi se kaj!!

Aja, pa malinov čaj moram jutri v Sanolaborju kupit in začet pit....prvič sem ga tudi, če pomaga nimam pojma, ampak moj porod je bil super, tako da škodi očitno ne [sm=smiley1.gif]

Masaža presredka - ha, ha jaz si kar predstavljam kako bi me moj pogledal če bi mu rekla da mi ga on masira....po mojem bi mislil da sem z lune padla [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], tako da sploh ne bom predlagala...hm, mogoče se pa spravim sama k temu...

Aja, pa še tolažba za tiste, ki nič ne otekate - tudi če ne otekate imate lahko enostaven porod...vsaj jaz sem ga imela [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]

niinii -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 9:10:40)

Pozdravljene so[sm=nosecka.gif]!

Midve sva se vedno 2 v 1. Ceprav ponoci so me kr matrali popadki, samo ne tolk, da bi poklicala sestro. Proti jutru se je mal umirilo, pred zajtrkom pa spet. Zdej cakam, da me pridejo iskat za ctg. Ki ga je zdravnik narocil.

Ne vem katera je sprasevala za MV. Ga ni vec, oz cisto stanjsan, ker sem ze odprta.

Mah komi cakam, da mi odtece voda, ker mam ze vrh glave tega obracanja z boka na bok. Pa v P bit tud, k je dolgcas cist prevec.

Mah komplicirajo skos, da ce bi bla ze v 37 tednu bi mi sprozli porod, tko pa ne smejo, pa lahko samo cakajo. Drugace pa nasa pupa je mela pri 34 tednih 2800 g, tko da zdej ma verjetno ze cez 3 kg.

Fajn bodite.

girl79 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 9:15:34)

Še eno vprašanje - nekaj zafrkava hladilnik, ki je (mislim da še) v garanciji....a katera ve kako to gre....a pokličeš firmo, ki ti ga je prodala in te tam napotijo dalje kako in kaj, al kličeš direkt original servis za to firmo in tam uveljavljaš garancijo? Hvaaaaaala če bo katera vedela.....uh pa račun moram verjetno seveda prej poiskat a ne? [sm=smiley2.gif]

ursonok -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 9:20:31)

Ojla,
jaz sem danes celo nekaj spala - v posteljo šla ob 0.30, se zbudila ob 7.30, vmes seveda dvakrat wc in potem težje nazaj zaspat. Ampak kakšnih 6 uric imam, tako da je občutno bolje kot včeraj [sm=smiley1.gif]

Strah pred porodom
jaz imam isto kot Saša - zjutraj se mi zdi, da "danes bi pa komot", zvečer si pa rečem, "joj, samo to noč ne, sem preveč utrujena".
Pa spomin na bolečino je še preveč živ ... Na tiste zadnje popadke, ki ti odpirajo MV [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Iztis ni bil problematičen sploh, ampak tisto prej ... jao jao.

Dvojčica - moški
ne vem, kaj naj ti rečem. V roke ga vzemi. To ni nič. Pusti mu tamali in pojdi sama nekam - v šoping, na bazen, na kavico. Pa naj se znajde. Halo. No, jaz se nasploh čudim, kako uspete "pridelati" toliko otrok z nekom, ki vam nič ne pomaga ... [sm=zmeden.gif] Jaz bi že zdavnaj vse skupaj popokala in odšla. Še pred 1. otrokom, hehe.
Sicer je pa tako, da verjetno "padaš" na tip moškega, ki ti je znan in domač ... Je bilo morda pri vas doma tako, da se očka ni preveč interesiral in pomagal?
Skratka, ukrepaj čim prej, če ne, bi ti znalo biti res težko.

Aja, glede porodniške sem seveda mislila 190 eur na mesec, kolikor dobijo študenti/brezposelni (jaz delam na avtorske pogodbe, sem torej "uradno" brezposelna [sm=smiley24.gif]). Ne, za 190 eur na leto si pa res ne bi živcev kravžljala [sm=smiley36.gif]

Majčica
me veseli, da si bolje [sm=smiley13.gif]. Tole z osebnim trenerjem itd. se sliši kar ambiciozno. Jaz tudi komaj čakam, da pridem k sebi po porodu in začnem tekat in plavat.

Nič, pridne bodite, jaz grem delat, dokler me spanec ne napade [sm=jezicek.gif]

ursika_ursi -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 10:51:39)

IZVIRNO SPOROČILO: girl79

Še eno vprašanje - nekaj zafrkava hladilnik, ki je (mislim da še) v garanciji....a katera ve kako to gre....a pokličeš firmo, ki ti ga je prodala in te tam napotijo dalje kako in kaj, al kličeš direkt original servis za to firmo in tam uveljavljaš garancijo? Hvaaaaaala če bo katera vedela.....uh pa račun moram verjetno seveda prej poiskat a ne? [sm=smiley2.gif]

Tole odgovorim pa šibam na pregled. Najlažje in najhitreje bo, da pokličeš kar original servis in pripraviš račun. Če greš prek firme kjer si to kupila se zna včasih zavlečt pa dostkrat so tečni in obljubljajo nemogoče[sm=smiley1.gif] Fajn porihtaj[sm=smiley1.gif]

pika89 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 11:27:42)

hojla!

hvala vsem za nasvete glede modrčkov...Kupila v DM-u modrček za dojenje od Lisce (sem imela bon za -30%) in mi je ful dober -končno tapravi...lahko sem ga lahko tudi probala -na zasebnem wc-ju od prodajalk [sm=smiley1.gif], ker nimajo kabin [sm=zmeden.gif]

v ponedeljek dopolnila 36tednov -mali črviček raste, je G ocenil, da ima 2700g. Zdaj bom imela pa preglede na 1 teden. Tako da v ponedeljek imam pa že prvi CTG [sm=smiley1.gif]

Ursonok po novem naj bi bil starševski dodatek (od marca 2012 naprej) zvišan iz 190 na 250 eur [sm=bravo.gif]

drugače pa pečemo rženi kruh ...se že hladi in švica pod prtičkom [sm=smiley36.gif]. Pa privoščili si bomo eno [sm=kava.gif]

Moški in pomoč: seveda je lepo, če se partner sam spomni in kaj postori namesto tebe oz. mu je to v navadi... Vendar na žalost velikokrat ni tako..[sm=smiley13.gif] Velikokrat čakamo in upamo, da nas bodo presenetili in sami kaj naredili, vendar je v večini primerov potrebno povedati, spomniti in opozoriti naj naredijo to in ono, da naj pomagajo... Moj se zaenkrat kar spomni, mi pomaga, včasih mu pa tudi rečem, naj mi pomaga, da ne morem sama in mi z veseljem priskoči na pomoč... Tako da, raje iztegnem jezik in mi pomaga in sem boljše volje in bolj spočita, kot pa če ne bi nič rekla, vse postorila sama -bila jezna in slabe volje ker mi partner ni nič pomagal in še za povrhu skurjena....

ursonok -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 12:23:42)

O,

Pika,
hvala za info - upam, da drži (mi nismo na tekočem)! To bo sploh fino, je kar konkretna razlika. No, seveda, če kdaj zadevo dobimo .. [sm=smiley24.gif]
Tudi mi smo danes zajtrkovali ržen kruhek, mmmm. [sm=smiley20.gif]

Uršika,
poročaj, kako je bilo na preledu!

Jaz pa ne vem, ali bi šla plavat ali peš v mesto nabavit nekaj manjših zadev ... Uf, dilema [sm=jezicek.gif]

tana01 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 12:34:38)

Oj,

včeraj sem bila na predavanju za epiduralno analgezijo in me je anesteziologinja prav napsihirala. Sem hotla prit podpisat soglasje konec maja, glede na to da imam rok šele 15. junija, pa mi pove, da naj pridem kar drugi teden, saj lahko rodim že v maju. Do zdej sem se počasi pripravljala, zlikala stvari, včeraj pa sem ko podivjana šla po trgovinah po zadnje zadeve (moderc, povijalne pleničke). Hm, mogoče pa se vse zgodi z razlogom, bomo vidli.

Porod se zdi tako daleč in tako blizu hkrati. Mene ni toliko strah porodne bolečine (verjetno, ker ne vem kako to zgleda [sm=zmeden2.gif]), ampak bolj tega da se ne bi obrnil in bi morala na CR. Zaenkrat se še ni in še vedno razmišljam pozitivno - verjamem, da se bo vsak čas, saj si želim običajen porod.
Pa za EA sem se odločila, da si zrihtam kot možnost, ki jo lahko uporabim al pa ne-glede na to kako bo porod potekal.

niinii ti želim, da ti čimprej minevajo dnevi in da bo [sm=duda.gif] še nekaj časa v "allinclusive place". Verjajmem, da je pravi dolgčas - pa imate kakšno TV al kej za počet?

Masaža presredka si niti probat ne upam, saj sem imela tolikokrat infekcije v nosečnosti (sor oz. candida), da bi hitro spet staknila kaj.

Moški (zdej se mu verjetno kolca :D) Moram rečt, da pomaga in je pripravljen primit za gospodinjska dela. Edino kar me včasih znervira je ko sam pri sebi brunda, aaaaaaaaa. Poznate tisti občutek, ko raje narediš sam, pa ohraniš dobro voljo - svojo in od drugih. To me res potlači dol in se trudim, da še mene ne spravi v labo voljo. Sej ko konča je kot da ni blo nič. V glavnem zadeve laufajo, tudi če jaz ne morem vse zrihtat.
Pri sebi še vidim to, da marsikaj naredim sama - tudi ko se sam ponudi, ker pač "ni panike", sej lahko jaz kao. Tega se odvajam in ni lih enostavno[sm=smiley36.gif]

Drugače pa mi veselo otekajo noge, ful zoprno. Ponoči ne morem ležat ravno, ker me bolijo in moram obvezno kar visoko podložit. Kompresijskih nogavic pa ne smem imet ponoči :(.

Zdej v maju hodim v šolo za starše, pa bo cajt malo hitreje minil.

Lepo se mejte! [sm=ribica.gif]

dansas -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 12:56:58)

Hej, hoj!

dvojčica6, jaz te čisto razumem. Se mi zdi tist komentar "Jaz bi spokala še pred prvim otrokom" kar malo mimo, saj pred prvim otrokom ne moreš glih vedet, kako se bo partner z otroki obnesel [sm=smiley36.gif]? Pa tudi potem - sej ni tako enostavno iti narazen [sm=smiley24.gif].
Moj, se mi zdi, je kar malo podoben tvojemu tiču (hi, hi [sm=smiley36.gif], ni mišljeno dobesedno!), ker ko je za računalnikom, ne vidi in ne sliši NIČ - za računalnikom je pa velikokrat. V glavnem, si zna vzet svojih 5 min (ki so zeloo raztegljive), no, moje se pa tudi premosorazmerno daljšajo s starostjo punc. Je bilo tudi kar nekaj krega, kdo bi lahko kaj in koliko počel pri hiši, ampak to so ponavadi take sezonske zadeve - ko se spremeni situacija zaradi majhnih otrok, ali npr. nosečnosti,... Je pa res, da se človek počuti veliko boljše, ko vrže kar ga teži ven iz sebe, četudi na forumu... sicer je še boljše, če se to pove partnerju (ampak ne bom preveč pametna, ker pri nas je tako, da ko se kregava, se zmeraj zaradi enih in istih stvari, in nikamor ne prideva - zato včasih raje požrem kak velik cmok in se poskušam razbremenit na kak drugačen način).

papirji in birokracija: upam, da bom jaz tudi tako pridna in si vse papirje in obrazce že v naprej pripravila, ker tega je kar veliko in mislim, da je res veliko lažje že vse to met prej izpolnjeno in da po rojstvu samo še oddaš.

niinii: držim pesti, da bi se odvilo vse čimprej in tako kot si si zamislila [sm=bravo.gif]

girl79: lepo, da imaš prijetne izkušnje s prvim porodom; mogoče bi lahko povedala kaj več - dobra (prijetna) porodna zgodba pri čakanju na porod zmeraj prav pride [sm=smiley1.gif].
""...ekspresen porod brez rezanja presredka in eno zdravo dete..." se mi zdi en tak prijeten porodni načrt, in mislim, da je treba vedno s svetle strani gledat in ni nič narobe z optimističnim planom rojevanja. Ni potrebe [sm=hudicek1.gif] klicat, že tako rad sam pride [sm=smiley36.gif]...

Drugače sem pa jaz ravno od masaže hrbta in križa [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]. Krasno. Bo treba ponovit še enkrat, preden grem rodit. Mi je šla maserka zelo na roke, ker sem zamudila za 5 min in se je odpovedala svojemu odmoru, da me je lahko potem polnih 20 min masirala (kura kot sem, sem mogla še posesat stanovanje, preden sem se odpravila na masažo [sm=smiley29.gif] in sem zaradi tega potem zamudila !!!).

ursonok -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 13:21:45)

Ah,
meni se pa zdi, da je vse jasno že zelo kmalu. Saj se odnos moškega do družine itd. kaže na vseh nivojih, ne samo do otrok, potem ko ti pridejo na svet. Saj vidiš, kako se obnaša do tebe, kako upošteva tvoje potrebe, kaj mu pomeni čas s tabo (in kaj s kolegi, z računalnikom, s pivom itd.), koliko vlaga v atmosfero doma, koliko si prizadeva ... Pomembne niso besede in šopki, ampak dejanja. To vse govori o tem, kakšen bo, ko se bodo pojavili otroci.
To dokazujejo tudi izjave tisočih žensk, ki jokajo: "joj, sem mislila, da se bo po rojstvu otroka spremenil", ali pa "mi je obljubljal, da se bo poboljšal, ko bo prišel otrok" in podobno. To so pobožne želje.
A ženske smo samo ljudje in si rade delamo iluzije in utvare, kako bomo mi spremenile naše moške, kako se bodo sami poboljšali, kako bo ne-vem-kaj. Zatiskamo si oči.

Strinjam se sicer, da se dogajajo "čudeži" - da se moški, ki je prej živel za hobije in prijatelje, lahko čez noč spremeni in postane zgleden družinski oče, ki so mu otroci in žena na prvem mestu. In obratno. Da se kak moški zaradi strahu in nesigurnosti lahko popolnoma odvrne od družine. So pa to bolj izjeme kot pravilo.

Si pa seveda vsaka izbere svojega in mora pač živeti s svojo izbiro [sm=smiley36.gif]. In vsaka ve, kaj ji ustreza, koliko lahko prenese. In kaj bi rada "zapustila" svojim otrokom - kot psihično "dediščino", ki bo vplivala na njihovo življenje, izbor partnerja itd.
Jaz sem imela super očkota, zelo veliko se je ukvarjal z mano, tudi kuhal je, šival in pral. Še zdaj imam z njim dober odnos, ki ga z mamo nikoli nisem imela. Zato si ne predstavljam, da bi bil moj mož drugačen.

Jasno pa je, da nihče ni idealen in da smo vsi kdaj jezni na svoje boljše polovice. [sm=smiley36.gif]

A kot pravim, vsaka ima svojo izkušnjo, svojo "prtljago". Še vedno pa sem prepričana, da so stvari jasne že veliko prej, kaj in kako bo, in ne šele po rojstvu otroka.

lina3 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 13:25:41)

Živjo, punce[sm=nosecka.gif],

jaz sem pa danes čist jokava, ampak z razlogom. Imam pogreb sošolke iz srednje šole (zelo dobre). Čist me je vse skupaj šokiralo, pa majhni otroci, pa jaz v tem stanju in pol sem čist down. Saj dokler ne razmišljam sem kul ,ampak prejel sem šla v cvetličarno sem se pa kar zjokala.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Drugače pa je danes en tak krasen, sončen, topel dan. Tako, da sedim na vrtu, s knjigo v roki. Uživam, kajne[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ravnokar se lotevam izpolnjevanja obrazcev za porodniško. Bom nesla jutri v službo, da mi vpišejo plače. A vaši možje so tudi za očetovski dopust že izpolnili in oddali zadeve? Kaj pa potem po rojstvu urejam - osebni dokument, pomoč občine, doklade...a je še kaj takega? Hvala za pomoč.

Ali ima morda pri sebi katera kakšen spisek ali pa link do spiska kaj vse rabimo za novorojenčka. Tudi jaz sem zdaj v drugo nekaj bolj lena.

Možje...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]..takšni in drugačni. Moj je nekaj srednjega. Za tamalga bi vse naredil, še preveč ga razvja, drugače pa se mu kar precej pozna vzgoja, da je za dom in družino zadolžena MAMA/ŽENSKA. No, sem se kar navadla. Bolj hudo je bilo, ko smo živeli z mojimi in sem stalno poslušala neke očitke, da sem sama za vse, pa da naj še M kaj naredi. Men se sploh ni zdel tolk hudo, sploh glede na dejstvo, da ne bi rekla, da sem neka blazna gospodinja.
Jaz pravim "go with the flow", pa lažje preživiš, pa še srečen si:).

Kaj pišite, da vas berem

sonce987 -> RE: Junijke 2013 (8.5.2013 13:42:24)

oj

Končno je spet lepo vreme, škoda, da ne bo trajalo...

Blagor tistim, ki ste že donosile. Zadnje čase sem proti popoldnevu že tako utrujena, da zvečer tudi sedet ne morem...včeraj zvečer me je trebuh prav bolel, se je moj že ustrašil, da se kaj dogaja [sm=jezicek.gif] No sej, po drugi strani, je pa bolje, da še nekaj časa ne rodim, ker nimam še nič pripravljenega-ne opreme ne podstrešja v glavi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

niinii upam, da kmalu rodiš in da bo res ekspresno. Logično bi bilo, glede na to, koliko si že sedaj odprta. Ti pa prav nič ne privoščim tistega poležavanja v P, verjamem, da mora bit prav bedno.

Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>