caramel -> RE: Zaposlitev na novo-ali sporočit takoj na CSD glede otroških (27.9.2012 19:37:39)
|
Jaz še vedno mislim, da bi po zakonu morali CSDji vsem brezposelnim, ki ostanejo brez prihodka (turej tudi nadomestila za brezposelnost), preračunati znesek OD. Če se z mano strinjajo tudi na CSDju oz. ministrstvu bom izvedela, ko dobim odgovor na pritožbo. Meni je sicer zaposlena na CSDju v telefonskem pogovoru rekla, da brezposelnost (oz. izgubo dohodka) upoštevajo takoj, je pa pri moji odločbi prišlo do zmede, ker sem sporočila 2 spremembi preden mi je bila sploh izdana prvotna odločba (zmeda in zamude zaradi novega zakona pač). Pa še ena info: v tej temi je Karensa* napisala: IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Jaz imam doma dopis z MDDSZ (sicer iz leta 2007, ampak vseeno - nič ne vem o tem, da bi se vmes zakon kaj spreminjal), da se sme višina otroškega dodatka spremeniti prejemniku v plus ali v minus tudi tekom trajanja odločbe, v kolikor se spremenijo dejavniki, ki na višino vplivajo. In točno to se je pri nas tudi zgodilo. Konec avgusta 2007 mi je potekla pogodba o zaposlitvi in septembra, po prejemu otroškega dodatka za avgust, sem na CSD javila spremembo. Ker v 60-ih dnevih nisem dobila nobenega odgovora (razen dopisa, da so seznanjeni s spremembo) in ker je višina nakazila ostajala enaka, sem poslala dopis oz. pritožbo na MDDSZ (novembra 2007). Decembra 2007 sem dobila odgovor, da je potrebno v vsakem upravnem postopku upoštevati dejansko stanje in izplačila poračunati takoj ob prvem naslednjem nakazilu.
|
|
|
|