|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nenaden jok ponoči
27.9.2012 7:29:15   
davidoff
Pozdravljeni!

Doma imamo 6 mesecev starega navihančka. Jok nam ravno ni preveč znan, ker do zdaj nismo veliko jokali, zato mogoče še toliko večja panika. user posted image Zadeva je takšna, da smo se ponoči trikrat zbudili z glasnim jokom, takim, da ti kar srce para. Se je pa po par minutah dalo zadevo kar umirit. Zanima pa me ena stvar in jo zato naslavljam na vas malce bolj izkušene. Mi sicer sumimo zobke, ker že kar nori po zgornji dlesni, če mu damo kakšno griziko v roke. Zanima me a je mogoče, da bi lahko bile celo uhice. Sliši se, kot da ima poln nosek, vendar iz noseka med čiščenjem ne gre nič ven. Nekje globje ima zadevo zaštopano. Vročine zaenkrat ni bilo. Kako lahko preverim če so uhice res vnete? Prosim za kakšnen nasvet oz. mnenje če naj šibamo k zdravniku ali pač ne?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nenaden jok ponoči
27.9.2012 7:50:52   
RG
Pri nas je bil tak nenaden jok ponoči povezan z zobki saj se je nekaj dni zatem pojavil kak nov zobek. Samo je trajalo to kaki dve noči, potem pa mir do naslednjega zobka.

(odgovor članu davidoff)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nenaden jok ponoči
27.9.2012 9:22:00   
nusi
takšen jok - bolj kričanje, je bilo pri nas kadar so rasli zobje. v bistvu se ne da kaj dosti naredit, Calgel in podobne maže ne pomagajo kaj dosti, če je zelo hudo mu daš lahko zvečer calpol, da vsaj spi.

Glede noska je bilo pri nas tako, da je ravno tak nosek kot ga ti opisuješ, torej sliši se, da je nekje višje zbasano ven pa ne pride nič, povzročal vnetje ušes. Ampak, ko se začne jok zaradi ušesa se ne neha, kmalu pride še vročina, pa jok je najhujši čim se otrok vleže, tako da mislim, da gre pri vas za zobe. Nos vseeno probaj odmašit - saj veš: veliko tople fiziološke v nos, pa ne v ležečem položaju, ker mu lahko zateka v uho, ali pa tople parne inhalacije (se lahko zapreš v zasoparjeno kopalnico) - potem pa nujno na toplo, najbolje, da to delate pred spanjem, da ga potem ne voziš več ven.

(odgovor članu davidoff)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
27.9.2012 10:11:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nenaden jok ponoči
27.9.2012 11:24:15   
cilla
Tudi pri nas je podobno kot pri tebi, metulj333. Moj sicer še niti približno ne govori, a jaz vedno bolj gruntam, da je tole njegovo nočno kričanje v spanju sanjanje, predelovanje dnevnih dogodkov. Ker zobi pridejo in grejo, on pa še kar ima take noči. In tudi če ga poskušam zbudit, ne pali. Buli s široko odprtimi očmi, kot da bi bil zadet, in ves prestrašen gleda, se ustraši vsake sence... Zdaj ga v trenutku, ko začne tulit, vzamem iz posteljice in nosim, dokler se ne umiri. Gre tako še najhitreje mimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nenaden jok ponoči
27.9.2012 11:24:19   
cilla
eh, RR....

< Sporočilo je popravil cilla -- 27.9.2012 11:25:28 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nenaden jok ponoči
27.9.2012 16:37:49   
ronja
Rastni skok (so mi punce razložile, da dojenčke lahko dejansko boli, ko hitro rastejo- podobno kot v puberteti - in dejansko je tega mel moj mali veliki fantek veliko več kot punčki, ki sta bili res mali in bolj počasi rastli - sploh taprva) ali pa prelomnice: ko oz. tik predno začne sedet, se plazit, hodit,... Takrat morajo tisti mali možgančki vse to predelat in jim zelo dogaja ponoči. Druga možnost pa so zobki. MOji so jih vsi 3je dobili pri 6ih mesecih. In ja, to zaboli, ko udari ob kak živec in lahko zaboli tudi ponoči in tudi nenadno.
NIsem ti kaj dosti pomagala, ne? Meni je hudo gledat otroka, ko joka, tako da če ga nisem mogla spečega potolažit, sem ga pa zbudila, da je ugotovil, da je na varnem in se pomiril, sem ga podojila in je zaspal nazaj. Verjetno se bojo ljudje zgražali, ampak meni se tisto malo nebogljeno bitje smili... Včasih se ga namreč ne da spečega potolažit. Pa navsezadnje si tudi sama želim, da me zbudijo, če sanjam moro...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu davidoff)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nenaden jok ponoči
27.9.2012 20:49:22   
nusi
tudi jaz sem morala kdaj mojga zbudit, da se je sploh umiril

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nenaden jok ponoči
2.10.2012 11:16:26   
tečla
6 mesečnikom se čez dan že toliko dogaja da je čisto možno da kaj sanja, saj ti mali možgančki kupa infpormacij ki jih čez dan dobijo šer ne znajo tako dobro selekcionirati da bi ponoči bil mir. Moj se je velikokrat v tej starosti zbujal v obupnem joku. Jaz sem ga vedno potolažila tako da sem ga nosila in podojila, čeprav sem bila velikokrat deležna komentarjev da ga bom razvadila in da ga bom vedno nosila. Sem vsakemu povedala da bom jaz imela razvajenaga otroka in da ga bom jaz nosila. Pa je zdaj zvedav/sicer srkljan/ 4 letnik ki brez porblemo zaspi in prespi noč v svoji postelji.
Čeprav vem da je naporno se splača vztrajati ob otroku.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Ko otrok riše
Admin

Ko moj otrok riše, jaz največkrat:

vprašam, da mi pove kaj je narisal (36%)

okaram, česa ni lepo narisal (1%)

svetujem kaj lahko popravi, da bo lepše (1%)

narišem sam/a da vidi kako se kaj nariše (0%)

pohvalim, da se je zelo potrudil (61%)

ga spodbujam za drugačne dejavnosti (0%)


Število vseh glasov: 88

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!