petea -> RE: Eno specifično vprašanje o cpp (24.9.2012 14:13:13)
|
še en komentar na temo CPP oz. na dogodek izpred nekaj dni: se peljejo vozila po avstrijski avtocesti ob popoldanski uri, ko se večini ljudi mudi domov, na infotabli obvestilo, da prihaja do zastojev v dolžini 3 km nekaj sto metrov kasneje vozniki pred seboj zagledajo stoječa vozila, zato začnejo zmanjševati hitrosti in s prižiganjem smerokazov opozorijo zadaj vozeča vozila na nevarnost leva kolona nastaja skrajno levo, desna skrajno desno na odstavljalnem pasu, pogled na registrske tablice pokaže, da je kar nekaj tujcev vozila se počasi premikajo naprej, obe koloni praktično enako hitro, skupna zamuda zaradi zastoja je bila kakšnih 15 minut, šlo pa je za zožitev cestišča pred območjem dela na cesti in med takšnim sprehajalnim tempom vožnje po sredini ceste med kolonami oddrvi mimo vozilo; ne, ni bilo vozilo na nujni vožnji bil je ''navaden'' avto s slov. registracijo, poimenovala sem ga KR-eten odzivi in mnenja ljudi v vozilih v kolonah so bili sodeč po raznih svetlobnih in zvočnih opozorilih podobni vedno bolj sem mnenja, da bi ljudje morali imeti vsakih nekaj let obnovitvene tečaje pravil CPP in spoznavanje z novostmi, ki so bile v promet uvedene v nekem obdobju; sama se še spomnim, da sem pojasnjevala svoji mami pravila vožnje skozi krožišča Mimogrede - ali veste, da se od države do države kar precej razlikujejo pravila glede voženj po krožišču? Pa ne mislim kakšnih eksotičnih oddaljenih držav, ampak nam sosednje oz. evropske države.
|
|
|
|