petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam Sem tudi že sama mislila oddati novo vlogo a so mi na centru povedali, da mi je ne bi upoštevali, ker mi ta velja do konca leta. Oddala sem v juliju spremembo, ker sem izgubila službo, a so mi tudi to zavrnili. Tako, da ne vem več kako in kaj. Ko sem dobila to končno odločbo iz ministrstva, je bilo zraven en list, na katerem je pisalo, da se lahko temu denarju tudi odpovem (tej odločbi). Kakor sem jaz zastopila kar je bilo napisano, da če pred pretekom odločbe oddam novo, mi lahko sploh vse ukinejo. Pa potem rajši nisem šla več šarit, ker bolje da imam vsak mesec 125,78 eurov otroškega namesto 139.6 eura, kakor da mi še to ukinejo. V naši občini dajo za vsakega otroka, ki do 3 leta ni vpisan v vtrec, mesečno subvencijo 103,1 eura. Tako, da vsaj nekaj dobivam. Pa tega denarja niti ne vidim, ker mi banka trga za kredit za hišo, ki sva jo tudi z muko kupila. SAMA, NI NOBEDEN KAJ ZRAVEN DAL! Ker oba izhajava iz delavske družine. Ko sem bila v začetku julija v CSD, me je neka njihova sodelavka tako nahrulila, da vam povem sem se zjokala nato v avtu. Nikoli v življenju nisem žicala za noben denar, počutila sem se pa ravno tako, kot da nočem delati in bi samo rada na račun otrok živela. Baje lahko oddaš samo denarne spremembe. Zato dam lahko šele takrat spremembo, ko mi poteče nadomestilo. p.s. lahko pa da so me okoli prinesli. Sedaj je itak že skoraj konec leta, pa naj imajo tiste eure, so že nekako prebrodili - vsaka odločba velja do izteka oz. manj, če pride do sprememb, ki vplivajo na izračune -> ko si začela hoditi v službo in je otrok izpolnjeval pogoje za obiskovanje vrtca, je prišlo do spremembe, ki vpliva na izračun -> bi morali upoštevati 20 % zvišanje - julija so ti zavrnili, ker si na zavodu za zaposlovanje še dobivala nadomestilo -> od takrat, ko boš ostala brez nadomestiila (torej brez dohodkov), javiš spremembo in morajo spet na novo preračunati prihodke družine (v obračunu več ne smejo upoštevati tvojih plač, ampak samo od tvojega partnerja ter premoženje družine) niso se prinesli naokrog, saj še vedno imaš dohodke, čeprav nižje; v mesecu, ko se ti pa nadomestilo izteče, pa le odddaj spremembo vloge (in vpiši še podatek, da en otrok ne obiskuje vrtca) - tega dopisa ministrstva ne bom komentirala, saj upam, da je prišlo do nesporazuma glede dopisa; samo zato, ker si dala vlogo in pritožbo, ni to noben utemeljeni ali upravičen razlog, da bi ti odvzeli OD oz. da bi ti zaradi tega ob naslednji oddaji vlogo zavrnili - besedni ''napadi'' uslužbencev so lahko zelo neprijetni, verjamem - a letos so zagotovo tudi oni verjetno precej izčrpani od vsega tega dogajanja; je težko, neprijetno, a verjetno ni bilo mišljeno osebno (verjetno še ni bila na dopustu) žal je marsikje tako, da moraš biti o določenih zadevah bolje informiran kot uradniki, da dosežeš svoje samo preveč je vsega, enostavno se ne da spremljati vseh zadev
< Sporočilo je popravil petea -- 27.9.2012 22:21:30 >
|