|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zavod za zaposlovanje
21.9.2012 8:55:25   
emaa
Prijava na zavodu vpliva na višino OD. Če si prijavljen na zavodu vzamejo dohodke 0€, če pa nisi, pa gledajo dohodke za nazaj. Pogledajo, če si imela 2010 dohodke in te te tudi upoštevajo. Edino to ne vem kako daleč nazaj gledajo, oz. smejo gledat.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 26
21.9.2012 8:59:39   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Prijava na zavodu vpliva na višino OD. Če si prijavljen na zavodu vzamejo dohodke 0€, če pa nisi, pa gledajo dohodke za nazaj. Pogledajo, če si imela 2010 dohodke in te te tudi upoštevajo. Edino to ne vem kako daleč nazaj gledajo, oz. smejo gledat.

Tega pa nisem dobro štekala. če nisi na zavodu za zaposlovanje in si brez nadomestila in dohodkov, ter spremeniš stanje oz si brezposelen, ti upoštevajo trenutno stanje, in ti ne gledajo za nazaj dohodkov,..meni so upoštevali, da sem brez nadomestila na zavodu in brez zaposlitve, ter mi zvišali OD.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.9.2012 9:33:28   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: emaa

ja, ampak ona ima veljavno oločbo za OD, ki veljo do XX. SAj ne bo dajala spremembe, ker to, da se odjaviš z zavoda ni nobena sprememba ki bi vplivala na finančno stanje familije.
Po moje stane OD enak do izteka odločbe OD.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
21.9.2012 10:29:04   
poopsie95
Jaz pa imam drugačno vprašanje, če katera slučajno ve, ker ne bi rada odpirala nove teme... Rok imam decembra, s koncem septembra pa mi poteče status študenta.. a moram bit prijavljena na zavodu, če hočem uveljavljat starševski dodatek??

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.9.2012 10:43:33   
tečla
Jaz nisem bila.

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 30
21.9.2012 10:57:31   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: poopsie95

Jaz pa imam drugačno vprašanje, če katera slučajno ve, ker ne bi rada odpirala nove teme... Rok imam decembra, s koncem septembra pa mi poteče status študenta.. a moram bit prijavljena na zavodu, če hočem uveljavljat starševski dodatek??

Ne, ni treba biti prijavljena na zavodu. Vse okoli starševskega dodatka urejaš na CSD.

Neposredna povezava do sporočila: 31
21.9.2012 11:12:19   
poopsie95
Mislila sem, da poleg vloge zahtevajo še kako potrdilo, da sem res brezposelna ali kaj podobnega.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
21.9.2012 12:19:09   
Doll

IZVIRNO SPOROČILO: poopsie95

Mislila sem, da poleg vloge zahtevajo še kako potrdilo, da sem res brezposelna ali kaj podobnega.

Ne

Neposredna povezava do sporočila: 33
21.9.2012 13:08:11   
barbara b
Havla vsem za odgovore. Razjasnile ste mi kar nekaj stvari user posted image

Ravno danes sem dobila pogodbo za delavnico: ''''učinkovit nastop na trgu dela'''' in ugotovila, da se delavnica odvija 35 km od mojega doma, kar pa mi svetovalka v pogovoru ni omenila. user posted image

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.9.2012 16:52:17   
Klemy82

IZVIRNO SPOROČILO: barbara b

Ravno danes sem dobila pogodbo za delavnico: ''''učinkovit nastop na trgu dela'''' in ugotovila, da se delavnica odvija 35 km od mojega doma, kar pa mi svetovalka v pogovoru ni omenila. user posted image

Dobiš povrnjene potne stroške.
Na splošno pa, kar se teh delavnic tiče, je res odvisno od svetovalca in njegove presoje (ali zagamanostiuser posted image ), kam te bo dal. Mene moja ni dala na nobeno delavnico, seminar o trgu dela, ker je presodila, da tega ne rabim. Nazadnje mi je celo rekla, da če imam občutek, da mi zaposlitveni kotiček na našem zavodu ne nudi dovolj, da me lahko vključi v bolj intenzivno skupino za iskanje službe (bi se tudi morala peljat 15 km ), pa sem ji povedala, da sem čisto zadovoljna s tem, kar mi nudijo tu, če bom pa kaj več rabila, pa ji povem. user posted image

Jst.

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.9.2012 5:38:31   
tamiflu
ja, res je, da dobiš povrnjene potne stroške, ampak najprej moraš ta denar imeti, da lahko do tja prideš in tankaš drago gorivo user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.9.2012 7:23:10   
barbara b
Mene bi ta delavnica na zavodu stala 120 evrov.
70 eur izguba dohodka, ker ne bi delala, pa še 50 eur za bencin (dokler mi ne povrnejo potne stroške). No to je 1/2 mojega mesčnega dohodka user posted image

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.9.2012 7:58:30   
josephine27

Mene bi ta delavnica na zavodu stala 120 evrov.
70 eur izguba dohodka, ker ne bi delala, pa še 50 eur za bencin (dokler mi ne povrnejo potne stroške). No to je 1/2 mojega mesčnega dohodka user posted image

malo pretiravaš no za 50 eurov se jaz ves teden vozim v službo in naredim skoraj 500km. sicer pa tudi ko boš našla službo boš morala prvi mesec ( dokler ne dobiš plače) sama krit potne stroške. kar se pa termina tiče pa skoraj ne verjemem, da se ne bi dalo prestvit. kaj pa če bi zbolela naprimer. sigurno bi našli drugi termin.

Neposredna povezava do sporočila: 38
23.9.2012 9:59:51   
barbara b
Josephine, naredila bi 420 km, avto mi kuri 8 l/100 km, in to je cca. 50 eur. Ja vem, da ko bom šla v službo, da bo tako. A tam bom vsaj vedela, da bom za to plačana. Tu bom pa ob dohodek!
S terminom je pa tako: dva dni v tednu sem honorarc, delam samo dopoldan. Ženski sem že povedala, da delam 2x tedensko, pa nje to čisto nič ne briga.
Moti pa me tudi njen odnos do mene. Ona se sama oloča, kaj je dobro za mene in kaj ne user posted image Zato me pošilja na delavnice, za katere je ona precenila, da bi meni koristile in ne upošteva mojega mneja. Verjetno ji zgledam zlo butasta in delujem kot da ne znam napisati treh povezanih stavkov.

Ah, tema je spremenila smer. user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 39
23.9.2012 11:25:28   
josephine27
Če je pa tako pa nimaš problema z zavodom ampak s svojo svetovalko. Tako, da poskušaj zamenjat.

Neposredna povezava do sporočila: 40
23.9.2012 19:51:09   
Stanislava_

Ženski sem že povedala, da delam 2x tedensko, pa nje to čisto nič ne briga.

Pa bi jo moralo brigat.
Tam je zato, da opravlja svoje delo, ki ni samo kljukanje, kdo bo šel na seminar. Če je tvoje delo regularno, mora upoštevati dejstvo, da delaš. Njena naloga je pomoč in usmerjanje pri iskanju zaposlitve, in ne oviranje. In tudi četvoje delo ni regualrno (ne vem, ne poznam podrobnosti), ga mora upoštevati vsaj toliko, da ti to objektivno pojasni, sklicujoč se na zakonodajo. Podaj pisno pritožbo.

Neposredna povezava do sporočila: 41
23.9.2012 20:33:27   
ZARA
Mah, te delavnice so navaden bulšit. Same sebi namen. Krneki, no. Pisanje prošenj in zabijanje časa, ker prošnjo napisat je res brejnstorming največji. Raje naj spremenijo način dela na teh uradih za delo pa bo tudi rezultati boljši. Ne da si moraš sam delo poiskat oni se pa potem z tistimi bednimi statistikami postavljajo.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?