torta - ekspertke nekaj za vas (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Paštetka -> torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 13:21:02)

[sm=smiley36.gif]
Naš otrok si je zaželel vanilijevo torto, ker mu mamina čokoladna že rahlo preseda [sm=jezicek.gif]

1. kako mislite, bi zgledalo oz. bilo dobro, če bi namesto teh margarinasti, maslenih ipd. krem dala vanilijevo kremo za kremšnite???? v treh plasteh.[sm=zmeden.gif]
2. ker z otrokom sovraživa marmelade in nama tudi konzervirano sadje v koščkih ne potegne, bi po biskvitu tako malo, bolj za farbo in sladko-kiselkast okus ,polila malo čistega malinovca[sm=zmeden.gif]

recept za biskvit imam s kulinarike, nek, ki nikoli ne pade. Malo tudi dvomim, da bo ta biskvit Ok.


p.s.
najboljše, da torto najprej naredim poskusne, ne? [sm=jezicek.gif]




archie -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 13:35:44)

Mi za nadev vedno kupimo kremo za torto. Letos smo jo zmešali s skuto (pol kreme, pol skute). In vmes damo še sveže sadje.
Lani smo nadev naredili samo iz skute in sadja (ter seveda sladkorja).
Testo za torto pa ponavadi namočimo s kakšnim sokom od kompota ali pa z malinovcem (narejen z vodo).




Tutan -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 13:42:05)

Samo kupljenih krem za torto ne [sm=smiley13.gif]
Kaj pa vem, meni vse štima (poročaj tole z vanilijevo kremo od kremšnit - pa napiši recept, po katerem delaš - skor vsak dela drugače) [sm=smiley36.gif]
Nasplošno so meni temni biskviti boljši od svetlih - svetle imam pa zelo rada take čvrste, kot so pri skutini torti. Bi pomojem blo tut dobro, da se skutin nadev menja z vanilijevim?

Jaz sicer vlažim torte z sladko vodo, ampak tudi malinovc ni švoh [sm=smiley1.gif]




Paštetka -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 13:42:52)

zaradi takšnih in drugačnih alergij, smo primorani delati kreme sami. No, pa če sem iskrena so mi tudi boljšega okusa, ker nimam rada umetnega žmaja v ustih.
Skuta, jogurt ipd. ne pride v poštev spet zaradi moža. Vem smo ena zakompleksana familija [sm=smiley36.gif]

No, mala požre vse[sm=jezicek.gif]

Pa "odprte torte" tudi ne pridejo v poštev, ker moram še Messija in Barco nekak dati gor. No, s tem bom se pa kasneje ubadala

Hvala, vseeno.




Jantar -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 15:11:15)

Kaj pa krema iz vanilijevega pudinga????? Jaz sem jo glih sedaj minuli vikend nardila in je bla super. In sicer sem delala na bazi vanilijevega pudinga pa sladko smetano sem notr dala in,ker smo želeli za spremembo sadno sem dala po kremi še koščke breskev iz kompota.
Sem pa kremo nardila tkole:
V soku od kompota,ker je blo premalo sem dodala mleka(tekočine je blo 4dl) sem skuhala vanilijev puding in ga ohladila. Sem ga vsake toliko premešala,da se ni anrdila skorjica. Nato sem v ohlajen pudng smešala stepeno alpsko smetano(5l) in pa dodala sem malo žličko gustina(ni nujno). Dodala sem jo zato,ker se mi smetana ni glih fajn strjevala in sem z gustino jo bolj strdila. To kremo sem namazala po spodnejm biskvitu,potresla s sadjem in na vrhu dala biskvit. Biskvit vedno močim z jabolčnim sokom kateremu dodam malo vode,da ni presldako. Cukrane vode ne prenesem. In je krema in posledično torta prišla super.[sm=smiley1.gif]

Biskvit sem delala po temle receptu in je super [sm=bravo.gif]
Sem delala z čokolado in brez(rumenega) in oba sta prišla super.


Jajca ločimo. Rumenjake stepamo s polovico sladkorja, da se močno spenijo.
Beljake stepemo z ostalim sladkorjem v trd sneg.
V stepene rumenjake vmešamo nutello ali stopljeno čokolado, dodamo polovico snega in počasi vmešamo moko. Nato dodamo še preostali sneg in vse skupaj narahlo premešamo.
Biskvit pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure do 45 minut.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.




Adelina -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 21:45:35)

Nam je za vanilijevo torto zelo dobra tale krema: http://www.kulinarika.net/recepti/3524/sladice/vanilijeva-krema-za-torto-crema-pasticcera-/ , pa jaz v kremi kuham še po dolgem prerezan strok vanilije in na koncu semena postrgam ven ter dodam kremi.




ronja -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 21:57:18)

1.) ja, to bi bilo dobro, že sprobano:). Sicer lahko narediš tudi tako torto iz več plasti listnatega testa, vmes pa ta krema - tej se reče millefolie ali nekaj takega.
2.) jaz bi malinovec vsaj malo razredčila, sicer bo zadeva ultra sladka...

Sadje je lahko tudi sveže, recimo zdaj so še breskve...

En recept za vanilijevo torto, ki je lepo zaprta in oblita, da boš lahko gor naredila celo fuzbal ekipo, najdeš tudi v knjigi Torte od Alenke Kodele. Tisto sem že naredila nečaku in je bila dobra, so pohrustali. Mi sami imamo sicer rajši čokoladne (kako te ti to čokoladno torto delaš, da se ti je otrok preobje? Saj čokoladnih tort maš pa res en miljon?[sm=jezicek.gif]) Sama sem sicer malo obsedena s tem, da mora bit vedno vse po drugem receptu, da ni ista jed 2x (razen res redkih izjem), ampak sem ugotovila, da nisem edina - tudi Krišnova punca je taka, sem zadnjič brala v Krišnovi kuhinji:).




Paštetka -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (20.9.2012 8:46:06)

recimo, da nismo mi glih fani sladkega..
Npr. en mali lonček nutele imamo cca. 2 meseca. 3/4 ga ati poje [sm=smiley36.gif]
tablica čokolade - pri nas vedno ostane vsaj 3/4. en čas jo gledam v predalu, potem jo moram zavrečt.

imamo sicer pravilo, da se za zajtrk, zvečer in pred kosilom ne jejo sladkarije. Tako, da se pa vmes ne spomnita glih nanje. Namesto tega obožujeta sadje.
Zadnjič sem dala domače grozdje po kosilu namesto sladice in je mali komentiral: mmmmm najboljša sladica [sm=jezicek.gif]
Najboljša sladica od mojega otroka je zlejvanka s kislo smetano [sm=smiley36.gif] Pa zelo rada pečem, raznoliko...pa poje mogoče 2 koščka peciva.




ronja -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (20.9.2012 10:54:22)

Ja, potem mu pa zljevanko z grozdjem naredi za rd - ta anj bi bil pa res po željah slavljenca:).




lenčy -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (20.9.2012 11:03:08)

js sm letos delala čokoladno kremo za torto in je bila ful dobra. je iz čokoladnega pudinga, ti pa nardiš z vanilijevim.
potrebuješ:
1l mleka
15 dag sladkorja (lahko tud manj)
4 pudingi (katerega boš pač izbrala)
20 dag masla
pride je kar veliko in je zelo gosta. pa obilo packanja ti želim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Paštetka -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (20.9.2012 11:30:09)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja, potem mu pa zljevanko z grozdjem naredi za rd - ta anj bi bil pa res po željah slavljenca:).


takrat grozdja več ne bo [sm=jezicek.gif]




Stran: [1]