ronja -> RE: torta - ekspertke nekaj za vas (19.9.2012 21:57:18)
|
1.) ja, to bi bilo dobro, že sprobano:). Sicer lahko narediš tudi tako torto iz več plasti listnatega testa, vmes pa ta krema - tej se reče millefolie ali nekaj takega. 2.) jaz bi malinovec vsaj malo razredčila, sicer bo zadeva ultra sladka... Sadje je lahko tudi sveže, recimo zdaj so še breskve... En recept za vanilijevo torto, ki je lepo zaprta in oblita, da boš lahko gor naredila celo fuzbal ekipo, najdeš tudi v knjigi Torte od Alenke Kodele. Tisto sem že naredila nečaku in je bila dobra, so pohrustali. Mi sami imamo sicer rajši čokoladne (kako te ti to čokoladno torto delaš, da se ti je otrok preobje? Saj čokoladnih tort maš pa res en miljon?[sm=jezicek.gif]) Sama sem sicer malo obsedena s tem, da mora bit vedno vse po drugem receptu, da ni ista jed 2x (razen res redkih izjem), ampak sem ugotovila, da nisem edina - tudi Krišnova punca je taka, sem zadnjič brala v Krišnovi kuhinji:).
|
|
|
|