Help...mikrovalovna pečica (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Tutan -> Help...mikrovalovna pečica (17.9.2012 8:47:57)

Ok, zadeva je takšna. Moja mikrovalovka je včeraj crknila (jp, kar tako iz lepega :S)
In ker je stara 7 let se mi je ne splača dat popravljat (karkoli je že narobe bo cca od 50€ dalje).
Druga zadeva pa je, da sem dala takrat zanjo 60tisočakov. (tolarjev, kakopak, ne ojrov) In sem se zaklela, da tolk denarja za eno mikrovalovko z milijoni funkcijami, ki jih ne uporabljam, ne dam več.
Mikrovalovko uporabljam za sledeče zadeve: za pogrevanje, za kuhanje čaja, mleka (čeprav naj ne bi blo OK, ampak vsake kvarte ko pri nas pijemo mleko in še to toplo, je kar ok), občasno za odmrzovanje kakšnega mesa (če ga pozabim dat ven), za pomoč pri peki (kako maslo je fino not stopit).
In to je to.
Imela pa sem mikrovalovko z milijon funkcijami - z žarom, spodnjim žarom, zgornjim žarom, za pico, za odmrzovanje ( a veste da ima lahko ena obična mikrovalovka 10 različnih funkcij za odmrzovanje [sm=zmeden.gif] Valjda sem uporabljala samo ****ncijo 1 [sm=smiley36.gif]), milijon načinov pogrevanje - v glavnem [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

No in zdaj sem rekla, da vzamemo ta najbolj simpl mikrovalovko na tem svetu. Pa če ima samo 2 funkciji - pogrevanje in odmrzovanje [sm=smiley36.gif]
Pa sem razmišljala tam cca 100€.
Ok, zdaj pa pridem do poante te teme [sm=jezicek.gif] - a se vam zdi tale Gorenjeva mikrovalovka OK? Ko sem brskala, sem jo našla....
Mislim je res fullll poceniiii - samo, a mi bo držala kakih 5 - 7 let za ta mini denar? Pa še ozimnico dobim zraven, če si jo naročim na dom [sm=smiley36.gif]

http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/kuhalni_aparati/mikrovalovne_pecice?c=323714

Načeloma res mislim, da malo denarja - malo muzike. Ampak jaz rabim res osnovno mikrovalovko, ne znanstvene fantastike.
Kaj pa ve delate z mikrovalovkami in katere imate?




Tippi -> RE: Help...mikrovalovna pečica (17.9.2012 8:58:52)

Ma odlična je! Tudi če dela samo dve leti, se še vedno bolj splača vsake dve leti kupiti novo za 50,00 EUR, kot pa neko hudo z nevemkolikomi funkcijami, od katerih itak ne veš zakaj obstajajo [sm=smiley36.gif]. To je moje mnenje. Midva bova zdaj v skupnem brlogu tudi kupila takšno osnovno za čim manj denarja, ker vsega tistega, kar ima recimo moja mikrovalovka, itak ne uporabljam!Tako kot ti, prav mi pride za pogrevanje napitkov in hrane, če ostane od kosila recimo za večerjo. [sm=smiley36.gif] Za odmrzovanje sem jo uporabila samo nekajkrat. Sem pa zanjo pred nekaj leti dala reci in piši 400,00 EUR[sm=smiley11.gif]. ne vem kaj mi je bilo. očitno višek denarja [sm=smiley26.gif]




kajajaka -> RE: Help...mikrovalovna pečica (17.9.2012 9:06:44)

Tudi mi smo imeli prvo drago (mislim da Gorenje) z žarom in miljon funkcijami, pa digitalna nastavitev (da si točno do sekunde nastavil čas...)
Pa je crknila po kakih 5 letih.

Potem smo kupili eno najcenejšo v leclercu za 30€. Ima le funkcijo gretja in odtajevanja zmrnjene hrane. Timer je približen - na gumb zavrtiš (fališ 10 sekund gor ali dol...) Ampak smo čisto zadovoljni in dela že 4 leta (uporabljamo jo pa tako kot ti - za kaj pogret ali odtajat). Dela vsak dan malo.

Tako, da jaz nikoli več ne bom dala neke velike denarje za mikrovalovko, ker je tudi ta za 30€ (zdaj je najbrž 50€) čisto OK.




tečla -> RE: Help...mikrovalovna pečica (17.9.2012 9:22:22)

Jaz imam CIATRONIC, staro vsaj devet let, digitalna, nastavitev itak ful, stala pa je takrat okoli 20.000 SIt seveda. Dela kot bomba pa lavfa vsak dan za pogrevanje mleka, vode,... Ko (upam da še ne hitro) bo crknila nabavim nekaj podobnega.
Ta gorenjeva meni čist OK zgleda.




Gwendolen -> RE: Help...mikrovalovna pečica (17.9.2012 13:12:56)

Sigurno si imela Whirlpoolovo, ker ima moja mami tako in je svetovna!

Jaz te Gorenjeve ne bi. Ampak samo zato, ker nima rostfraj notranjosti. To mi je pomembno, ostalih stvari nisem niti gledala.




tabi -> RE: Help...mikrovalovna pečica (17.9.2012 18:49:44)

jst sem imela to navadno Gorenjevo pa je bila pol k..... vredna crknila po 4 letih,da ne govorim tudi grela ni najbolje pa je stala 110€,zdaj je moj kupil Candy z vsemi funkcijami ,bila 130€v akciji pa sem jo imela že na servisu ker skoz nekaj piska.Tako da bom naslednjič kupila v Lidlu stane tam 60-70€ pa še hvalijo jih.
ja drugače pa res za mikro valovko čim manj in da ima samo dve funkciji(pogrej in odtajaj)[sm=smiley36.gif]




RoZala -> RE: Help...mikrovalovna pečica (19.9.2012 11:57:51)

Mi imamo Whirlpoolovo že 5 let (dobila za darilo). Ima ful funkcij, ni, da ni. Zadnji 2 leti jo uporabljam za veliko zadev: pogrevanje (mleko, vodo za čaj), odmrzovanje, kuhanje v sopari (krompir, riž), pečenje v crisp krožniku (pica, krompir, čokoladna torta - je prav fajn), kuhanje (v jeni posodi, npr. porovo juho)... sigurno sem še kaj pozabila. Imam veliko receptov, ki jih še nisem sprobala in počasi delam na tem. Še sploh je to fajn poleti, ker iz MW se pač ne kadi :-)

Tko, da jaz ti ne bom druge priporočila [sm=smiley36.gif], dala sem ti pa predloge, če boš kupila boljšo, da veš za kaj jo lahko uporabiš.




Zora* -> RE: Help...mikrovalovna pečica (20.9.2012 11:33:41)

Meni tudi počasi odpoveduje. Vendar razmišljam, da sploh ne bi kupila nove. Že sedaj jo bolj redko uporabljam, če pa jo pa samo za kaj pogret ali odmrznit, kadar se spomnim šele zadnji hip. Če pa bom kupila novo, bo pa nekaj takega kot je ta, ki jo ti gledaš.




Stran: [1]