otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

TaRe -> otroški dodatek (15.9.2012 19:43:47)

eno vprašanje...če moraš vlogo za otroške dodatke vložiti julija,odločbo dobiš v začetku septembra...kdaj ti žačne veljati na novo odmerjeni dodatek?
Ali pri avgustovskem izplačilu,ali septembrskem?..nč mi ni jasn zdej.

Brinčika -> RE: otroški dodatek (15.9.2012 19:50:24)

Mislim da pri septemberskem ker se izplačuje za nazaj, torej septembra za avgust in tako dalje

Arwenko -> RE: otroški dodatek (15.9.2012 19:55:31)

če si v začetku septembra dobila, zna bit, da boš imela po novi odločbi šele naslednji mesec, se pravi oktobra boš dobila poračun plus nov znesek.

TaRe -> RE: otroški dodatek (15.9.2012 20:02:53)

hvala ,sej se mi je zdelo...

petea -> RE: otroški dodatek (15.9.2012 20:39:15)

IZVIRNO SPOROČILO: TaRe

eno vprašanje...če moraš vlogo za otroške dodatke vložiti julija,odločbo dobiš v začetku septembra...kdaj ti žačne veljati na novo odmerjeni dodatek?
Ali pri avgustovskem izplačilu,ali septembrskem?..nč mi ni jasn zdej.

začne veljati od tistega meseca, ki je naveden na odločbi, npr.:

'Vlagatelj/ica A.B. je upravičen/a do otroškega dodatka od 01.02.20012 do 31.01.2013 v skupni višini _ € mesečno ...'

tijaž -> RE: otroški dodatek (19.9.2012 8:48:42)

Zdravo!

Sem študentka, ki pričakuje konec novembra prvega novorojenčka. S fantom si ustvarjava stanovanje pri mojih starših v zgornjem nadstropju (mansardi), ki še ni dokončano - kraj Vransko. Fant ima stalno prebivališče v Celju.

Zanima naju kako je bolje glede financ? Da si že sedaj uredima skupno prebivališče ali da živiva vsak pod svojim naslovom? Kje imava večje možnosti za večje otroške dodatke?
Verjetno štejejo vse dohodke celotne družine in mojega fajnta, če si pri nas uredi začasno ali stalno bivališče. Ali je razlika, če si uredima v domači hiši ločeno gospodinjstvo ali bi še vedno šteli zraven prihodke mojih staršev?

Prosim za nasvet.. hvala in lp!

sazi -> RE: otroški dodatek (19.9.2012 9:05:23)

IZVIRNO SPOROČILO: tijaž

Ali je razlika, če si uredima v domači hiši ločeno gospodinjstvo ali bi še vedno šteli zraven prihodke mojih staršev?

Če boste sami v ločenem gospodinjstvu (četudi na istem naslovu), se gleda samo tvoje in fantove dohodke.

Izabelina -> RE: otroški dodatek (19.9.2012 9:11:03)

mislim, da naslovi nimajo kaj veliko s tem koliko denarja dobiš... mi smo prijavljeni na različnih naslovih, celo v različnih občinah (js na enem, moj in [sm=duda.gif] na drugem - pa ne namenoma, da bi dobili kaj več zaradi kao samohraniteljstva, tako pač je nismo se še uspeli spravit poštimat te stvari) pa so nas šteli kot družino in dohodke razdelili na tri...

pomoje je zdej po novem tako, da morš samohraniteljstvo posebej dokazat in to, da mate različne naslove še ne pomeni avtomatično da ne živite skupej...

to je moje razmišljanje, nimam pa pojma o vseh teh odločbah in obrazcih in dobim pikce že ko samo pomislm na csd in papirologijo, tako, da tole moje mnenje ni mišljeno kot nič strokovnega ampak samo kot opazka kaj se dogaja nam...

Anonimen -> RE: otroški dodatek (6.10.2012 8:17:14)

Šeeno vprašanje glede otroškega dodatka ... v kratkem pričakujemo novega družinskega člana in ko se rodi moramo to javiti na CSD na tistem obrazcu s spremembami v družini ... a bodo na podlagi tega obrazca izračunali OD tudi za novega člana, ali je potrebno za novega člana oddati tudi celo vlogo za dodelitev OD, na podlagi obrazca za spremembe mi bodo pa samo za taprvo preračunali OD?

liliana -> RE: otroški dodatek (6.10.2012 21:07:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Šeeno vprašanje glede otroškega dodatka ... v kratkem pričakujemo novega družinskega člana in ko se rodi moramo to javiti na CSD na tistem obrazcu s spremembami v družini ... a bodo na podlagi tega obrazca izračunali OD tudi za novega člana, ali je potrebno za novega člana oddati tudi celo vlogo za dodelitev OD, na podlagi obrazca za spremembe mi bodo pa samo za taprvo preračunali OD?

Jaz mislim, da moraš za novega člana oddati novo vlogo.....ker se spremembe nanašajo le na otroški dodatek po obstoječih odločbah......

enea -> RE: otroški dodatek (6.10.2012 21:27:04)

glede naslovov,... mi smo prej, še kot 3, kasneje kot 4 članska družina, živeli pri moji mami, vsi smo imeli isti naslov in isto gospodinjstvo kot moja mama,... OD so obračunavali samo na moje in moževe dohodke, mame niso šteli,....
za novega člana po moje daš nov obrazec in vpišeš še novorojenčka,... narediš pa to čimprej ko rodiš , mislim da je rok 30 dni, da dobiš še za ta isti mesec kot si rodila,... četudi rodiš 29 v mesecu dobiš za cel mesec, vsaj prej je bilo tako,... 

petea -> RE: otroški dodatek (6.10.2012 21:31:31)

vseeno, kaj daš
http://www.mddsz.gov.si/

v obeh primerih bodo na novo preračunali OD (za oba otroka) in ZPV za starejšo;

decembra pa zaradi ZPV še 1x (za naslednje leto); bodo takrat (spet) preračunali še OD

Stran: [1]