Ali je to normalno? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ninchi9 -> Ali je to normalno? (14.9.2012 10:15:37)

Moj sin 20 mesecev star je začel hodit v jasli. To, da joče, preden gre v igralnico mi je jasno, ker vsi jočejo. Skrbi pa me nekaj drugega. Ko prideva v garderobo in ga obuvam v copate, se začne nenadzorovano trest in to tako močno, kot da ima krče. Zgleda, da ga preplavi grozen strah. Kako naj mu pomagam in ali je to normalno? Drugače pa se po petih minutah neha dret v igralnici in potem je priden, obroke tudi poje normalno.

ninchi9 -> RE: Ali je to normalno? (14.9.2012 10:19:20)

Aja, naj omenim tudi to, da se ponoči zbuja in joka, kar prej ni delal. Bošček moj, kako krizo ma :(

ronja -> RE: Ali je to normalno? (14.9.2012 10:41:26)

POmagaš mu lahko tako, da ga močno stisneš, da mu obljubiš, da boš vedno vedno vedno prišla ponj, da držiš obljubo, kdaj, da hodiš nekaj časa malo prej ponj, da ga vedno ful stisneš in najprej njega pogledaš v učke in stisneš in šele potem vprašaš vzg., kako je bilo, da se popoldne čim več ukvarjaš z njim, da lepo govoriš o vrtcu, itd...

thaiss -> RE: Ali je to normalno? (17.9.2012 12:20:08)

podpis pod Ronjo.
pri nas je pomagalo tudi to, da v garderobi nisva hitela, tako mi je svetovala ena vzg. ki je že v pokoju. Zjutraj si v garderobi vzami čas za slovo, ga objemi, poljubčkaj, pogovarjaj se z njim, oglejta risbice na hodniku itd.... ne daj mu občutka da se ti mudi, čeprav se ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pojdita raje 10min prej od doma

ninchi9 -> RE: Ali je to normalno? (19.9.2012 8:36:06)

Najprej hvala za nasvete. No, moram povedat, da se je naš sonček že lepo navadil, sicer še zjutraj malo pojoka, a drugače je ok. Lepo je, spi in se igra, vmes pa nič ne joka. [sm=bravo.gif] Sem pa opazila, da če se dolgo zadržujeva v garderobi, potem bolj joka. Zanimivo.... HB, da se ne trese več, to je bilo najbolj grozno od vsega....

Zora* -> RE: Ali je to normalno? (20.9.2012 9:00:12)

Me veseli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]