Anonimen -> ANKETA O DOJENJU (12.9.2005 23:12:09)
|
Jaz pa bom povedala čisto realno zgodbo. Dojenje otroka je potrebno nekje 1. leta starosti, ko še mleko potrebuje. Vse, kar je po tej starosti, je pa zame razvajanje, kot npr. da ima otrok še dudo. Poznam primer 2 mamic, ki sta dojili otroke do 2 let. Tudi moja sestrična jo še vedno doji pri starosti 2 let in 4 mesecev. Ko sta ti dve poskušali odstaviti otroka, jima je to sicer počasi uspelo. A zgodilo se je to, kar sta najmanj pričakovali. Mislili sta, da sta otroka ful navezana na njiju. V resnici pa sta otrokoma pomenili le "predmet", kjer se lahko potolaži, kot plastična duda, ki jih imamo za otročke. Ko sta nehali z dojenjem, ju otroka sploh več nista upoštevala, ati je bil vse na svetu, mama ni obstajala. In pri obeh se je zgodilo enako, tako da nekaj mora biti na tem. Tudi pri moji sestrični se vidi, da ji mama pomeni nekaj le, ko bi rada joško, sicer pa nonstop čepi pri atiju in se carta. Poleg tega, da ima mala zobke ful ven obrnjene zaradi tega.
Ne vem, moje skromno mnenje. Upam, da me ne boste napadale, a sem želela z vami to deliti. Jaz mislim pač, da dojenje je pomembno, ni pa potrebno s tem pretiravati.
|
|
|
|