alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 [quote]IZVIRNO SPOROČILO: pelin ...to nekakšen kvazi vernik, ki išče izgovore zakaj mu vera, cerkev in maša smrdijo, zagotovo ni... avtorica posta je ze v zacetku napisala, da ne prakticira cerkvenih obredov. zato se ni kvazi-vernik: to je zame tisti, ki hodi vsak dan v cerkev in ima polna usta vere, vendar pa na svoji poti dela marsikaj kontra temu. to je zame kvazi-vernik.jz ne vidim, da bi avtorica tu iskala izgovore za "proti". bolj vidim, da bi zelela, da otrok obiskuje verouk, vendar jo moti zupnikov pristop in zahteve, ki so za njen nacin zivljenja (in verovanja) prevec. in ni pripravljena zrtvovati svojega casa, ker meni, da ga lahko prezivi bolj kvalitetno. zaradi tega ne bo nic manjsi vernik / vecji nevernik. se podpisem pod us - ful je odvisno od zupnika. ce je faca, bo znal pritegniti tako mlade kot stare. ce je pa en zatezen model, ki fura svoj egotrip s podporo cerkvene doktrine, mu bodo pritegnili podobno misleci. jz sm izrazit ateist po dusi, pa sm vseeno nekaj leti hodila na predavanja k enemu franciskanskemu duhovniku, ki je znal pridobiti moje spostovanje (pa to ni lahko ). me je nekajkrat povabil, da sm kuhala na duhovnih vajah za skupine, ker je vedno manjkalo prostovoljcev - in men je bil to krasno vlozen cas. ampak izkljucno po zaslugi tega doticnega duhovnika. Popolnoma se strinjam s tabo! Meni se čedalje bolj zdi da vera in cerkev nimata več kaj dosti skupnega, saj je slednja postala zgolj le še ena ustanova, ki živi več al manj na račun naivnih /ne vseh/ ljudi, išče način kako čim več nagrabiti, na čim lažji način dobiti,.vsako stvar ti zaračunati,.... Lahko je pridigat in pozivat ljudi k strpnosti, dobrodelnosti, poslušnosti, ponižnosti,...sam pa z redkimi izjemami seveda, delati popolnoma drugače..razni zvoni, tv, vmešavanje v politično sfero,...so samo dokaz, da je njihovo licemerje neskončno,..pa še bi lahko naštevala ... in te, ki tako rade povdarjate, da pa pirhe vseeno barvamo, tud če nismo verne: ne verjamem-o inštituciji cerkve verjamem pa v neko višjo silo, ki je lahko Bog, pozitivna energija,...ki vse to "vodi", in ja vsi praznujemo vse praznike neglede a so partizanski, cerkveni, državni, muslimanski,..če je navada, priložnost ali pa nam je tako "ukazano"!