gsatalema -> RE: kakšen jogi je dober jogi? (11.9.2012 21:38:05)
|
Bom jaz napisala svojo izkušnjo - mogoče pride komu prav. Pred kakšnim pol leta, sem začela iskat vzmetnico in prečekirala 99% vseh, ki to prodajajo. Iskala sem vzmetnico srednje trdote, in za mene je bila še pomembna višina jogija, da sem pridobila na višini postelje, zaradi zdravstvenih težav ( beri zanič hrbtenica). Že v osnovi, je odpadel dormeo, ki je narejen izrecno iz same spominske pene, ki se, ko se po nekaj letih uporabe naredi v takšne knedelčke, ker se prepoji z znojem in se kljub zračenju in obračanju več ne da spravit narazen, in na predelu, kjer se več ali majn leži pena posede. Poleg tega, so vsi, ki so vzmetnice prodajali bili mnenja, da vzmetnica v roli NI nikoli prava vzmetnica. Zato sem iskala naprej in prišla do Mebla - tam imajo dobre skoraj vse vzmetnice, le trdoto, žepke, velikost je treba izbrat - vendar cenovno vseeno malo pretiravajo. Sem dobila na test meblov jogi za 1300e, pa za ta denar to ni bilo to, kar sem jaz iskala, čeprav bi bila pripravljena tudi to odštet. Iskala sem dimenzije 140x 200. Priporočali so mi tudi vodno posteljo. Zbrala vse ponudbe, v naši mali domovini....preizkusila nekatere , in ugotovila, da za nas hrbteničarje sploh ne pride v poštev, pa čeprav zelo radi reklamirajo ravno za to vrstno populacijo ljudi/bolnikov. Komaj sem vstala iz nje. Teh vzmetnic, ki jih prodajajo ala lesnina in te podobne trgovine tudi nisem preizkusla, ker sem is[sm=smiley1.gif]kala izrecno kombinacijo žepkov in spominske pene. Dokaj dobri jogiji so bili tudi v jysku z žepki, in tudi cenovno ugodni. Dobra ponudba je tudi hespo (to smo kupili hčeri), žepki in pena, višina 22cm in se božansko spi na njem. No nazadnje sem še bila v Hervy Norman in tam imajo bogato ponudbo vzmetnic, najrazličnejših modelov in veliko testnih jogijev za poskusit in lepo prikazana jedra(vzorci), tako, da sem svojega "sanjskega" našla ravno pri njih. Bila sem v Mb, in moram povedat, da so trgovci imeli kar pojma in so vedeli kaj prodajajo, tako da z tem ni bilo problema. Kupila sem potem vzmetnico od proizvajalca Serta ( višina vzmetnice 32 cm, dvojno vzmetenje + spominska pena).
|
|
|
|