RE: II pričakujemo oktobra 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

kaatkaa -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 17:36:44)

magična tako je bilo pri meni v prvi nosečnosti sva z fantom samo 1 na mesec in to je bilo 4 dni pred ovulacijo, in je tudi ratalo!!

ERIK 27.12.2010

sedaj po se pa tudi 1 leto trudima pa nič, zmes sem pa še imela konizacijo,.. upam da sedaj po [sm=rozacrtici.gif]

ta*mala -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 17:37:54)

A, pomoje je tud možno, glede na to, da naj bi v primernih pogojih [sm=ribica.gif] preživeli kar nekaj dni - nekje piše da tudi do pet dni... Tako, da pusti se presenetiti ane [sm=jezicek.gif]

Jaz sem pa danes točno en teden po O. Trudim se čim manj analizirati svoje počutje[sm=smiley36.gif] Vsekakor pa na morem mimo čudnih in nepojasnjenih bolečin v križu in občasnega špikanja v jajčnikih... pa sumljivo se mi riga[sm=smiley36.gif] po hrani, po kateri se mi še živ dan ni... aja, pa spet je prisotno nekaj belega toka, ki tudi ni ravno običajen pojav...

kaatkaa -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 18:11:16)

jaz bom v soboto delala test z bc če nebo tetka prišla,.. upa
m da ne,...

ta*mala -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 18:16:00)

Jaz pa drug teden v torek, sredo... če je ne bo oziroma če mi rata zdržat mogoče clo v soboto[sm=smiley36.gif]

tana01 -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 18:21:56)

Pozdravljene!

Verjetno se me ne spomnete, vas pa spremljam redno odkar nisem več na seznamčkih (sem bila na seznamčku dva meseca - julij in avgust mislim da). Septembra sem si vzela malo off.... Danes pa sem delala test in je pokazal [sm=rozacrtici.gif] oz. + ! Sploh mi ni jasno...sem vesela, ampak mi ni jasno

Sem pa poskusila prvič z maco v septembru, sem jo pila do ovulacije in je mogoče tudi kaj pomagala - ne vem...

Vsem želim [sm=rozacrtici.gif] - tudi jaz nisem mogla verjet, da bo in evo...

ta*mala -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 18:46:22)

Čestitke tudi tebi![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

aviva83 -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 18:50:17)

črtica1 in tana01 čestitke in prijetno nosečnost [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anon2012, črtica1 in tana01............. koliko časa ste se trudile da ste zagledale magični plusek????
vem da mi2 še ne poizkušava prav dolgo....ampak na čase me daje tak pesimizem.....si mislim da mora biti nekaj narobe
da se nič še ni prijelo...

Night -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 18:56:41)

Čestitke obema nosečnicama na novo, upam, da bo vse v redu [sm=bravo.gif]

Za to, da ženska zanosi 7 dni pred ovulacijo, je zelo malo možnosti. Spermiji preživijo od 3-5 dni (v plodni sluzi). Verjetno je imela ta ženska ovulacijo prej, kot je mislila. Lahko imaš tudi vsak mesec na drug dan ovulacijo, tako da ne moremo točno vedeti, razen če se pogleda na UZ. Tudi merjenje temperature in spremljanje sluzi ni popolnoma zanesljivo. Jaz še vedno mislim, da je skoraj nemogoče zanosit, če seksaš 7 dni pred ovulacijo. Sploh, če ni sluz še taprava, ker spermiji potem v njej ne preživijo več kot nekaj ur.

Midva sva rekla, da bova ta mesec [sm=sloncek.gif] na vsak drug dan in ne bolj pogosto, pa to niti ni tako enostavno [sm=smiley1.gif]

tana01 -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 19:12:58)

Aviva83 kar stran s tem pesimizmom. Mi je zelo znano, ampak pusti se presenetit. In ne, tega se NE da odmislit...pri meni je tudi delala psiha in sem kljub temu zanosila. Torej psiha gor ali dol, telo naredi svoje. Ti pošiljam [sm=pikapoka1.gif] [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Zanosila sem 4. mesec po prenehanju jemanja KT.

Cassiopeia -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 19:21:27)

Hej!

Midva pa greva v prvi krog in ne pričakujeva [sm=hudicek1.gif] 25.10. Dajte me plisssss na seznam.

miskula -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 22:09:32)

čestitke vsem trem nosečkam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nekaj vas bi vprašala, prvi znaki nosečnosti...kdaj so vas začele boleti joškice.....takoj po O, ko ste zagledale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] ali nekaj dni pred predvideno (koliko)?

črtica1 -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (9.10.2012 22:37:36)

pri meni je blo tko da sem z januarjem nehala z KT počakala sva par mesecev..in aprila je ratalo ampak se je takoj končalo.
potem sva morala zaradi splava spet pazit tri mesece in od julija do zdaj je bilo aktivno obdobje delanja na [sm=duda.gif]..kar hitro in ta mesec nepričakovano zanosila, ker sem mislila da imam vnetje jajčnikov se je pa očitno nekaj drugega dogajalo.
zato nisem spremljala znakov in nič, vse kar vem je da so me po ovulaciji skele in rahlo pekle dojke..pa polne so ampak ubistvu ni nič drugače kot pred [sm=hudicek1.gif].
je pa res čuden občutek ko ni in ni [sm=hudicek1.gif], nikol ni imela zamude odkar jo imam. počasi bom dojela če ne prej pa junija v porodnišnici[sm=9nebesa.gif]

Vivaldi -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 7:44:10)

Ja, prav zakon, ko se nabere ena taka klapa - še vedno čakam na tisto zborovanje, hm...[sm=bravo.gif]

[sm=smiley1.gif] Vidim, da ste pri znakcih - ena najboljših tem, ane? [sm=smiley2.gif]
Kolikor se spomnim, jih pri meni ni bilo, edino vrtelo se mi je - nbenih bolečih prsi, zbadanj itd., je pa res pri vsaki drugače. Tudi med nosečnostjo imajo ženske vse mogoče znake, pekočo zgago in nevemkajše, jaz sem pa samo včasih bolj utrujena in to je to.

Aja, glede mačk in psov:
Pri meni je držalo, takoj so me skužili - mačka prav od začetka nosečnosti leži na trebuhu - zdaj jo bolj na stran rinem, ker mi ni ravno udobno, nje pa brce očitno ne motijo - psi so se pa tudi čudno obnašali. Ampak pri njih nikoli ne veš, kaj jih meče.[sm=smiley36.gif]

Čestitke vsem novim nosečkam, srečno do konca, stara garda pa - enga spit pa vizualizirat semenčice, grejo na izlet čez vse tiste resice [sm=smiley20.gif]

Anon2012 -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 8:08:31)

a res a kaj, tole za mačko? hm, midve sva enkrat res naredili hud hišni prekršek in sva zadremali v dnevni na kavču, ona na meni, samo takrat ni bla na trebuhu, je imela željo spat na prsih.

drgač pa, vsa ta opozarjanja okoli okužb, toksoplazme, domačih živali, predvsem muck.... Jaz jo ne morem dat zdaj kar stran, jo še vedno čoham, stiskam k sebi - se striktno umijem po takih stikih in upam, da bo vseeno vse OK - in upam, da ker sem že od majhnega zelo v stikih z mački, da imam staro okužbo tokse (ali kako se reče temu...).

Kaj mislite, je kaj na tem - stiki od nekdaj, že ookužena? Mački so bli pa vedno načeloma zunanji.

Aviva83 glede v katero je ratalo... lani še preden sva zares zastavila z "delom" - se pravi, v prvo - pa se je končalo s SS. letos pa v drugo. upam, da se konča s porodom :) Verjetno je za psiho fajn, da je čimprej, pa vseeno, to še nič ne pomeni.

Držim pesti, ne-oktobrke delujete perspektivno! Polivam z rozasto...

tana01 -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 8:20:23)

Znaki so bili enaki kot klasični PMS. Edina razlika je bila, da so me (.)(.) začele bolet 29. dan ciklusa (najbolj ob strani), običajno pa so me prej. Pred tem so me bolele bradavice. To je itak odvisno od vsake posebej.
Test pa sem šla delat, ko sem se ceeeeel dan počutla slabo (31. dan), nisem imela apetita...Pred tem mi je dva dni blo rahlo slabo zjutraj, včerja pa že tko-za prav.

Nisem niti vedla kdaj delat test, ker od prenehanja kt sem imela cikluse 28-33-36...totalna zmeda.

Aja, pa tudi tek-redno tečem dve leti, na 29. ciklusa (ko se je očitno vse začelo dogajat) sem tekla ko stara nona[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...zadihana, joški ko dva kamna, mislim ajt čau! :)

Radenska_ -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 8:31:31)

Punce, malo tolažbe prosim [sm=smiley13.gif]

Midva sva v nedeljo in včeraj, 2 uri po tem ko je on že enrkat (imel je spermiogram).
Včeraj sem imela O (sluz, znaki, temperatura, pozitivni O test v ponedeljek).

Upam da je vseeno kakšen priplaval...

Rezultati spermiograma so podpovprečni, koliko ne vem, čakam pušenjakov odgovor. Izvid imam doma, razen dveh vrednosti je vse malo pod povprečjem. Sem žalostna, ampak vem da ni kritično, umrla pa bi če bi ugotovili da nima nič. Seveda je tudi on potrt, ampak zanimivo - sedja ga imam še rajši.

Všeč mi je tudi, da je moj pač tak da sem u to ne zdi tabu in je povedal dosti ljudem na kaj gre, pa tudi večina (razen v službi) vsi vedo kako je z nama.

Neplodnost je pač nekaj, o čemer se vse premalo govori in potem neuke glave mislijo da so take reči bolj izjema kot pravilo...

Odvisno kaj bo moj gin. rekel na rezultat, ampak imam občutek, da bom dobila napotnico.

Anonimen -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 8:34:16)

hej! mislite da je kaj na tem, že 4 dni me špikne u desnem jajčniku k recmo kihnem, se odkašljam in pa tudi ko grem lulat k malo pritisneš me špikne! je mogoče nam uspelo? ta [sm=hudicek1.gif] ima datum 11.10, za test se še držim nazaj, delala bi ga čez vikend če mi bo uspelo zdržat [sm=smiley1.gif]

kaatkaa -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 9:51:06)

anonimen
ne vem jaz sem včeraj imela take bolečine kar v maternici kakih 15 minut nisem mogla nič (hodit, ležati popolno nič), jajčniki me niso nič boleli, dojke so me sedaj začele boleti ponavadi 1 teden pred [sm=hudicek1.gif], sedaj pa nič pa mozoljčke niman kar sem ponavadi imela,.. upamo da bo polivam z rozasto,
čestitke še 3 nosečki tari 01,.
pa punce kar tako naprej ,...

oreh -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 10:55:08)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Kako se je dobro navsezgodaj zjutraj pošteno nasmejat! Če še ne veš vivaldi, že imam zavetišče za orehe (okoli hiše imam trenutno 4, zato pa sem oreh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), tvojega žal ne vzamem-prostorska stiska, sumim pa, da bo sam od sebe padel, ko bom jaz zanosla, ekola, tako boš prva zvedela, katero jutro sem nalulala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. Komunala pa kar naj pusti ubogo nosečnico pri miru in se naj raje ubada z znižanjem cen! Še dobro, da so mački nabildani, letos res miši kar mrgoli. Metulčka pa ne delam, pa saj me poznaš!

Čestitke vsem nosečnicam, oktober je mesec varčevanja, pa zgleda, da se tukaj z roza barvo ne bo nič kaj dosti šparalo in prav je tako!

Radenska, pri nama je bilo isto, podpovprečjem, v neplodnostni pa ok. Na rezultat lahko vpliva stres pri moškem, zato ponavadi naredijo čez nekaj časa še en spermiogram (ask curly-izvedenko za spermiograme ter vpliv stresa na rezultat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Jaz sem tudi mnenja, da se o neplodnosti mora pogovarjati tudi z okolico, seveda ne  z branjevko na trgu ali čistilko v WC, tako si prihraniš marsikatero vprašanje, ja kdaj bosta pa vidva, pa še zate je lažje, ko se ni treba pretvarjati, da si na žurki kul, zjutraj si pa dobla menstro.

_sonček -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 11:59:38)

Oooo super za nove nosečke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ČESTITKE Anon2012, črtica1 in tana01 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image] Srečno do konca!!!

Za vse ostale tudi stiskam pestke!

lillith82 -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 13:52:20)

Čestitke novim nosečnicam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Želim vam čim lepšo nosečnost, brez zapletov.

Jaz pa še 3 dni čakanja, če bo ali ne bo [sm=hudicek1.gif] par dni nazaj sem imela že občutek da se bo vlila, zdaj je pa vse zginlo, samo desni jajčnik me še kr neki špika. Ampak mam občutek da sem si neki pretegnila, ker me tud v zgornjem delu noge neki cuka [sm=zmeden.gif] Me pa začuda nč (.)(.) ne bolijo, tak ko pred vsako [sm=hudicek1.gif]Ampak boleče (.)(.) so itak verjetno prvi znak [sm=nosecka.gif], tak da nočem kej preveč pričakovat.

GregUr -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 14:26:02)

anon2012 glede [sm=muca.gif] in tokse... malo poguglaj in si kaj več preberi, veliko stvari piše o tem. vsekakor nimaš niti enega tehtnega razloga, da jo kar "odrežeš" iz svojega vsakdana. zakaj bi jo? da se okužiš s tokso, bi morala (ne morem cenzurirat) počakat, da se poserje, nato pa njen topel in seveda OKUŽEN drek dati v usta in ga pojesti. drugače pa je ne dobiš. več maš možnosti, da jo dobiš iz zemlje (premalo oprana solata, jagode,...), tako kot tudi mačka. pač so na žalost edine prenašalke te bakterije, ampak nepoučenost nas, pismenih ljudi jih potem "tepe" tega, da marsikatera mucica ostane brez toplega zavetja, na cesti, ali pa na bolhi (spletni [sm=jezicek.gif]). žal... [sm=smiley21.gif]tako da tega se nimaš kaj bati [sm=smiley2.gif]
pa še nekaj... pomisli, koliko let imaš... in če se v teh **** letih nisi zastrupila... ZAKAJ hudiča bi se ravno v teh 9 mesecih? [sm=smiley1.gif] ok, pač nisi odgovorna sama zase, ampak še za svojega otročička, ampak zadostno umivanje rok in pa zelenjave z vrta, pa se boš v velikem loku izognila okužbi [sm=smiley2.gif]

Radenska_ upam da vama je uspelo. saj veš, samo eden je dovolj [sm=smiley1.gif] in pri moških s slabim spermiogramom priporočajo čimpogostejše izlive, tako da [sm=smiley20.gif][sm=bravo.gif] mogoče pa je ratalo!! navijam in držim pesti za vaju!
se pa strinjam s tem, da take teme nebi v današnjem času več smele biti tabu. o tem je treba govorit in pika. s tem tudi ugotoviš, da nisi sam v tem zosu, da je tega zelo veliko in pa še bolje vpliva na psiho, če si odkrit... [sm=smiley2.gif]

Anonimen če ne boš zdržala, lahko test opraviš že jutri da ne boš v dvomih. seveda pa je boljše če počakaš še kakšen dan, sploh če imaš drugače neredne M. držim pesti [sm=bravo.gif][sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

jst sem pa napihnjena ko žaba v spodnjem delu. kot pred M. ampak brez pretiranih krčkov, mogoče tam pa tam. z lulanjem se nisem obremenjevala, ker to tudi v mojip rejšnji nosečnosti ni bil noben pokazatelj +, se mi zdi da sem hodila na wc tako kot prej, ampak hudiča. zdej grem pa nekam pogosto [sm=zmeden.gif] bom vidla če je vse tole plod psihe ali so utemeljeni realni znakci [sm=smiley1.gif]
aja pa razdražljiva sem ko hudič!! [sm=hudicek1.gif] sama seb grem na živce [sm=smiley22.gif]

ena_štajerka -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 15:52:09)

O toksoplazmozi pa jaz kar nekaj vem. Nočem sicer soliti pameti, ampak kljub vsemu nekaj popravkov. Toxoplasma gondii, ki povzroča toksoplazmozo je parazit, ni bakterija. Glede okužbe pa je pravzaprav tako. Najbolj kužen ni svež (okužen) mačji iztrebek ampak šele okoli 2 dni ali več star. Šele takrat so jajčeca oz. oociste v taki obliki, da so za človeka kužne. Torej tiste, ki imate doma muce, če jim čistite pesek vsak dan sproti, je zelo malo možnosti, da bi bile te škodljive oblike prisotne.
In res je, največkrat se ne okužimo direktno od muce, ampak s slabo oprano zelenjavo in sadjem z domačega vrta, če ga okužene mačke uporabljajo za stranišče. Druga, ampak manjša možnost je še s surovim mesom, kjer so lahko prisotne tkivne ciste parazita, predvsem v govedini, zato je tudi kakršnokoli surovo meso (bifteki, karpači, "rare" stejki...) v nosečnosti odsvetovano (pa tudi zaradi bakterije Listeria, ki je v takem mesu lahko prisotna).

Jaz že celo življenje vlačim vsemogoče mačke, doma jih imam kar nekaj, jem tud jagode direkt z vrta, neoprane, pa sem še vedno negativna na toxo... Okužb pri nas ni več veliko, moraš imeti res "srečo", da jo stakneš, ampak nekaj takih primerov pa je. Jaz se prav namenoma trudim že kakih 10 let, da bi jo fasala, pa mi ne rata, res upam, da je ne bom ravno takrat, ko bi bilo najmanj treba [sm=smiley13.gif]. Pa tudi s tem je tako, da so najbolj nevarni za okvare ploda prvi 3 meseci, je pa takrat najmanjša možnost okužbe. največje tveganje za okužbo je v zadnjem trimesečju, takrat so pa tveganja za okvare manjša in se jim z zdravljenjem večinoma ognemo.

Žal mačke zaradi nepoznavanja zadeve res dostkrat nastradajo in to čisto po nepotrebnem, saj se je z malo znanja mogoče ogniti okužbi tudi tistim, ki živijo z mucami.

Tako da Anon2012, brez skrbi, ti se kar cartaj z macico še naprej, potrebna je čisto osnovna higiena, bolj pa pazi pri zelenjavi in sadju z vrta. Sicer pa boš zdaj itak testirana na toxo in mogoče jo pa že imaš, pol pa sploh ni panike...

ta*mala -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 18:21:11)

Hej, hej.

Tudi jaz sem že opazila nek tak čuden pritisk v spodnjem delu, ko grem lulat. Ampak ne vedno, sem in tja... včaih bolj včasih manj, nekako tak feeling kot k greš na wc k maš menstro (tiste, ki imate krče boste vedele, kaj mislim). Na wc grem pa tko obvezno enkrat na noč...valda tudi pred spanjem in takoj ko vstanem...pa še pol kr pogosto...po malo... sam raj ne razmišljam, da ne bom spet razočarana...

Tammyv -> RE: II pričakujemo oktobra 2012 (10.10.2012 19:15:35)

Jaz sem trenutno v plodnih dneh, ne pričakujem je pa 24.10.

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>