pelin
|
že velikokrat videna situacija...čeprav se mi zdi, da se te fore ponavadi poslužujejo moški, ker se jim ne da poslušati litanij in gledati povešenih nosov, to dostikrat delajo tudi ženske...imam sodelavko, ki si navleče ogromno novih cunj in jih najprej skrije v omaro, potem pa jih počasi drugo za drugo vlači ven, ker kao mož drugače sitnari, da gre preveč denarja za njene (po njegovem) totalno nepotrebne "fece".In tako ju velikokrat slišiš kako jo on masira, češ da ima spet novo majčko, ona pa vztrajno zanika, čeprav se že od daleč vidi, da je bila dva dni nazaj še v trgovini...in potem se zgodi, da on nekako ugotovi, da ima prav in imata cele scene, ker je on užaljen, da ona laže, ona pa ima dolg nos in sika nazaj da je on škrt na celi črti... Ne vem zakaj to ljudje počnejo...mogoče zato, ker nekako ne znajo reči ne svojim apetitom , pa čeprav vedo, da bi morali biti skromnejši...ali pa zato, ker imajo slabo vest zaradi svojih želja, ker mogoče njihov partner res živi sto na uro skromno, oni bi si pa tu in tam vseeno radi kaj privoščili...ali pa konec koncev nimajo hrbtenice zagovarjat svoja prepričanja in svoje želje, ker se bojijo partnerjevih reakcij ( razočaranje, jeza , kričanje...en mesec brez sexa ...)...kakor koli že, za to prikrivanje in laganje mora biti en pomemben razlog, ker , če dobro pomisliš, saj v bistvu niti ne moreš uživati ob stvari, ki si jo kupiš, če pa zadevščino skrivaš... Sama sem zelo alergična na to prikrivanje in laganje in verjamem , da je bila avtorica užaljena, prizadeta...pravarana...Po drugi strani, pa dobro vem, da znamo biti ljudje s svojimi eksplozivnimi reakcijami in dobronamernimi litanijami marsikdaj prave pošasti in da ni čudnega, če se kdo vsem tem reakcijam hoče izogniti s skrivanjem.Žalostno je le to,da očitno tisti skrivalci ne kapirajo in ne kapirajo, da je ponavadi reakcija in prizadetost ob spoznanju da so lagali še hujša, kot če bi to enostavno povedali oz. pokazali... Vse skupaj me nekako spominja na Janezka, ki bi moral doma pokazati negativno spričevalo, pa ga ne pokaže oz. pravi, da ima vse pet, ker se boji batin. Potem pa učiteljica v šoli staršem zadevo razkrije in Janezek jih faše dvakrat...enkrat zaradi cvekov in drugič zaradi laganja...
|