Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja To, da dela vsak po svoje, je itak jasno. Samo alergična sem na tisti tvoj: " Tudi mi smo..., pa smo vsi preživeli..." Ker to prvič ni res in ker ni enako lahko preživet v različnih časih (in s tem okoliščinah). IN ker bi za svoje otroke rada še kaj več kot da samo preživijo;). Sama imam dostikrat slabo vest, da jim ne bom dala toliko svobode, kot so je dali meni, ker sem v tisti svobodi res uživala! Ampak ne upam. Vem, kolikokrat je manjkalo za dlako in ni bilo nikogar zraven... Proti alergiji ti priporočam globok vdih - izdih, potem pa dalje To da dela vsak po svoje, ni vsem jasno. Ne avtorici ne, ker se sprašuje to kar se, in kar je tudi javno objavila, niti otki, ki se je malček zbala, da jo bo nekdo napadel. Torej ni čisto jasno, da dela vsak kot mu paše, sicer teh vprašanj in strahov ne bi bilo, a se ti ne zdi? Tisti "preživeli smo" še zdaleč ne pomeni, da smo živeli v tako hudem pomanjkanju (ljubezni, financ, ali pa česa desetega) vsaj zase lahko rečem, da smo živeli mnogo bolje, kot da smo le "preživeli", kot si ti to v nadaljnjem pisanju interpretiraš. Torej ne rabiš veliko možgančkat, da dojameš kaj se s tem stavkom misli. Reci kar hočeš, ampak še danes je tako, da bi nekateri otroci mnogo lažje in lepše živeli, če ne bi bili njihovi starši tako veliki komplikatorji, ne glede na to, da živijo v svetu polnem nasilja in kriminala. Če ti ne upaš, je prav da ne upaš! Tvoja vzgoja je najboljša vzgoja za tvoje otroke. In če nekdo svojega otroka pusti pri štirih letih da se sam igra na dvorišču, v okoliščinah, ki se mu zdijo varne, je takšna vzgoja prav tako najboljša zanj. Sem povedala svoje. Že večkrat zapovrstjo in je neumnost, da se ponavljam. Ne razumem pa še vedno, zakaj misliš, da si na nasprotnem bregu od mojega? Kaj mi želiš sporočit? Daj povej, po kmečko, da se bova razumeli, brez filozofiranja in kompliciranja.
|